پولدار ترین فرد جهان کیست؟ (لیست ثروتمندترین افرد دنیا)

چند وقتی می‌شود که ایلان ماسک عنوان پولدار ترین فرد جهان را یدک می‌کشد؛ ولی اصلاً بعید نیست که در آینده یکی دیگر جایگاه او را تصاحب کند.

تحلیل بازار پولدار ترین فرد جهان کیست؟ (لیست ثروتمندترین افرد دنیا)

ایلان ماسک! احتمالاً این اسم را همه شنیده باشند؛ فردی که طی چند سال گذشته با کارهای عجیب‌غریب، دستاوردهای باورنکردنی و حاشیه‌های پرشمار، خود را به یکی از مشهورترین افراد کرۀ زمین تبدیل کرده است.

آقای ماسک پولدار ترین فرد جهان در‌حال‌حاضر به حساب می‌آید؛ اما خب احتمالاً می‌دانید که این جایگاه‌ها به هیچ‌کس وفا نکراده است و همان‌طور که بیل گیتس نتوانست تا ابد عنوان پولدارترین انسان را حفظ کند، قطعاً ایلان ماسک هم نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد.

پس اگر موافق باشید، در این مقاله لیستی داشته باشیم از ثروتمندترین افرادی که میزان دارایی آن‌ها سر به فلک می‌کشد و شاید روزی موقعیت کنونی ایلان را از چنگش دربیاورند.

این 10 نفر پولدارترین انسان‌های زنده هستند!

در ادامه، با 10 نفری آشنا می‌شوید که خیلی‌ها آرزو دارند جای آن‌ها باشند. شاید خود شما هم قبلاً راجع‌به داشتن این حجم از ثروت رویاپردازی‌ها کرده باشید!

این شما و این پولدارترین آدم‌های کرۀ زمین.

1. ایلان ماسک (Elon Musk)

والدین ایلان ماسک بسیار ثروتمند بودند. گفته می‌شود پدر او صاحب معادن الماس در آفریقای جنوبی است و ایلان که عملاً ثابت کرده محدودیت‌ها زاییدۀ ذهن بشر هستند، در همان کشور به دنیا آمده.

سال‌ها بعد، او برای تحصیل به کانادا و پس از آن، به دانشگاه پنسیلوانیا (در ایالات متحدۀ آمریکا) رفت. از اولین اقدامات تجاری او می‌توان به به سیستم پرداخت آنلاین X.com اشار کرد که بعدها به eBay فروخته شد و حالا مردم دنیا آن را با نام آشنای PayPal می‌شناسند.

نزدیک به 20 سال پیش، در سال 2004، ایلان ماسک در نقش یکی از مؤسسان اصلی کمپانی Tesla Motors (همان تسلای امروزی) ظاهر شد و هنوز هم با 13 درصد سهم، نه‌تنها جزو سهامداران اصلی آن به شمار می‌رود، بلکه مدیرعاملی این کمپانی بزرگ را هم بر عهده دارد.

خیلی‌ از افراد با رسیدن به چنین دستاوردهایی در سنین پایین، عملاً متوقف می‌شوند و دیگر دنبال پیشرفت نخواهند رفت! اما ماسک همچین آدمی نبود.

همین حالا، در سن 54 سالگی، علاوه‌بر تسلا، کلی کمپانی بزرگ دیگر مثل اسپیس‌ایکس، استارلینک، نورولینک و... هم مستقیم و غیرمستقیم به این فرد مرتبط می‌شوند. کمپانی‌های که هرکدام در زمینۀ کاری خود انقلابی عمل می‌کنند. اسپیس‌ایکس تکنولوژی‌های مرتبط با گشت‌وگذار در فضا را به مرحله‌ای جدید رسانده، استارلینک رویای اینترنت ماهواره‌ای را محقق کرده و نورولینک هم روی چیپستی کار می‌کند که اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، احتمالاً زندگی بشر به دو قسمت قبل و بعد از آن تقسیم خواهد شد!

یکی از جنجالی‌ترین اقدامات ایلان ماسک، خرید توییتر در سال 2022 بود! این شبکۀ اجتماعی 44 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده بود که با هر متر و معیاری، عدد خیلی بزرگی به حساب می‌آمد. بعد از کلی جنجال و حاشیه، سرانجام معامله در اکتبر 2022 جوش خورد و عصر جدیدی در توییتر آغاز شد؛ اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین تغییر، عوض شدن نام پلتفرم به X بود که در ابتدا، خیلی به مذاق کاربران این پلتفرم خوش نیامد؛ اما رفته‌رفته، همه با آن کنار آمدند (با اینکه خیلی‌ها همچنان به آن توییتر می‌گویند).

نکتۀ جالب: بعدها ماسک صراحتاً اعلام کرد که هدف اصلی از خرید توییتر، نه کسب سود، بلکه دفاع از آزادی بیان بود. او با این کار، در مقابل گروهی قدرتمند از سیاستمداران دنیا (و کلاً طرز تفکر به‌خصوصی که عموم رسانه‌های مطرح را تحت تسلط خود در آورده است)، قد علم کرد.

خلاصه که نفر اول لیست، یعنی ایلان ماسک، احتمالاً شخصیت خیلی جالب‌تری از باقی افراد داشته باشد. ثروت او حوالی 269 میلیارد دلار برآورد شده است!

ایلان ماسک (Elon Musk)

2. جف بزوس (Jeff Bezos)

قبل از ایلان ماسک، چند سالی می‌شد که جف بزوس عنوان پولدار ترین فرد دنیا را یدک می‌کشید. فردی که در سال 1994، سایت مشهور آمازون را داخل گاراژی در سیاتل آمریکا راه انداخت.

نکته: عده‌ای می‌گویند جف از صفر شروع کرد و عده‌ای دیگر معتقدند خانوادۀ او ثروتمند بودند و برای شروع کار، 250 هزار دلار (تقریباً معال 2 میلیون دلار امروز) به او کمک کردند!

به‌هرحال، ایدۀ اولیۀ جف ساخت یک کتابخانۀ عظیم بود و بعد از اجرایی شدن طرح اولیه، او و تیمش به این نتیجه رسیدند که می‌توانند آمازون را به یک فروشگاه اینترنتی خیلی بزرگ تبدیل کنند. فروشگاهی که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را بتوان در آن پیدا کرد!

سال‌ها گذشت و آمازون آنقدر بزرگ شد که احتمالاً تا انتهای سال 2024، از برند والمارت با بیشتر از 10 هزار شعبه بزرگ‌تر شود.

تا سال 2019، جف مالک 16 درصد از سهام آمازون بود؛ اما حالا تنها 9 درصد آن را در اختیار دارد. بد نیست بدانید همین 9 درصد (در زمان نوشتن این مقاله)، تقریباً 172 میلیارد دلار ارزش پشتش خوابیده است. ضمناً این را هم بگوییم که از جولای سال 2021، بزوس دیگر مدیرعامل آمازون هم نیست و مسئولیت دیگری را در این کمپانی عظیم بر عهده گرفته است.

درست مثل ایلان‌ ماسک، کمپانی‌های دیگری هم به بزوس مرتبط می‌شوند که خب نام آن‌ها اندازۀ اسپیس‌اکس و استارلینک برزگ نیست. معروف‌ترین آن‌ها، Blue Origin نام دارد که مثل اسپیس‌اکس، در زمینۀ تسخیر کهکشان فعالیت می‌کند.

ثروت جف بزوس کمی‌ کمتر از 208 میلیارد دلار برآورد شده. نکتۀ جالب اینکه گفته می‌شود این فرد 60 ساله، نزدیک به 21 میلیارد دلار پول نقد دارد!

جف بزوس (Jeff Bezos)

3. مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)

جوان ساده‌ای اگر کسی او را نشناسد ببیند، فکر می‌کند با معمولی‌ترین آدم دنیا روبه‌رو شده است! البته پشت این ظاهر ساده، کلی پیچیدگی پنهان شده که مارک را به جایگاه امروزی رسانده‌اند.

اینستاگرامی که در ایران بسیار محبوب‌تر از باقی شبکه‌های اجتماعی است، یکی از دارایی‌های زاکربرگ به حساب می‌آید. البته باید این‌طور بگوییم که کمپانی متا (کمپانی مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتسپ)، زیر دست مارک اداره می‌شود و 13 درصد از سهام آن (معادل 199 میلیارد دلار) به او تعلق دارد.

شروع کار این اَبَرثروتمند دنیا، ساخت فیسبوک بود. پلتفرمی که یک انقلاب به حساب می‌آمد و بی‌انصافی است اگر تأثیرات آن روی همۀ جنبه‌های زندگی بشر (حتی ما ایرانی‌ها که گویا جایی در دنیای اینترنت نداریم) را نادیده بگیریم.

مارک دانشجوی هاروارد بود و فیسبوک را همراه با چند تن از دوستانش ساخت. اینکه چقدر از کار را مارک انجام داد و چقدر دیگر را باقی همکلاسی‌هایش بر عهده داشتند، موضوعی است که ما از آن اطلاعی نداریم؛ اما خب به‌هرحال، تمام اعتبار به این فرد رسید! قبلاً فیلمی از زندگی زاکربرگ ساخته شده که اگر دوست دارید آن را ببینید، باید کلمۀ The Social Network را در استریمینگ سرویس خودسرچ کنید.

همان‌طور که گفتیم، ساخت و گسترش فیسبوک نقطۀ عطقی بود در دنیای اینترنت و ارتباطات. بزرگ‌ترین شبکۀ اجتماعی دنیا کاملاً رایگان است و به همین خاطر، درآمد اصلی آن از طریق تبلیغات حاصل می‌شود.

اینجا لازم است به این نکته اشاره کنیم که مارک زاکربرگ در سال‌های اخیر، با اتهامات زیادی در رابطه با فروش دیتای کاربران مواجه شد و به همین دلیل، اعتبار و اعتماد عمومی نسبت‌به او خدشه‌دار شد. در حدی که چند وقت قبل، بعد از دستگیری پاول دورف (مالک تلگرام)، ایلان ماسک مارک زاکربرگ را متهم کرد که چون او اطلاعات کاربران را در اختیار حکومت‌ها قرار می‌دهد، مشکلی برایش پیش نمی‌آید. جالب اینکه خود زاکربرگ هم به‌صورت ضمنی این موضوع را تأیید کرد!

چند سال قبل، با داغ شدن بحث نسل سوم اینترنت و متاورس، تیم مارک از متا رونمایی کرد. متاورسی که قرار بود ساخته شود و یک انقلاب دیگر در دنیای ارتباطات رقم بزند. فعلاً که هیچ خبری از پیشرفت در این پروژه بیرون نیامده است؛ اما خب نام متا برای همیشه جایگزین فیسبوک شد و حالا اینستاگرام و واتسپ هم زیرشاخۀ آن به حساب می‌آیند.

ضمناً، این کمپانی محصولات فیزیکی هم می‌سازد که معروف‌ترین آن‌ها هدست واقعیت مجازی یا VR با نام Oculus است. علاوه‌بر این‌ها، مارک زاکربرگ به همراه همسرش یک مؤسسۀ خیریه هم دارند که هر دو مدیرعامل آن هستند. خیریه‌ای که (حداقل در ظاهر) سعی می‌کند از تکنولوژی برای تسهیل دسترسی عموم به آموزش و کارهای این‌چنینی کمک بگیرد.

ثروت سومین فرد در لیست ما حوالی 204 میلیاد دلار محاسبه شده که گفته می‌شود 5.5 میلیارد آن نقد است.

مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)

4. برنارد آرناولت (Bernard Arnault)

برخلاف 3 فرد قبلی، آقای آرناولت فعالیت به‌خصوصی در حوزۀ تکنولوژی ندارد. این شخص فرانسوی (تنها فرد لیست با ملیت غیر آمریکایی!)، مدیرعامل و سهامدار اصلی هلدینگ LVMH است. هلدینگی که به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ محصولات لاکچری در دنیا شناخته می‌شود. از جمله برندهایی که زیرشاخۀ این هلدینگ هستند، موارد زیر هستند:

  • Louis Vuitton
  • Hennesy
  • Marc Jacobs
  • Sephora

48 درصد از سهام LVMH در اختیار برنارد آرناولت با 75 سال سن قرار دارد که ارزش آن 177 میلیارد دلار می‌شود. همین مقدار سهام بیشترین بخش ثروت او را تشکیل می‌دهند.

اینجا هم نقش والدین ثروتمند را می‌بینیم و این‌طور نیست که آرناولت از زمین‌های خاکی کارش را شروع کرده باشد. او ابتدا در شرکت ساختمانی پدرش فعال بود و الحق که شایستگی‌هایش باعث شدند جایگاهی در لیست پولدارترین افراد جهان برای خود دست‌وپا کند.

در سال 1971، او مسئولیت تمام امور کمپانی را بر عهده گرفت و در سال 1979، طی یک تصمیم هوشمندانه، تمام فعالیت مجموعه را روی خریدوفروش ملک متمرکز کرد.

تا 6 سال بعد، او موقعیت خود به‌عنوان مالک مجموعه را حفظ کرد و بعد از آن، با بازار پرپتانسیل محصولات لاکچری آشنا شد. او هرآنچه داشت را فروخت (به‌جز سهام Chrisitan Dior و Le bon Marche) و نهایتاً در سال 1987، به بزرگ‌ترین سهامدار هلدینگ LVMH بدل شد. ضمن اینکه دو سال بعد، موقعیت مدیرعاملی را هم برای خود تصاحب کرد.

گفته می‌شود ثروت اعیان آقای آرناولت حوالی 195 میلیارد دلار است که مقدار 19 میلیارد دلار آن به‌صورت نقد نگهداری می‌شود.

برنارد آرناولت (Bernard Arnault)

5. لری الیسون (Larry Ellison)

آقای الیسون جزو معدود افراد این لیست است که شرایط خانوادگی خیلی خوبی نداشت. او در نیویورک به دنیا آمد، درحالی‌که مادرش تنها 19 سال داشت و پدری هم در کار نبود! در سال 1966، او از دانشگاه شیکاگو بیرون آمد و بعد از نقل‌مکان به کالیفرنیا، کارش را به‌عنوان یک برنامه‌نویس شروع کرد.

احتمالاً یکی از نقاط عطف زندگی او در سال 1973 رقم خورد. زمانی که به کمپانی Ampex رفت و در آنجا، با شرکای کاری آیندۀ خود آشنا شد. 3 سال بعد از این تاریخ، او به کمپانی Precision Instruments رفت و کارش را به‌عنوان معاون مدیر بخش تحقیق و توسع (R&D) آغاز کرد.

در سال 1977، او همراه دوستانی که در Ampex با آن‌ها آشنا شده بود، شرکتی را تأسیس کرد که بعداً Oracle را به بازار عرضه کرد؛ این شروع مسیری بود که نهایتاً باعث شد لری الیسون به یکی از پولدارترین افراد جهان تبدیل شود.

به‌مدت 37 سال، لری مدیرعاملی مجموعه را بر عهده داشت، تا اینکه بالاخره در سال 2014 از این سِمَت کناره‌گیری کرد. طی مسیر جالب زندگی نسبتاً طولانی‌اش، لری در سال 2018 به هیئت‌مدیرۀ تسلا پیوست؛ البته که چهار سال بعد، یعنی در سال 2022، او از تسلا هم خارج شد.

Oracle دومین کمپانی بزرگ ساخت‌ نرم‌افزار دنیا است و همین حالا هم کلی برنامه‌های ابری برای مصارف مختلف می‌سازد و در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد. لری الیسون با 80 سال سن، سهامدار اصلی این کمپانی است و بیشتر  از 42 درصد سهام آن را در اختیار دارد. 42 درصدی که ارزش آن برابر است با 140 میلیارد دلار ناقابل!

به‌علاوه، این برنامه‌نویس پیشکسوت 11.6 میلیارد دلار سهام تسلا و 28 میلیارد پول نقد هم در سبد ثروتش دارد؛ با این اوصاف، مجموع دارایی‌ها او حوالی 180 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

لری الیسون (Larry Ellison)

6. بیل گیتس (Bill Gates)

بیل گیتس جزو آن دسته از افرادی است که با وجود بسته بودن جامعۀ ایران طی دهه‌های گذشته، نام او را خیلی از هموطنانمان شنیده‌اند. هرچه باشد، او برای سال‌ها عنوان پولدار ترین فرد جهان را برای خود قبضه کرده بود.

در سال 1975، همزمان با تحصیل در دانشگاه هاروارد، آقای گیتس با دوست دوران کودکی خود، یعنی Paul Allen کار می‌کرد. ثمرۀ این همکاری، خروج زودهنگام از هاروارد و تأسیس مایکروسافت بود! اینجا نقطه‌ای بود که به‌عنوان سرآغاز مسیر بیل گیتس برای تبدیل شدن به یکی از ثروتمندترین افراد دنیا شناخته می‌شود.

احتمالاً ویندوز مشهورترین محصول مایکروسافت باشد؛ ولی خب حقیقت این است که داریم راجع‌به بزرگ‌ترین کمپانی تولید نرم‌افزار در دنیا صحبت می‌کنیم و ویندوز فقط یکی از تولیدات آن به حساب می‌آید. البته که مایکروسافت محدود به نرم‌افزار نیست و علاوه‌بر کامپیوترهای شخصی، کنسول‌های بازی ایکس‌باکس را هم می‌سازد؛ به‌طور کلی، مایکروسافت نقش پررنگی در دنیای پرپول بازی‌های کامپیوتری دارد و رقیب اصلی سونی و PlayStation آن محسوب می‌شود.

ضمناً، حالا که سرویس‌های ابری رونق گرفته‌اند، سرمایه‌گذاری‌های سنگینی از مایکروسافت در این حوزه را شاهد هستیم. این را بگذارید کنار ورود قوی به دنیای هوش مصنوعی و ساخت کلی پلتفرم AI. بگذارید این‌طور بگوییم که مایکروسافت همیشه به‌خوبی ترندها را شناسایی می‌کند و این باعث می‌شود از قافله عقب نماند.

البته که این فرد با 68 سال سن، حالا نه دیگر مدیرعامل مایکروسافت است و نه جایگاهی در هیئت‌مدیرۀ آن دارد. نکتۀ جالب اینکه تنها 1 درصد از سهام مایکروسافت متعلق به او است. ارزش همین مقدار اندک سهام می‌شود 27 میلیارد دلار! در کنار آن، بیل گیتس میلیاردها دلار سهام تعداد زیادی کمپانی دیگر را در پورتفولیوی خود دارد و به معنای واقعی کلمه، تخم‌مرغ‌هایش را بین سبدهای مختلف پخش کرده است. ضمن اینکه او 79.8 میلیارد دلار هم به‌صورت نقد در اختیار دارد.

خلاصه که این شخصیت تاریخی (که او هم طی سال‌های گذشته سیبل حملات بسیاری بوده است)، ثروتی معادل 163 میلیارد دلار دارد و جایگاه ششم لیست ما را به خود اختصاص داده است.

بیل گیتس (Bill Gates)

7. لری پیج (Larry Page)

مثل بیشتر اسامی لیست ما، لری پیج هم یکی از فعالان اصلی حوزۀ تکنولوژی است و مسیرش از خوابگاه‌های دانشجویی ایالات متحده شروع شده. در سال 1995، لری در دانشگاه استنفورد تحصیل می‌کرد؛ در همان زمان، او و دوستش Sergey Brin، ایده‌ای را در سر می‌پرواندند و می‌خواستند اسخراج اطلاعات از اینترنت را ساده‌تر کنند.

ماجرا را خلاصه کنیم، گوگلی که امروز زندگی بشر تا حد زیادی به آن وابسته است، حاصل نهایی ایدۀ این دو نفر بود!

 لری پیج یکی از مؤسسان و اعضای هیئت مدیرۀ هدلینگ آلفابت است. کمپانی مادری که گوگل به آن تعلق دارد! علاوه‌بر گوگل، یوتیوب، سیستم‌عامل اندروید و... هم از دیگر دارایی‌های آلفابت هستند.

لری طی دو مرحله مسئولیت مدیرعاملی گوگل را بر عهده داشت؛ بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی دنیا که 92 درصد از سرچ‌های اینترنتی را پردازش می‌کند! نکتۀ مهم اینکه لری هم ذهنیتی پیشگام داشت و همیشه سعی می‌کرد جلوتر از زمان فکر کند؛ به همین خاطر، می‌بینیم که او در پروژه‌های مختلفی سرمایه‌گذاری کرده است. از شرکت‌هایی که روی ساخت ماشین‌های پرنده کار می‌کنند گرفته تا مجموعه‌هایی که رویای کندوکاو و سفر به فضا را دارند.

آقای پیج 6 درصد سهام آلفابت، معادل 130 میلیارد دلار را در اختیار دارد. علاوه‌بر این و دیگر سهام‌های کوچک‌تر، 20 میلیارد دلار پول نقد هم از دیگر دارایی‌های این فرد به حساب می‌آید.

در سن 51 سالگی، لری پیج با ثروتی برابر 151 میلیارد دلار، هفتمین فرد پولدار دنیا در لیست ما است.

 لری پیج (Larry Page)

8. استیو بالمر (Steve Ballmer)

استیو بالمر در سال 1980 به مایکروسافت پیوست؛ این اتفاق بعد از آن رخ داد که بیل گیتس توانست او را متقاعد کند تا درس‌ومشق را کنار بگذارد و از تحصیل در دانشگاه استنفورد انصراف دهد. تصمیمی که حالا می‌توان با قطعیت گفت چقدر درست بوده است.

او سی‌امین کارمند مایکروسافت بود و نهایتاً در سال 2000، بعد از بیل گیتس، مسئولیت مدیرعاملی این کمپانی عظیم را بر عهده گرفت. او 14 سال این موقعیت شغلی را حفظ کرد و همین حالا هم 4 درصد از سهام مایکروسافت که 134 میلیارد دلار ارزش دارد، برای او است.

تنها دو سال بعد از بازنشستگی از مدیرعاملی شرکت، بالمر تیم بسکتبال Los Angeles Clippers را با پرداخت 2 میلیارد دلار خریداری کرد و حالا همچنان صاحب این باشگاه ورزشی به حساب می‌آید.

نکتۀ جالب اینکه بالمر در همان خوابگاهی بود که بیل گیتس در آن شب‌هایش را به صبح می‌رساند. خوابگاهی که احتمالاً همه دوست داریم در آن باشیم تا در نهایت عاقبت‌به‌خیر شویم! البته لازم است این را هم بگوییم که در زمان مدیرعاملی بالمر، وقتی که او تلاش می‌کرد پای مایکروسافت را با ساخت محصولاتی مثل تبلت‌های سرفیس و موبایل‌های ویندوز، به دنیای سخت‌افزارها باز کند، روابط دوستانۀ بین بیل و استیو رو به تیرگی رفت!

به‌هرحال، علاوه‌بر سهام مایکروسافت و مالکیت Los Angeles Clippers، آقای بالمر دارایی‌های دیگری هم دارد که از جملۀ شاخص‌ترین آن‌ها می‌توانیم به بیشتر از 4 میلیارد دلار پول نقد اشاره کنیم! ثروت این مرد 68 ساله هم در مجموع 146 میلیارد دلار است.

استیو بالمر (Steve Ballmer)

9. وارن بافت (Warren Buffet)

پیرترین فرد لیست ما همین وارن بافت است که شهرت خیلی زیادی دارد! آقای بافت با 94 سال سن، اولین اظهارنامۀ مالیاتی خود را در سال 1944، زمانی که تنها 14 سال داشت پر کرد. او به‌لطف ذهن آینده‌نگر و سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه، به ثروتی زیاد دست پیدا کرده و حالا سال‌ها است که نامش در بین پولدارترین افراد جهان دیده می‌شود.

در سال 1962، او بخش زیادی از سهام کمپانی نساجی موسوم به Berkshire Hathaway را خرید. در سال 1965، وارن بافت به سهامدار اصلی این کمپانی تبدیل شد. اینجا بود که او تصمیم گرفت زمینه‌های فعالیت کمپانی را گسترش دهد.

مثل هر سرمایه‌گذار موفق دیگری، وارن به‌خاطر خرید سها‌م‌ شرکت‌ها در زمانی که بیش از حد کم است، به موفقیت رسیده! طی همین چند وقت اخیر، کمپانی Berkshire Hathaway در کمپانی‌های بزرگ و شناخته‌شده سرمایه‌گذاری کرده و این جزو آخرین اقدامات مالی وارن به حساب می‌آید.

پورتفولیوی این آقا واقعاً متنوع است و می‌توان ردپای کمپانی‌های مرتبط با حوزۀ انرژی، بیمه، راهسازی و... را در آن دید.

وارن بخش زیادی از ثروت خود را صرف امور خیریه کرده است. تنها بین سال‌های 2006 تا 2020، ایشان 41 میلیارد دلار به مؤسسۀ خیریۀ بیل‌ گیتس و همسرش و همچنین خیریه‌های فرزندانش بخشیده است.

او همچنان مدیرعامل شرکت Berkshire Hathaway محسوب می‌شود؛ اما خب کهنسالی را هم پذیرفته است و جانشین احتمالی‌اش را معرفی کرده. علاوه‌بر 15 درصد از سهام شرکت که 142 میلیارد دلار ارزش دارد، وارن بافت نزدیک به 1.5 میلیارد دلار پول نقد هم دارد. مجموع ثروت نهمین فرد پولدار دنیا، عددی است برابر با 144 میلیارد دلار.

وارن بافت (Warren Buffet)

10. سرجی برین (Sergey Brin)

بالاتر، وقتی داشتیم لری پیج را به‌عنوان هفتمین فرد ثروتمند دنیا معرفی می‌کردیم، از سرجی برین هم نام بردیم. شریک لری و دیگر هم‌مؤسس آلفابت، شرکت مادر گوگل!

آقای برین اصالتاً روسی است و در موسکو به دنیا آمده. در سال 1979، زمانی که او تنها 6 سال داشت، خانواده‌اش از شوروی کمونیستی به دامان ایالات متحده پناه آوردند تا بتوانند آیندۀ روشن‌تری برای فرزندان خود بسازند و خب تاریخ نشان می‌دهد که چنین هم شد!

بعد از تأسیس گوگل در 1998، برین مدیر بخش تکنولوژی کمپانی شد. بعد از تأسیس آلفابت به‌عنوان شرکت مادر، برین عنوان شغلی مشابهی را در این کمپانی برای خود در نظر گرفت. البته که در سال 2019 از این سِمَت خارج شد.

تمام تکنولوژی‌های مرتبط به گوگل، مثل گوگل درایو، گوگل شیت، گوگل داک، جی‌میل و...، به‌نحوی حاصل کار سرجی و تیمش هستند. تکنولوژی‌هایی که می‌دانیم چقدر کاربردی‌اند و زندگی خیلی از ما به ‌آن‌ها وابسته است.

به‌علاوه، نباید فراموش کنید که گوگل هم مثل مایکروسافت خودش را وارد دنیای سخت‌افزارها کرد و گوشی‌های موبایل با نام Pixel، تبلت‌ها، کامپیوترها، دستگاه‌های الکترونیکی هوشمند خانگی و...، جزو محصولاتی هستند که توسط این کمپانی ساخته و به بازار عرضه می‌شوند. سرجی در ساخت این محصولات هم نقش پررنگی داشته است.

مثل اغلب افراد لیست، سرجی هم دست‌ودل‌بازانه ثروتش را در راه کارهای عام‌المنفعه خرج می‌کند. برای مثال، می‌توانیم به میلیون‌ها دلاری که او جهت درمان بیماری پارکینسون اهدا کرد، اشاره کنیم.

برین 51 ساله 6 درصد سهام آلفابت را در اختیار دارد که نزدیک به 122 میلیارد دلار می‌ارزد؛ به‌علاوه، تقریباً 20 میلیارد دلار پول نقد هم در دارایی‌ این آقای روسی‌الاصل دیده می‌شود. دارایی‌هایی که در مجموع به 142 میلیارد دلار می‌رسند و باعث می‌شوند سرجی برین آخرین جایگاه لیست پولدارترین انسان‌های کرۀ زمین را از آن خود کند.

سرجی برین (Sergey Brin)

این‌ها پولدارترین افرادی هستند که در‌حال‌حاضر روی کرۀ خاکی زندگی می‌کنند. به پایان لیست رسیده‌ایم و وقت آن است که برویم سراغ جمع‌بندی مقاله.

تبدیل شدن به پولدار ترین فرد جهان کار هرکسی نیست!

اگر واقع‌گرایانه به ماجرا نگاه کنیم، احتمالاً هیچ‌کدام از ما قرار نیست هیچ‌وقت به این لیست راه پیدا کنیم! اما خب بارها دیده‌ایم که واقعیت مثل یک تکه پلاستیک خم شده و اتفاقات عجیب‌غریب رقم خورده‌اند!

همان‌طور که دیدید، بیشتر افراد حاضر در این لیست از خانواده‌های ثروتمند می‌آمدند؛ یعنی پشتوانۀ مالی لازم برای رسیدن به جایگاه فعلی‌شان را داشته‌اند! اسیر داستان‌های خیالی از اینکه فلان کَس با 7 دلار در حسابش کار را شروع کرد و حالا فلان شرکت چند میلیارد دلاری را دارد، نشوید!

البته که پولدار شدن جذاب است، اما آیا واقعاً ضرورتی دارد که به این مرحله برسیم تا احساس خوشبختی کنیم؟ راستش را بخواهید نه؛ زندگی خوب با پول خیلی کمتر از این حرف‌ها هم حاصل می‌شود. به‌شرط آنکه برنامه بریزید و دنبال یادگیری مهارتی بروید که واقعاً بتواند پول‌ساز باشد.

همان‌طور که می‌دانید، ترید در بازارهای مالی یکی از مهارت‌هایی است که می‌تواند در نهایت وضعیت مالی‌ شما را دگرگون کند. البته که باید برای یادگیری آن وقت بگذارید، تا در نهایت بتوانید یک شغل پردرآمد داشته باشید.

اگر تصمیمتان جدی است، سری به صفحۀ محصولات آموزشی در سایت ما بزنید تا با دوره‌های کاربردی برای یادگیری این مهارت آشنا شوید.