بیتکوین که کلاً حسابش جدا است! اولین رمزارز دنیای کریپتوکارنسی با اقتدار رتبۀ نخست را تصاحب کرده و شکی در ارزشمند بودن آن نیست.
بعد از آن هم به نظر میرسد اتریوم جایگاه دوم را حداقل فعلاً در اختیار داشته باشد و احتمالاً با خصوصیات ویژهای که دارد، به این راحتیها قافیه را به دیگر رقبا نبازد!
پس در مقالۀ پیش رو، از این دو ارز که گل سرسبد بازار رمزارزها هستند صرف نظر میکنیم و نگاهی میاندازیم به ارزهای دیجیتال دیگر؛ ارزهایی که پتانسیل رشد بالایی دارند و ممکن است سودهای چندصد درصدی هم رقم بزنند!
اگر موافق باشید شروع کنیم.
10 ارز دیجیتال آینده دار برای سرمایهگذاری با ریسک کمتر
تأکید میکنیم مطالبی که در ادامه میخوانید، مطلقاً توصیۀ مالی نیستند و هیچ تضمینی وجود ندارد ارزهایی که قرار است از آنها نام ببریم، باعث دستیابی به سودهای کلان شوند؛ پس قبل از هرگونه اقدام در راستای خرید یا حتی فروش هرکدام از آنها، تحقیقات کامل را انجام دهید و بعد از مشورت گرفتن با مشاوران مالی مورد اعتماد خود، تصمیمات نهایی را با مسئولیت خودتان بگیرید.
میخواهیم ارزهای دیجیتال آینده دار را به دو قسمت تقسیم کنیم. در بخش اول، مواردی را زیر ذرهبین خواهیم برد که ریسک کمتری دارند و در بخش دوم، آنهایی که پرریسکتر هستند را معرفی خواهیم کرد.
برویم سراغ به اولین ارز دیجیتالی که از نظر ما آیندۀ روشنی دارد.
1. Toncoin
یکی از ارزهایی که اغلب صاحبنظران روی آیندۀ روشن آن توافقنظر دارند، همین Toncoin یا TON است. ارز اصلی بلاکچین موسوم به The Open Network.
این بلاکچین توسط سازندگان اپلیکیشن مشهور تلگرام و در رأس آنها پاول دورف، بنیانگذار این پلتفرم بینظیر ساخته شده است؛ یعنی تلگرام بهعنوان زمین بازی آن محسوب میشود و به همین خاطر، به نظر میرسد که پتانسیل خیرهکنندهای برای رشد و حتی کنار زدن اتریوم داشته باشد! فقط باید منتظر ماند و دید در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.
در لحظۀ نگارش این مقاله، قیمت TON کمی بیشتر از 7 دلار است و تا همین چند وقت پیش حوالی 2 دلار بالا و پایین میشد. احتمالاً میدانید همین حالا کلی بازی تلگرامی در این پلتفرم وجود دارند که کاربران بسیاری را به امید دریافت ایردراپ سمت خود کشاندهاند. همین موضوع نشاندهندۀ روبهرشد بودن دنیای TON است.
حالا فکر کنید درصدی از این بازیها آهستهآهسته شروع به دادن ارزهای خود در قالب ایردراپ کنند؛ برای برداشت آنها، کاربران باید فی شبکه بپردازند. مبلغی که لزوماً باید در قالب TON پرداخت شود و احتمال دارد با هجوم افراد برای تهیۀ این رمزارز، قیمت آن را با افزایش مواجه کند؛ چون همانطور که میدانید، عرضه و تقاضا، مهمترین عامل تعیین قیمت هر نوع دارایی به حساب میآید.
2. XRP
ریپل که با توکن XRP وارد دنیای کریپتوکارنسی شده، یک سازمان مالی بینالمللی است که در زمینۀ انتقال پول بین اقسینقاط این کرۀ خاکی به مشتریانش خدمات میدهد. با اینکه نام رمزارز ساختهشده توسط این کمپانی XRP است، خیلیها آن را با همان نام ریپل میشناسند.
XRP کلاً سازوکار متفاوتی در مقایسه با دیگر بلاکچینها دارد و اصلیترین فرق آن این است که تمام XRPهای موجود قبلاً توسط ریپل استخراج شدهاند و خود این کمپانی از آنها نگهداری میکند.
منتهی چرا میگوییم این ارز دیجیتال آیندهدار است؟ چون ساختار خاص و تیم سازندۀ آن، هدف تسهیل تعاملات مالی بین اشخاص حقیقی و حقوقی در سطح بینالمللی را دنبال میکنند.
بگذارید توضیح دهیم وقتی همهچیز روی روال بیفتد XRP چطور به این موضوع کمک میکند:
فرض کنید تاجری هستید در کانادا که میخواهید از یک کارخانه در چین جنس بخرید. پولی که شما در اختیار دارید دلار کانادا است و صاحب کارخانۀ چینی یوان چین طلب میکند. راهحل مرسوم استفاده از دلار آمریکا بهعنوان ارزی است همگان ارزش آن را قبول دارند؛ ولی خب XRP راهکار دیگری است که گره از مشکلتان باز میکند.
تاجر دلار کانادا را به XRP تبدیل و آن را به صاحب کارخانه میدهد؛ صاحب کارخانه هم آن را به یوان چین برمیگرداند.
شاید فکر کنید خب این کاربرد را میتوان از تمام ارزهای دیجیتال انتظار داشت که تا حدی درست میگویید؛ ولی یادآور میشویم که ریپل سازوکار خاصی دارد و زمانی که فراگیر شود، قطعاً رشد حیرتانگیزی را هم تجربه خواهد کرد.
اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این رابطه کسب کنید، مقالۀ "ریپل چیست و چرا یکی از معروفترین رمزارزهای دنیای کریپتوکارنسی محسوب میشود؟" را بخوانید.
3. Dogecoin
دوج یکی از اولین میمکوینهای دنیای کریپتوکارنسی بود. دستهبندیای که حالا بیشتر از حد انتظار رشد کرده و ازرهای دیجیتال قرارگرفته در آن رشدهای عجیبغریبی رقم میزنند. البته ناگفته نماند که از بین صدها میمکوین (شتکوین سابق) که هر روز معرفی میشوند، تنها چند مورد بزرگ میشوند و بزرگ باقی میمانند. باقی آنها پول افراد ناآگاه را بالا میکشند و برای همیشه به تاریخ میپیوندند.
در مقایسه با دیگر رمزارزها که پشت آنها پروژههای درستودرمان وجود دارد، میمکوینها و علیالخصوص همین دوجکوین، پشتوانۀ خاصی ندارند و بیشتر به قدرت جامعۀ استفادهکنندگانش متکی هستند. نقطۀ عطف این رمزارز زمانی بود که ایلان ماسک معروف توییتی راجعبه آن منتشر کرد و بعد از آن، ارز دیجیتال مذکور توانست راه خود را به میان برترین رمزارزها باز کند. در حدی که حالا، یعنی در زمان نگارش این مقاله، ارزش بازار آن بیشتر از 15 میلیارد دلار است و در جایگاه نهم قرار دارد.
DOGE در سال 2013 ساخته و از یک سگ نژاد شیبا اینو برای لوگوی آن استفاده شد. شاید بیلی مارکوس و جکسون پالمر، سازندگان این رمزارز حتی فکر نمیکردند روزی Dogecoin به جایگاه کنونی برسد؛ ولی خب دنیای کریپتوکارنسی ثابت کرده که میتواند اتفاقات محیرالعقول بسیاری را میزبانی کند و مورد خاص DOGE هم یکی از آن اتفاقات است.
اغلب صرافیهای داخلی و خارجی امکان خریدوفروش دوجکوین را فراهم کردهاند و اگر قصد سرمایهگذاری روی آن را دارید، کار سختی برای پیدا کردن ارائهکننده نخواهید داشت.
4. Binance Coin
بایننس یکی از مشهورترین صرافیهای بازار رمزارزها است که متأسفانه به ایرانیها خدمات نمیدهد؛ دو سه سال پیش بود که مالک این صرافی، یعنی CZ، با لحن خیلی بدی اعلام کرد ایرانیها در هیچکجای دنیا امکان استفاده از امکانات این صرافی بزرگ را ندارند!
بههرحال، چند سال قبل بایننس تصمیم گرفت بلاکچین اختصاصی خود را بسازد و رمزارزی با نام BNB را بهعنوان ارز دیجیتال بومی و اصلی آن تعیین کند. رمزارزی که طبق انتظار بسیار رشد کرد و حالا با قیمت بیشتر از 500 دلار و ارزش بازار نزدیک به 80 میلیارد دلار (در لحظۀ نگارش مقاله)، جایگاه چهارم برترین ارزهای دیجیتال از نظر Market Cap را به خود اختصاص داده است.
همانطور که احتمالاً خودتان میدانید، غولی مثل بایننس فقط محدود به خریدوفروش رمزارزها نیست و در زمینههای مختلفی که مرتبط با دنیای کریپتوکارنسی هستند میتوان ردپای آن را دید. به همین خاطر، با یک اکوسیستم گسترده طرف هستیم که روزبهروز شناختهتر میشود و پول بیشتری سمت آن روانه میآید.
علاوهبر این، آنهایی که این رمزارز را در حساب خود داشته باشند از مزایای خاصی برخوردار میشوند که هنگام استفاده از خدمات این صرافی به کارشان میآید. تازه کلی بازی و اپلیکیشن روی این بلاکچین هستند که فی تراکنش آنها با BNB پرداخت میشود.
همۀ اینها، عواملی هستند که به ارزش و پتانسیل بالای رمزارز مورد بحث صحه میگذارند؛ عواملی که نشان میدهند چرا ما BNB را جزو ارزهای دیجیتال آینده دار به حساب میآوریم.
5. Polygon
Polygon نام یکی از راهکارهای لایه دوم است که روی بلاکچین نامدار اتریوم قرار گرفته و سعی دارد محدودیتهای مرتبط با این بلاکچین را برطرف کند. محدودیتهایی مثل سرعت پایین انجام تراکنشها و البته هزینۀ سنگین مربوط به کارمزدها.
البته اگر بخواهیم با نگاهی فنیتر به کل ماجرا نگاه کنیم، باید بگوییم پالیگان صرفاً یک بلاکچین ساده نیست و در واقع، با فریمورکی شامل انواع روشهای مقیاسپذیری طرفیم.
به بیان سادهتر، این راهکارها تراکنشها را خارج از بلاکچین اصلی اتریوم انجام میدهند و وقتی همهچیز مهیا بود، نتیجه را به بلاکچین اصلی میفرستند تا تأیید شود.
کلی پروژۀ لایه دوم وجود دارد که Polygon یکی از شناختهشدهترینها است. اگر قصد سرمایهگذاری روی آن را دارید، باید رمزارزی با نام MATIC را بخرید که بهعنوان ارز دیجیتال بومی و اصلی آن شناخته میشود.
MATIC هم برای پرداخت کارمزدهای این شبکه کاربرد دارد و هم میتوانید آن را استیک کرد و بسته به استخر انتخابی و البته مقدار ارزی که استیک کردهاید، سود بگیرید. بهعلاوه، هولدرهای این رمزارز برای تغییرات احتمالی در آیندۀ Polygon حق رأی دارند.
لازم به ذکر است که نام کل پروژه در ابتدا Matic Network بود؛ منتهی در سال 2021، بنا به دلایلی ریبریندیگ رخ داد و نام Polygon برای آن انتخاب شد.
6. Tron
شبکۀ Tron با رمزارز اصلی خود، یعنی TRX، بین ایرانیها شهرت زیادی دارد. یکی از بهترین راهها برای جابهجا کردن پول، استفاده از همین TRX است که کارمزد بسیار کمی طلب میکند.
ترون هم میخواست روشی ارائه کند تا دولوپرها بتوانند برنامههای غیرمتمرکز بسازند و جایگاه اتریوم را تهدید کند. البته که این هدف محقق شد، ولی جایگاه اتریوم با هیچ خطری مواجه نشد!
جاستین سان در سال 2017 این شبکه را ساخت و سپس با خرید Bittorent، فضایی برای تولیدکنندگان محتوا به وجود آورد که بتوانند کنترل کاملتری روی آثار خود داشته باشند.
بگذارید سادهتر بگوییم:
Tron پلتفرمی را ایجاد کرد که کاربران میتوانند با استفاده از TRX به خالقان محتوا پاداش دهند؛ بدون اینکه پلتفرم میزبان محتوا بخشی از پاداش را بهعنوان سهم خود تصاحب کند! کاری که یوتیوب، فیسبوک و امثالهم میکنند.
هماکنون TRX، یعنی رمزارز اصلی بلاکچین Tron، در ردۀ یازدهم برترین ارزهای دیجیتال قرار دارد. ارزی که الان حوالی 13 سنت میارزد و در اپلیکیشنهای ساختهشده روی Tron کاربرد دارد. کلاً که TRX برای پرداخت هزینهها در اپلیکیشنهای این اکوسیستم هم به کار میآید.
رقبای سرسختی سر راه این ترون وجود دارند که همگی میخواهند راه اتریوم را بروند و زیرساختی بهتر برای ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز فراهم کنند؛ ولی خب طی سالیان گذشته ثابت شده که آقای سان نهایت تلاشش را میکند تا دنیای کریپتو ارتقا بیابد و در کنار آن، تمام توانش را برای بهبود وضعیت TRX هم به کار میگیرد.
7. Solana
سولانا هم یکی دیگر از آن پروژههای متعددی است که آمد تا اتریوم را به چالش بکشد. همانطور که میدانید، این بلاکچین هم به هدف مذکور نرسید؛ اما توانست نام خود را بهعنوان یکی از پروژههای مطرح دنیای کریپتوکارنسی برای همیشه ثبت کند.
در عمل، این بلاکچین میتواند تعداد تراکنش خیلی بیشتری را در مقایسه با بلاکچین اتریوم در هر ثانیه پردازش کند. آن هم با هزینه و کارمزد خیلی کمتر! اما همین ارزان بودن باعث شده تا سولانا به طعمۀ جذابی برای هکرها تبدیل شود و نکتۀ جالب اینکه تا به امروز، چندباری این بلاکچین بهطور کامل از دسترس خارج شده است!
SOL نام ارز دیجیتال اصلی این بلاکچین است که فرازوفرودهای زیادی را از سر گذرانده. در لحظۀ حال، قیمت هر SOL بربر است با 142 دلار و ارزش بازار 67 میلیاردی، آن را در ردۀ پنجم برترین رمزارزها قرار میدهد.
منتهی تا چند ماه قبل و در اوج زمستان قبلی بازار رمزارزها، قیمت سولانا تا 10 دلار هم ریخت و این یعنی راجعبه یک رمز احتمالاً آینده دار صحبت میکنیم!
همانطور که گفتیم، این بلاکچین هم امکان میزبانی از انواع اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dApps) و دیگر توکنها را دارد. حتی میتوانید از آن برای نوشتن انواع قراردادهای هوشمند هم استفاده کنید.
SOL هم برای پرداخت کارمزدهای این شبکه استفاده میشود و هم سوخت محرک بسیاری از پروژههای ساختهشده روی این بلاکچین است.
در نتیجۀ این ملاحظات، اگر قصد خرید SOL بهعنوان سرمایهگذاری را دارید، توصیه میکنیم همۀ جوانب را با دقت و وسواس بسنجید تا در نهایت بتوانید تصمیمی عاقلانه بگیرید. اگر زمانی که قیمت به حوالی 10 دلار رسیده بود یا زمان عرضۀ اولیه که ارزش آن کمتر از 1 دلار بود، مقداری از این رمزارز را میخریدید، همچنان با وجود ریزش اخیر در سود بودید؛ آن هم سودهای قابل توجه! ولی اگر زمانی که قیمت به 261 دلار رسیده بود (دو سال قبل) یا همین چند وقت پیش که 210 دلار را لمس کرد وارد شده بودید، الان با ضرر 30 درصدی و حتی بیشتر سروکله میزدید.
8. Cardano
باز هم یک بلاکچین دیگر که میخواست بهکمک ADA، رمزارز اصلی بلاکچین اتریوم، یعنی ETH را شکست دهد؛ ولی خب کاردانو هم مثل دیگر شبکههایی که این رویا را در سر داشتند به موفقیت نرسید؛ حداقل فعلاً!
کاردانو یکی از اولین بلاکچینهایی که بود سراغ مکانیزم PoS رفت و میتوان گفت انقلابی در این راستا رقم زد. انقلابی که به کاهش مصرف انرژی و البته تعدیل تراکنشها منجر شد.
نکتۀ جالب اینکه سازندۀ این بلاکچین، چارلز هاسکینسون، یکی از اعضای سازندۀ اتریوم بود و بعد از خروج از آن تیم، تصمیم گرفت کاردانو را بسازد. بلاکچینی که تأکید میکند بهجای پیشرفت و توسعۀ سریع، بهدنبال انجام اقدامات حسابشده است و از این منظر منحصربهفرد محسوب میشود.
هر تغییری که قرار باشد در این بلاکچین اعمال شود، توسط تیمی از متخصصان زمینههای رمزنگاری، ریاضیات و مهندسهای مربوطه با دقت مورد بررسی قرار میگیرد؛ بنابراین، با وجود اینکه سرعت پیشرفت در این پروژه چنگی به دل نمیزند، اما توانسته جایگاه مستحکمی در همان بالاهای جدول ارزشمندترین ازرهای دیجیتال برای خود دستوپا کند.
ADA نام رمزارز اصلی و بومی بلاکچین کاردانو است که در این لحظه 40 سنت قیمت دارد و با مارکت کپ بیشتر از 14 میلیارد دلار در ردۀ دهم جا خوش کرده.
9. Chainlink
این پروژه مثل پلی است که بلاکچینها را به دنیای واقعی وصل میکند. در واقع، چینلینک و پروژههای مشابه، دادههای دنیای آفلاین را در اختیار بلاکچینها قرار میدهند!
چرا چنین سازوکاری اهمیت دارد؟ چون قراردادهای هوشمند یا Smart Contracts علیرغم فایدههای بسیاری که دارند، به دادههای موجود روی بلاکچینها محدود هستند و بسیاری از اپلیکیشنها برای اینکه عملکردی ایدئال از خود نشان دهند، به دادههای دنیای فیزیکی هم نیاز دارند؛ همانطور که گفتیم، پروژههایی مثل Chainlink این خلاء را برطرف میکنند.
LINK نام رمزارز اصلی این شبکه است که با قیمت کمی بیشتر از 13 دلار و ارزش بازار حوالی 8 میلیارد دلار در رتبۀ پانزدهم برترین ارزهای دیجیتال قرار دارد.
در واقع، LINK برای این شبکه حکم ETH برای بلاکچین اتریوم را دارد؛ یا ADA برای بلاکچین کاردانو! چون که پرداخت کارمزدها از طریق این رمزارز صورت میگیرند و نودهای نگهدارندۀ شبکۀ مورد بحث، با این ارز دیجیتال پاداش میگیرند.
از آنجایی که پروژۀ جالب و کارآمدی پشت LINK قرار دارد، میتوان آن را جزو ارزهای دیجیتال آینده دار با ریسک کمتر به حساب آورد.
10. Internet Computer
این یک پروژه است که روی Internet Computer Protocol یا ICP بنا شده است. بلاکچینی که هدف جایگزین کردن پروژههای ابری مثل AWS با جایگزینهای غیرمتمرکز را دنبال میکند. به بیان بهتر، Internet Computer دنبال محقق کردن نسل سوم اینترنت است؛ یعنی موقعیتی در آینده که دادهها، قدرتهای پردازشی و حتی دادههای اینترنتی، روی بلاکچینها قرار گرفته باشند.
پس در واقع، ابرهای غیرمتمرکزی را داریم که با شکلی خاص از قراردادهای هوشمند کار میکنند.
نام رمزارز اصلی این بلاکچین ICP است و ما فکر میکنیم میتوان آن را جزو ارزهای دیجیتال آینده دار به حساب آورد. ICP همان رمزارزی است که پرداخت کارمزدهای این شبکه با آن صورت میگیرد. بهعلاوه، ICP به دارندگانش حق رأی میدهد تا بتوانند در جهتدهی مسیر حرکت کل پروژه نقش ایفا کنند. ضمن اینکه امکان استیک کردن آن هم وجود دارد.
توجه داشته باشید که راجعبه یک پروژۀ پیچیده با طرحهای بلندپروازانه صحبت میکنیم. پروژهای که نسبتاً نوپا است و راه زیادی برای پیمایش پیش روی خود میبیند؛ ولی اگر همهچیز درست پیش برود و عموم از چنین طرحی استقبال خوبی کنند، ICP که حالا با ارزش بیشتر از 3.5 میلیارد دلار و قیمت فعلی کمتر از 8 دلار در جایگاه بیستوپنجم قرار دارد، میتواند رشدهای چشمگیری را تجربه کند.
این از 10 مورد ارز دیجیتال آینده دار کمریسک. برویم سراغ بخش بعدی و آنهایی که ریسکیتر هستند.
3 ارز دیجیتال آینده دار با ریسک بالا
ریسک بالاتر، یعنی احتمال از دست رفتن سرمایه بیشتر میشود؛ ولی در عوض، اگر شرایط مطابق انتظار پیش برود، سودهای خیلی بیشتری را تجربه خواهید کرد.
1. Realio Network
RIO رمزارز اصلی پروژۀ Realio Network است و در دستۀ RWA قرار میگیرد؛ یعنی Real-world Assets. در مقالۀ "انواع ارزهای دیجیتال کدامها هستند و هر نوع چه کاربردی دارد؟" بهطور مفصل به این دستهبندی و دیگر کتگوریهای انواع رمزارزها پرداختهایم.
باارزشترین ارز دیجیتال دستۀ RWA همین RIO است که برای پر کردن خلاء بین املاک در دنیای واقعی و برنامههای مالی غیرمتمرکز، موسم به DeFi تلاش میکند؛ یعنی Realio Network میخواهد فرایند سرمایهگذاری در املاک توسط برنامههای مالی غیرمتمرکز که روی بلاکچینها ساخته میشوند را تسهیل کند!
پروژۀ مذکور یک بلاکچین اختصاصی دارد که گفتیم RIO نام رمزارز بومی آن است. رمزارزی که اخیراً رشد قابل توجهی داشته و علیرغم ریزشهای اخیر، همچنان قیمتش بالاتر از ارزش ماههای گذشته است.
نکتۀ قابل توجه اینکه RIO تنها 7.5 میلیون مارکت کپ دارد؛ یعنی وقتی ارزش آن بر همگان اعیان و درستوحسابی بودن پروژه اثبات شود، احتمال وقوع رشدهای چندهزار درصدی هم وجود دارد!
همین حالا RIO در بیشتر صرافیهای داخلی و خارجی معتبر لیست شده است و میتوانید خیلی راحت، با مراجعه به این صرافیها، نسبتبه خرید آن اقدام کنید.
2. Nakamoto Games
یکی از بزرگترین و پرپولترین دستهبندیهای بازار رمزرازها، حوزۀ GameFi است؛ دیگر نگاهها به دنیای بازیها تغییر کرده و حالا کمپانیها میدانند چه پتانسیل و پول بزرگی در این زمینه نهفته است.
Nakamoto Games یک پلتفرم گیمینگ غیرمتمرکز به حساب میآید که روی بلاکچین Polygon بنا شده است. از اواخر سال 2020 که این پلتفرم عرضه شد، طیف متنوعی از بازیها روی آن قرار گرفتند؛ بازیهایی که در ازای مشغول شدن به آنها، شانس دریافت NAKA، یعنی رمزارز اصلی پروژه را هم خواهید داشت.
رویکرد مارکتینگ این پروژه بهصورتی است که هم گیمرها و هم سازندگان بازیها را هدف میگیرد. گیمرها میتوانند از تنوع بالای بازیها همراهبا احتمال کسب درآمد لذت ببرند؛ درحالیکه بازیسازها به فضایی دسترسی خواهند داشت که امکان ساخت، عرضه و کسب درآمد از بازیهای ساختهشده روی بلاکچین را فراهم میآورد.
NAKA اکنون کمی بیشتر از 105 میلیون ارزش بازار دارد و با توجه به اخبار و دادههای فاندامنتالی که پیرامون آن بیرون میآیند (مثل همکاری با Nvidia)، اصلاً بعید نیست که این پروژه و رمزارز هم خیلی زود به جرگۀ ارزهای دیجیتال با مارکت کپ میلیاردی بپیوندند.
3. Baby Doge Coin
BABYDOGE هم از آن دسته میمکوینهایی بود که در بولران سال 2021 عرضه شد و از همان اول کار، بهلطف توییت شخص ایلان ماسک توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. همانطور که از نام آن مشخص است، Baby Doge زیرشاخۀ Dogecoin محسوب میشود که بالاتر به آن پرداختیم. لوگوی آن هم یک توله از نژاد شیبا اینو است.
در ماه جون 2021 میلادی که بود این رمزارز معرفی شد و توانست روی موجی که آن روزها برای میمکوینها ایجاد شده بود بهخوبی سوار شود. نکتۀ مهم اینجا است که رمزارز مذکور جزو میمکوینهایی نبود که چندی بعد به دست فراموشی سپرده شدند و بعد از گذشت 3 سال، با ارزش بازار بالغ بر 143 میلیون دلار، جای پای محکمی در بازار رمزارزها از خود به جای گذاشته است.
مثل هر میمکوین دیگری، بیبیدوج هم بیشتر از هرچیزی به جامعۀ دارندگانش اتکا دارد. البته وقتی با نگاهی فنیتر ماهیت آن را زیر ذرهبین میبریم، میبینیم ساختار کدنویسی آن بهگونهای است که انگار اقتصاددانهای حرفهای سازوکاری برای مقابله با کاهش ارزش آن اندیشیدهاند!
شایعاتی شنیده میشود مبنیبر اینکه سازندگان این رمزارز میخواهند در آیندۀ نزدیک بازی تلگرامی خود را راه بیندازند و همین موضوع میتواند توجههای زیادی را به آن جذب کند. اتفاقی که احتمالاً به افزایش ارزش آن منجر خواهد شد.
بهطور کلی، توکن مورد بحث میتواند آیندۀ درخشانی داشته باشد؛ ولی توجه داشته باشید که آن را در دستۀ ارزهای دیجیتال آینده دار با ریسک بالا آوردهایم؛ چون در مقایسه با 10 مورد بخش قبلی، این رمزارز پشتوانۀ خاصی ندارد!
این هم از 3 ارزی که آیندهدار هستند، ولی خوب ریسک زیادی را به سرمایهگذار تحمیل میکنند. وقت آن است که مقاله را به پایان ببریم.
در زمان مناسب ورود کنید تا ضرر نکنید!
اگر اندک شناختی از بازارهای مالی داشته باشید، با روندهای آنها آشنا هستید؛ یعنی میدانید گاهی قیمتها بالا هستند و گاهی پایین میآیند! طبیعتاً زمانی که قیمتها پایین هستند باید اقدام به خرید کنید و زمانی که با قیمتهای بالا مواجه میشوید، خرید کار منطقیای نخواهد بود.
در این مقاله، مجموعاً 13 رمزارز را معرفی کردیم که از نظر ما همگی آیندهدار هستند؛ منتهی یکبار دیگر یادآوری میکنیم آنچه اینجا خواندید مطلقاً توصیۀ مالی نبود و مسئولیت هرگونه تصمیمی بر عهدۀ شخص خودتان است. تمام شرایط را تجزیهوتحلیل کنید و با شناسایی نقطۀ ورود مناسب، زمانی سراغ خرید این رمزارزها بروید که احتمال میدهید قرار است سود کنید.
امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات ارزندهای در قالب این مقاله ارائه کنیم. از شما میخواهیم لینک این صفحه را برای دوستانتان هم بفرستید تا آنها هم از این فرصتهای سرمایهگذاری جذاب مطلع شوند.