حداقل سرمایه ‌گذاری در بیت کوین چقدر است؟ (راهنمای کامل سرمایه‌گذاری روی این رمزارز)

معمولاً با چندصدهزار تومان هم امکان خرید بیت‌کوین در صرافی‌های داخلی وجود دارد؛ ولی عقل حکم می‌کند اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست بیاورید.

ارز دیجیتال حداقل سرمایه ‌گذاری در بیت کوین چقدر است؟ (راهنمای کامل سرمایه‌گذاری روی این رمزارز)

سال‌ها قبل، وقتی قیمت بیت‌‌کوین خیلی پایین‌تر از اعداد امروزی بود، عموم مردم فکر می‌کردند برای سرمایه‌گذاری روی این شکل جدید دارایی، باید حداقل یک واحد از آن را بخرند!

اگر مثلاً در آن زمان، قیمت هر بیت‌کوین 100 میلیون تومان بود، خیلی‌ها از خیر خرید آن می‌گذشتند، چون نمی‌خواستند این مقدار پول را روی چیزی ناشناخته ریسک کنند.

البته که آن موقع‌ها، تمام مردم دنیا اطلاعات خیلی کمتری از بیت‌کوین و کلاً دنیای رمزارزها داشتند؛ اما حالا هم که اکثریت می‌دانند در آن زمان چه فرصتی از کفشان رفته است، شاید ندانند که الزامی نیست حتماً یک واحد را به مبلغ 68 هزار دلار (در لحظۀ نوشتن این مقاله) بخرند.

یکی از جذاب‌ترین خصوصیات انواع رمزارزها، قابل تقسیم‌ بودن آن‌ها است. این یعنی می‌توانید 0.1 یا حتی 0.0001 بیت کوین (یا هر رمزارز دیگری) را به‌منظور سرمایه‌گذاری بخرید.

به‌هرحال، در این مقاله می‌خواهیم ببینیم حداقل سرمایه‌ گذاری در بیت کوین با چه عددی ممکن است و سعی می‌کنیم این موضوع را از جوانب مختلف بررسی کنیم.

شاید بد نباشد در بخشی خیلی کوتاه، چیستی بیتکوین را بررسی کنیم و بعد برویم سراغ باقی بخش‌ها.

نگاهی گذرا به چیستی بیت‌کوین

بیت‌کوین، باارزش‌ترین و قدیمی‌ترین رمزارز تاریخ بشریت، اولین ارز دیجیتالی است که روی یک بلاک‌چین بنا شد و به انسان‌ها نشان داد دسترسی به پول دیجیتال دیگر صرفاً یک رؤیای محال نیست.

نگاهی گذرا به چیستی بیت‌کوین

نکتۀ خیلی مهم دربارۀ بیت‌کوین و دیگر رمزارزهای درست‌وحسابی اینکه آن‌ها غیرمتمرکز هستند و توسط شخص، ارگان، یا حاکمیت خاصی پشتیبانی و کنترل نمی‌شوند.

حالا بیایید راجع‌به یک موضوع جالب، ولی مرتبط صحبت کنیم.

پدیده‌ای با نام Unit Bias

با ترجمۀ Unit Bias به عبارت تعصب واحد می‌رسیم که نه خیلی جالب است و نه می‌تواند منظور را به‌خوبی منتقل کند؛ پس حوصله کنید تا توضیح دهیم منظور چیست.

روانشناسی نقش خیلی مهمی در تمام فعالیت‌های مرتبط با بازارهای مالی دارد. تریدرها این حقیقت را پوست‌واستخوان خود لمس کرده‌اند.

یک بخش بزرگی از تحقیقات انجام‌گرفته بر موضوعات مالی، روی انواع تعصب‌ها (همان Bias) تمرکز دارد؛ چراکه معمولاً تعصب از هر نوعی، باعث می‌شود افراد اسیر تصمیمات اشتباه شوند و ضرر کنند.

برای مثال، در همین دنیای کریپتوکارنسی، خیلی‌ها نسبت‌به برخی رمزارزها تعصب بی‌جا پیدا می‌کنند و در نتیجه، هنگامی که باید آن‌ها را نمی‌فروشند! به همین خاطر، سرمایه‌شان را بربادرفته می‌بینند و زمانی به خود می‌آیند که کار از کار گذشته است.

یکی از تعصب‌هایی که سروکله‌اش با بازار رمزارزها پیدا شد، همین Unit Bias است. البته که قبلاً هم شکل‌های متفاوتی از آن وجود داشت، اما در دنیای کریپتو، مفهوم آن کمی متفاوت است.

Unit Bias به این حقیقت اشاره می‌کند که مردم ترجیح می‌دهند (حداقل) یک واحد کامل از رمزارزی را در اختیار داشته باشند تا کسری از آن را!

دو برداشت اشتباه رایج وجود دارد که به Unit Bias گره خورده‌اند:

  • داشتن یک واحد کامل از رمزارز، بهتر از در اختیار داشتن درصدی از آن است؛
  • داشتن چندین واحد، بهتر از داشتن تنها یک واحد است.

کلاً ذات آدمیزاد به‌گونه‌ای است که دوست دارد تمام یک چیز را در اختیار داشته باشد. خود شما ترجیح می‌دهید کلی پول خرد داشته باشید که مجموعاً 10 دلار ارزش دارند، یا به‌جای سکه‌های پرشمار، دوست دارید یک اسکناس شسته‌رفته 10 دلاری در کیفتان باشد؟

یا مثلاً وقتی به کافه‌ای می‌روید، اگر گارسون به‌جای لیوانی پر از لیموناد، لیوانی را جلویتان بگذارد که تنها یک سوم آن پر است، چه احساسی خواهید داشت؟ این آن نارضایتی‌ای است که می‌گوییم در بین آدم‌ها دیده می‌شود و در بیشتر مواقع، مردم حس خوبی به کسر یک چیزی از خود نشان نمی‌دهند.

عموم مردم از دیدن 3 ETH در کیف‌پول خود احساس رضایت بیشتری دارند تا از دیدن 0.12 BTC؛ با اینکه هر دو مقدار برابر هستند (در زمان نوشتن این مقاله).

برداشت نادرست دوم هم به‌دنبال همین باور غلط از راه می‌رسد. وقتی دو چیز ارزشی یکسان داشته باشند، پس در اختیار داشتن چند واحد از یکی از آن‌ها، بهتر از در اختیار داشتن مقدار کمی از دیگری است.

در دنیای فیزیکی چنین باوری توجیه‌پذیر است. تقریباً همه موافقیم که 10 پرتغال، ارزش بیشتری از 5 سیب دارند (مگر اینکه شخصاً علاقۀ بیشتری به سیب داشته باشید!).

اما در دنیای دیجیتال، یا بهتر است بگوییم قلمروی بلاک‌چین، اوضاع به شکل دیگری است. به همین دلیل، خیلی از پروژه‌های کریپتویی تصمیم می‌گیرند میلیاردها واحد از رمزارز خود را بسازند و حتی برخی (مثل اتریوم)، قرارداد هوشمند را طوری می‌نویسند که هیچ‌وقت پایانی در کار نباشد. در بسیاری از مواقع، مقدار کمی دلار (یا حتی چند هزار تومان)، می‌تواند تعداد قابل توجهی از این رمزارزها را به حسابتان منتقل کند.

این‌طوری است که رویاپردازی‌ها شروع می‌شود و مردم پیش خود می‌گویند اگر فلان ارز به 50 سنت برسد، سرمایه‌ام چند میلیون دلار خواهد شد. در ظاهر، انگار چنین چیزی در دسترس‌تر است تا اینکه 0.12 BTC بتواند دستاوردی مشابه را رقم بزند.

ولی خب حرفه‌ای‌های این حوزه می‌دانند و درک کرده‌اند که شاید داشتن میلیون‌ها واحد از یک رمزارز، یا کسری از یک رمزارز دیگر، خیلی هم اهمیت ندارد! همان‌طور که تنها یک دهم بیت‌کوین می‌تواند برابر با میلیون‌ها واحد از یک رمزارز ناشناخته‌تر باشد.

پدیده‌ای با نام Unit Bias

قبل از اینکه ببینیم حداقل سرمایۀ لازم برای خرید بیت‌کوین چقدر است، اول باید با کوچک‌ترین واحد شمارش این رمزارز آشنا شوید.

ساتوشی چیست و هر ساتوشی چند بیت‌کوین است؟

همان‌طور که می‌دانید، خالق بیت‌کوین فرد (یا ارگان) ناشناسی بود با نام ساتوشی ناکاموتو. با اینکه HBO ادعا می‌کند خالق آن را شناسایی کرده است، اغلب کارشناسان هم‌نظر هستند که فرد معرفی‌شده توسط این شبکۀ معروف، خالق بیت‌کوین نیست.

به‌هرحال، وقتی ارزش بیت‌کوین خیلی بالا رفت و خرید یک واحد کامل از آن، حتی برای آن‌هایی که به دلار، یورو و پوند درآمد دارند هم کار راحتی نبود، هر صد میلیونوم بیت‌کوین را ساتوشی نامیدند. چیز عجیبی نیست. همان‌طور که دلار و حتی ریال خودمان (زمانی که تا این حد حقیر نشده بود)، واحد کوچک‌تر دارند (برای دلار سنت و برای ریال در زمان‌های خیلی دور، قران)، بیت‌کوین هم واحد کوچک‌تری برای شمارش دارد.

هر سنت یک صدم دلار است؛ یعنی 100 سنت می‌شود 1 دلار؛ اما خب ساتوشی در مقایسه با یک بیت‌کوین کامل، ارزش خیلی کمتری دارد. برای دستیابی به ارزش هر ساتوشی، باید قیمت لحظه‌ای بیت‌کوین را تقسیم بر 100 میلیون کنیم.

الان که این مقاله را می‌نویسیم، هر بیت‌کوین تقریباً 68 هزار دلار می‌ارزد. این عدد را که تقسیم بر 100 میلیون بکنیم، می‌رسیم به 0.00068 دلار، که واقعاً ناچیز است. از آن طرف ماجرا، 100 میلیون ساتوشی در کنار هم یک بیت‌کوین را تشکیل می‌دهند! حتی 0.1 BTC هم برابر است با 10 میلیون ساتوشی.

اگر اوضاع طبق پیش‌بینی‌ها پیش برود و استفاده از بیت‌کوین در امور روزمره بیشتر شود، ارزش واحدهای کوچک‌تر مثل ساتوشی هم بالاتر می‌رود.

فرض بگیرید همان‌طور که خیلی‌ها می‌گویند، طی چند سال آینده، این رمزارز واقعاً 1 میلیون دلار قیمت داشته باشد؛ در آن زمان هر ساتوشی 1 سنت خواهد بود و آنجا است که می‌توان از آن در تبادل‌های مالی روزمره استفاده کرد.

حالا واقعاً برویم ببینیم کمترین مقدار پولی که برای خرید بیت‌کوین لازم دارید چقدر است.

کمترین مقدار سرمایه‌ای که می‌توانید با آن بیت‌کوین بخرید

در تئوری، امکان خرید بیت‌کوین حتی به‌اندازۀ یک ساتوشی هم وجود دارد؛ اما وقتی آستین‌ها را بالا می‌زنید و وارد عمل می‌شوید، می‌بینید چنین چیزی ممکن نیست!

گفتیم درحال‌حاضر هر ساتوشی برابر است با 0.00068 دلار. اگر هر دلار را 60 هزار تومان در نظر بگیریم، تبدیل این عدد به ارز رایج کشورمان، نشان می‌دهد هر ساتوشی می‌شود 43 تک‌تومن! اصلاً چیزی در جهان هستی وجود دارد که بتوان به این مقدار پول خرید؟ آخرین باری که یک سکۀ 50 تومنی دیدید چند سال پیش بود؟

اگر برنامۀ خرید از صرافی‌های ارز دیجیتال (رایج‌ترین روش خرید‌وفروش بیت‌کوین و رمزارزها) را داشته باشید، عامل تعیین‌کننده برای حداقل سرمایه‌گذاری، قوانین و ضوابط آن صرافی است.

معمولاً صرافی‌های داخلی عددی بین 100 هزار تا 500 هزار تومان را برای کاربران خود تعیین کرده‌اند؛ می‌دانید روال به این شکل است که با استفاده از کارت بانکی خود، پول را به حسابی که در صرافی ساخته‌اید منتقل می‌کنید و در مرحلۀ بعدی، اقدام به خرید بیت‌کوین می‌کنید.

در صرافی‌های خارجی هم این عدد معمولاً یک دلار یا یک یورو است؛ اما وقتی قصد خرید خارج از صرافی یا اصطلاحاً OTC را داشته باشید، مقدار حداقلی به‌شکل دیگری تعیین می‌شود.

در این روش، شما سراغ فردی می‌روید که تعداد زیادی بیت‌کوین دارد و به‌هردلیلی می‌خواهد مقدار مشخصی از آن را بفروشد. اینجا هم در ظاهر همه‌چیز به توافق بین خریدار و فروشنده بستگی دارد؛ اما نکته‌ای وجود دارد که توجه به آن ضروری است؛ یعنی کارمزد شبکه.

انواع‌واقسام بلاک‌چین‌ها برای پردازش تراکنش‌ها و انجام خواسته‌های کاربران، مبلغی را در قالب ارز بومی آن بلاک‌چین (در بلاک‌چین بیت‌کوین این ارز بیت‌کوین است) طلب می‌کنند. این مبلغ که اصطلاحاً فی تراکنش یا کارمزد نام دارد، به ماینرها و نودهای شبکه تعلق می‌گیرد تا پاداشی باشد برای تلاش‌های آن‌ها.

اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری دربارۀ تکنولوژی بلاک‌چین به دست بیاورید، مقالۀ "بلاک چین چیست و چطور کار می‌کند؟" را بخوانید.

خلاصه که حداقل مبلغ تعیین‌شده در معاملات OTC باید طوری تعیین شود که ارزش پرداخت این کارمزد را داشته باشد؛ چون عدد کارمزد متغیر است، نمی‌توانیم مبلغ مشخصی را اعلام کنیم.

کمترین مقدار سرمایه‌ای که می‌توانید با آن بیت‌کوین بخرید

اینجا لازم است به یک عدد طلایی اشاره کنیم که داستان جالبی پشت آن وجود دارد.

هر انسانی باید 0.0025 بیت‌کوین داشته باشد

یکی از بهترین تصمیم‌های ساتوشی بزرگ و مرموز این بود که همان اول کار، محدودیتی برای تعداد کل بیت‌کوین‌ها تعیین کرد. در نهایت، 21 میلیون عدد از این رمزارز وجود خواهد شد و این تعداد تحت هیچ شرایطی بیشتر نخواهد شد.

درحال‌حاضر، بیشتر از 19 میلیون و 800 هزار بیت‌کوین استخراج شده‌اند و گفته می‌شود در سال 2141، آخرین عدد از این رمزارز جذاب هم استخراج خواهد شد.

اگر همه‌چیز طبق پیش‌بینی‌ها پیش برود و بیت‌کوین واقعاً بتواند در آینده جای ارزهای فیات را بگیرد، با در نظر گرفتن جمعیت فعلی کرۀ زمین، هر آدمیزادی می‌تواند  BTC0.0025 داشته باشد.

همین الان، 0.0025 BTC تقریباً 170 دلار ارزش دارد که با قیمت امروز دلار، می‌شود حوالی 10 میلیون تومان.

به همین دلیل، ممکن است از برخی‌ها بشنوید حداقل سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین، خرید 0.0025 واحد از آن است؛ البته همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، امکان خرید خیلی کمتر از آن هم وجود دارد و هیچ اجباری برای خرید این مقدار در کار نیست.

روراست باشیم: سرمایه‌گذاری با 500 هزار تومان و اعدادی این حوالی نمی‌تواند معجزه کند و آیندۀ روشنی برایتان بسازد؛ ولی می‌توانید با همین مقادیر کم شروع کنید و بعداً دارایی خود را گسترش دهید.

5 نکتۀ طلایی برای سرمایه‌گذاری مطمئن و مؤثر در بیت‌کوین

اجازه دهید همین اول کار تکلیف یک چیز را مشخص کنیم:

بازارهای مالی ذاتاً ریسکی هستند و خطرپذیری در بازار کریپتوکارنسی چندبرابر هم می‌شود! پس توصیه می‌کنیم تحقیقات کاملی انجام دهید و مسئولیت تمام تصمیماتتان را خودتان بر عهده بگیرد.

ضمناً، نه این مقالۀ ما و نه هیچ‌کدام از مقالات دیگرمان را به‌عنوان توصیۀ مالی تلقی نکنید. ما فقط سعی داریم مسیر را برایتان هموار کنیم و همان‌طور که گفتیم، در نهایت خود شما مسئول سودها یا ضررها خواهید بود.

رعایت این 5 نکته، کمک می‌کند در نهایت به‌شکلی مطمئن‌تر سراغ سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین بروید.

با مبالغ کم شروع کنید

حتی اگر سرمایۀ کلانی در اختیار دارید، بهتر است کارتان را با تزریق مبالغ کوچک شروع کنید. این‌طوری اگر به‌خاطر عدم شناخت و آگاهی، در قسمتی از برآوردها اشتباه کرده باشید، قرار نیست پول سنگینی را از دست بدهید.

در این راستا، استراتژی DCA یا Dollar-Cost Average کارتان را راه می‌اندازد؛ جلوتر راجع‌به این استراتژی صحبت خواهیم کرد.

با تمام ریسک‌های احتمالی کاملاً آشنا شوید

باز هم یادآوری می‌کنیم که بازار رمزارزها پر است از انواع‌واقسام ریسک‌ها. اول از همه، نوسان‌های شدید قیمتی را داریم؛ تازه در مقایسه با دیگر رمزارزها، بیت‌کوین نوسان‌های کمتری را تجربه می‌کند؛ اما خب همچنان در برابر دارایی‌های دیگر، نوسانی محسوب می‌شود.

5 نکتۀ طلایی برای سرمایه‌گذاری مطمئن و مؤثر در بیت‌کوین

به‌علاوه، از آنجایی که ارزش کل بازار کریپتوکارنسی خیلی هم زیاد نیست، نباید از احتمال دستکاری آن توسط بازیگرهای بزرگ، مثل حاکمیت‌ها غافل شد. همین چند وقت پیش، دولت آلمان شروع کرد به فروش تعداد زیادی از بیت‌کوین‌هایی که از خلاف‌کارها ضبط کرده بود و به‌دنبال این اتفاق، قیمت بیت‌کوین، برای مدت‌زمانی کوتاه، با کاهش مواجه شد.

در کنار این‌ها، مسائل مربوط به‌ قانون‌گذاری را داریم. چند وقتی می‌شود که توجه حاکمیت‌ها به کریپتوکارنسی جلب شده و نهادهای دولتی سعی می‌کنند با تصویب قوانین مختلف، تأثیر خود را روی این بازار نشان دهند. این قانون‌گذاری‌ها می‌توانند تأثیرات چشمگیری روی قیمت بیت‌کوین بگذارند.

و البته که مسئلۀ نگهداری از بیت‌کوین هم چالش‌های خاص خودش را دارد؛ اگرچه در نگاه اول، شکل دیجیتالی آن این‌طور القا می‌کند که با دارایی‌ ایمن‌تری طرف هستیم، اما خب خطراتی مثل گم کردن کیلدهای خصوصی و اطلاعات ورود به اکانت‌ها، می‌تواند به از دست رفتن تمام دارایی‌هایتان منجر شوند.

تازه خطر هک شدن صرافی یا حتی کیف‌پول توسط هکرها هم چیزی نیست که بخواهیم از آن سرسری عبور کنیم.

پیشنهاد خواندن: برای آشنایی با کیف‌پول‌های کریپتویی، مقالۀ " کیف پول بیتکوین چیست؟" را بخوانید.

نهایت تلاشتان را برای تأمین امنیت به کار بگیرید

سهل‌انگاری نکنید که ممکن است همه‌چیز از دست برود. اگر برنامۀ سرمایه‌گذاری بلندمدت دارید، بهتر است سراغ کیف‌پول‌های سخت‌افزاری یا اصطلاحاً Cold Wallets بروید که اتصال دائمی به اینترنت ندارند. این‌طوری، تا حد زیادی از تیغ برندۀ هکرها در امان خواهید بود. البته باید مواظب باشید کیف‌پول سخت‌افزاری گم نشود، یا پسورد ورود به آن را از یاد نبرید.

اگر قرار شد با کیف‌پول‌های نرم‌افزاری به کار ادامه دهید، تحت هیچ شرایطی 12 عبارت بازیابی را گم نکنید و آن‌ها را در اختیار هیچ‌کسی قرار ندهید. استفاده از کلمات عبور قوی (هم برای کیف‌پول و هم برای اکانت‌های ساخته‌شده روی صرافی‌های مختلف)، از دیگر اقداماتی هستند که می‌توانند امنیت را بالاتر ببرند.

ترجیحاً نگاه بلندمدت داشته باشید

مشخصاً در مورد بیت‌کوین، بهتر است به سرمایه‌گذاری بلندمدت فکر کنید. این‌طور که شواهد و قرائن نشان می‌دهند، فارغ از ریزش‌های مقطعی، در نهایت ارزش این رمزارز صعودی به نظر می‌رسد. این‌طوری نوسان‌های کوتاه‌مدت هم نمی‌توانند باعث ایجاد نگرانی شوند.

سطح بالایی از آگاهی را داشته باشید

حتی اگر برنامۀ بلندمدت دارید و نمی‌خواهید خیلی خودتان را درگیر دنیای کریپتوکارنسی کنید، توصیه می‌کنیم همواره در سطح خوبی از آگاهی قرار داشته باشید تا بتوانید در بهترین موقع، بهترین تصمیم را بگیرید.

مثلاً ممکن است بیت‌کوین را در یک صرافی نگه داشته باشید (که نباید چنین کاری کنید!) و خبری بیاید که آن صرافی قرار است تعطیل شود. خب اگر از اخبار مطلع نباشید، احتمال اینکه دارایی خود را کلاً از دست بدهید وجود دارد.

این‌ها نکات طلایی‌ای هستند که با رعایت آن‌ها، می‌توانید به‌شکلی اصولی‌شده خود را وارد دنیای کریپتوکارنسی و به‌طور مشخص، بیت‌کوین کنید.

اگر به ارز دیجیتال شماره 1 دنیا باور دارید و می‌خواهید حداقل بخشی از سرمایۀ خود را روی این شکل از دارایی خرج کنید، می‌توانید با استراتژی‌های مختلف، مقدار دارایی خود را در طول زمان بیشتر کنید.

در بخش بعدی، راجع‌به دو مورد از این استراتژی‌ها صحبت خواهیم کرد.

سرمایه‌گذاری‌های کوچک روی بیت‌کوین با هدف رسیدن به قله

آیا اگر پول زیاد نداشته باشیم، از قطار بیت‌کوین جا مانده‌ایم؟ نه، این‌طور نیست! منتهی باید صبور باشید و آهسته‌ و پیوسته پیش بروید.

این دو استراتژی کمکتان می‌کنند که با مبالغ کوچک، یواش‌یواش سرمایه‌گذاری خود در بیت‌کوین را گسترش دهید.

DCA یا Dollar-Cost Average

بالاتر به این استراتژی اشاره کردیم و وعده دادیم بیشتر راجع‌به آن صحبت خواهیم کرد؛ الوعده وفا.

DCA یک استراتژی ساده و کاربردی است که طی آن، فرد مبلغ مشخصی را برای خرید یک دارایی (مثل بیت‌کوین)، در بازه‌های زمانی مشخص، در نظر می‌گیرد؛ بدون اینکه به قیمت لحظه‌ای آن کاری داشته باشد.

برای مثال، می‌توانید تعیین کنید اول هر برج، بدون در نظر گرفتن قیمت بیت‌کوین، 1 میلیون تومان از این رمزارز را بخرید.

این روش مخصوصاً برای آن‌هایی که سرمایۀ چندانی ندارند مناسب است؛ اگر پیش‌بینی‌ها درست باشند و در نهایت قیمت بالا برود، بعد از مدتی، خواهید دید که ارزش سبد چند برابر شده است.

دقت کنید که در DCA، پایبندی به خرید در بازۀ زمانی معلوم‌شده و مقدار از پیش‌ تعیین‌شده، بسیار مهم است و نباید آن را فراموش کنید. مدت‌زمان هم می‌تواند فصلی، ماهانه یا حتی هفتگی باشد. همه‌چیز به ترجیحات، میزان ریسک‌پذیری و درآمدی که دارید وابسته است.

از مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش اثرات منفی ناشی از نوسانات قیمتی؛
  • نظم و ترتیب‌بخشی به تصمیم‌گیری‌های مرتبط با فعالیت‌های مالی؛
  • ساده و سرراست بودن؛
  • در دسترس بودن حتی برای آن‌هایی که سرمایۀ اندکی دارند.

نیازی به گفتن نیست که این استراتژی برای بلندمدت کاربرد دارد و نمی‌توانید برای کسب سود سریع روی آن حساب باز کنید. ضمناً، یک عیب آن این است که احتمال دارد برخی فرصت‌های طلایی ناشی از کاهش قیمت را از دست بدهید. مثلاً ممکن است قرار باشد طبق برنامه، 2 هفته بعد خرید کنید، ولی حالا قیمت به‌جایی رسیده باشد که ارزش خرید خوبی دارد.

سرمایه‌گذاری‌های کوچک روی بیت‌کوین

CDP یا Constant Dollar Plan

این استراتژی هم بسیار شبیه به استراتژی CDA است. در اینجا هم باید مقدار مشخصی از یک دارایی را در بازۀ زمانی مشخص‌شده بخرید. منتهی با این تفاوت که یک مقدار از واحد مد نظر را تعیین می‌کنید و هر بار، در موعد تعیین‌شده، آن مقدار را می‌خرید.

مثلاً به‌جای اینکه بگویید هر ماه 1 میلیون تومان بیت‌کوین می‌خرم، مشخص می‌کنید که هر ماه 0.01 BTC خواهید خرید. خب مشخص است که این روش برای دارایی‌های پرنوسانی مثل بیت‌کوین خیلی به کار نمی‌آید. مگر برای آن‌هایی که مشکل مالی ندارند! اما به‌هرحال، نمی‌خواهند بی‌گدار به آب بزنند و ترجیح می‌دهند با رویکردی عاقلانه‌تر وارد بازی شوند.

اگر محدودیت بودجه داشته باشید، مسلماً CDA استراتژی بهتری است و گفتیم در بلندمدت، می‌تواند میزان سرمایۀ تزریق‌شده به سبد بیت‌کوین را بسیار بالا ببرد.

کم بخرید و همیشه بخرید!

خیلی مختصر بگوییم: حداقل سرمایه گذاری در بیت کوین داخل صرافی‌های داخلی، عددی است بین 100 تا 500 هزار تومان؛ این مقدار در صرافی‌های بین‌المللی حوالی 1 دلار می‌چرخد.

در این مقاله، سعی کردیم در کنار پاسخ به پرسش اصلی، جوانب مختلف سرمایه‌گذاری روی این دارایی جذاب را زیر ذره‌بین ببریم. به همین منظور، درهای مختلفی را گشودیم و از بررسی جنبه‌های روانشناختی سرمایه‌گذاری گرفته تا کوچک‌ترین واحد شمارش بیت‌کوین، همه‌چیز را بررسی کردیم.

امیدواریم این مقاله برایتان مفیده بوده باشد و آن را برای دوستانتان هم بفرستید، تا اطلاعات لازم برای خرید و سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین را در اختیار آن‌ها قرار دهید.