این مقاله راجعبه یک ابزار فوق کاربردی است! امکان ندارد کسی در بازارهای مالی فعال باشد و به تریدینگ ویو نیاز پیدا نکند. با توجه به اهمیت بالای این پلتفرم، در اینجا میخواهیم تمام ریز جزئیات آن را زیر ذرهبین ببریم.
همانطور که احتمالاً خودتان هم میدانید، برای موفقیت در ترید، سرمایهگذاری و کلاً هر نوع فعالیت مرتبط با بازارهای مالی در سراسر دنیا، به دادهها و اطلاعات گوناگونی نیاز خواهید داشت. تریدینگ ویو، تقریباً هرآنچه لازم است بدانید را ارائه میکند. آن هم در قالب یک پلتفرم کاملاً کاربرپسند که استفاده از آن برای مبتدیترین افراد هم راحت است.
ممکن است در نگاه اول، حجم بالای ابزارها و امکانات، آزاردهنده به نظر برسند؛ ولی اگر این آموزش را کامل و با دقت بخوانید، خواهید دید که اصلاً کار سختی ندارید و به آسانی میتوانید تمام اطلاعات مد نظر خود را از این پلتفرم استخراج کنید.
قبل از اینکه شروع کنیم، بیایید یک نگاه کلی به این پلتفرم و ابزار داشته باشیم.
بررسی مختصر و کلی تریندینگ ویو
صحبت از یک پلتفرم حرفهای است که انواع متنوعی از دادههای مربوط به بازارهای مالی مختلف را در اختیار کاربر قرار میدهد. دادههایی مثل انواع مختلف چارتها و نمودارها، ابزارهای تحلیلی، اخبار از رسانههای گوناگون و....
در صفحۀ about (همان دربارۀ ما) این سایت، به نکتۀ خیلی مهمی اشاره شده است؛ اینکه برای موفقیت در بازارهای مالی، قبل از اتخاذ هر تصمیم، باید آمادگی کامل را به دست آورید و این راز سودآوری است.
همانطور که در مقدمه گفتیم، تریدینگ ویو در اصل یک پلتفرم نمایشدهنده چارت است. نمودار حرکتی ارزش انواع داراییها، در بازارهای مالی گوناگون. از رمزارزها در دنیای کریپتوکارنسی گرفته تا جفتارزها در بازار فارکس.
ولی علاوهبر این، این پلتفرم بهعنوان یک شبکۀ اجتماعی مختص تریدرها و سرمایهگذارها هم شناخته میشود؛ چون هرکس میتواند دیدگاه خود در رابطه با مسائل مختلف را بنویسد و دیگران هم میتوانند با او به بحث و تبادلنظر بپردازند.
بیشتر از 50 میلیون سرمایهگذار و معاملهگر از تریدینگ ویو استفاده و با کمک آن، فرصتهای مالی را در تمام بازارهای سراسر جهان شکار میکنند.
با در نظر گرفتن امکانات تماموکمال این پلتفرم و البته با استناد به امتیاز 4.9 از 5، بین بیشتر از 1.5 میلیون دیدگاه در اپاستورهای دو سیستمعامل مطرح موبایلی، اغراق نیست اگر بگوییم هیچ پلتفرم دیگری، حتی به گرد پای تریدینگ ویو هم نمیرسد!
امکان استفاده از این ابزار بهصورت رایگان وجود دارد؛ ولی خب اگر پلن پرمیوم آن را تهیه کنید، از قابلیتهای بیشتری برخوردار خواهید شد.
بنابراین، ارائه چارتهای پویا که امکان انجام تقریباً هرکاری روی آنها وجود دارد (کلی ابزار مختلف هم برای انجام کارهای مختلف در اختیار کاربر قرار میگیرند)، در کنار قابلیتهایی مثل Paper Trading (مشابه همان اکانت دمو در بروکرهای فارکس)، علاوهبر امکان مطلع شدن از نظرات دیگر افراد دربارۀ بازارهای مختلف و داراییهای بهخصوص، تریدینگ ویو را در جامعۀ معاملهگرها، سرمایهگذارها و کلاً همۀ افرادی که در بازارهای مالی فعالیت دارند، به ابزاری بسیار محبوب و کارساز تبدیل کرده است.
اگر موافق باشید، قبل از اینکه نحوۀ استفاده از این پلتفرم را آموزش دهیم، با ابزارها و قابلیتهای آن آشنا شویم.
اصلیترین ابزارها و قابلیتهای تریدینگ ویو
گفتیم که تریدینگ ویو، طیف گستردهای از ابزارها را ارائه میکند. هرکدام از این ابزارها، برای کاربرد خاصی مناسب هستند و در نهایت، همۀ آنها برای کمک به افزایش احتمال موفقیت معاملهگرها و سرمایهگذارها طراحی شدهاند.
در این بخش، نگاهی گذرا به تکتک این ابزارها میاندازیم.
خطوط قابل رسم روی چارتها و نمودارها
تا اینجا فهمیدیم اصلیترین و برجستهترین ابزار تریدینگ ویو، چارتها و نمودارهایی هستند که از روند حرکتی ارزش داراییهای مختلف، در انواع بازارهای مالی ارائه میکند.
آنهایی که تحلیل تکنیکال بلد هستند، میتوانند روی چارتها، خطوط لازم برای تجزیهوتحلیل روند حرکت دارایی بهخصوصی را بکشند.
برای مثال تصویر زیر را ببینید؛ یک خط روند (Trend Line) روی نمودار بیتکوین رسم شده است که به تحلیلگر کمک میکند روند حرکتی قیمت را پیشبینی کند.
یادآور میشویم که باید تحلیل تکنیکال را بلد باشید تا بتوانید از این چارتها و خطوط قابل رسم در آنها نهایت استفاده را ببرید.
علاوهبر خطوط روند، خطهای افقی جهت رسم حمایت و مقاومت، کانالهای حرکتی، خطوط فیبوناچی، رسم انواع اشکال هندسی مثل مستطیل (برای مشخص کردن محدودۀ واکنش قیمتی)، امکان نوشتن متون و...، از دیگر قابلیتهایی هستند که میتوان روی چارت از آنها بهره برد.
امکان استفاده از اندیکاتورهای متنوع روی چارتها و نمودارها
روی چارت هر دارایی، بیشتر از 100 اندیکاتور وجود دارند که میتوانید از آنها برای تحلیل وضعیت قیمت آن دارایی بهخصوص استفاده کنید.
مسلماً نام بردن از هر 100 اندیکاتور، خارج از حوصلۀ شما خواهد بود و ما را هم از موضوع اصلی مقاله دور میکند؛ پس اجازه دهید فقط به برخی از مهمترین آنها اشاره کنیم:
- Moving Average
- MACD
- RSI
- Volume Bar
در تصویر زیر، اندیکاتور Volume Bar یا همان حجم خریدوفروش را میبینید:
ضمناً، بسته به استراتژی معاملاتی هر کاربر، امکان اعمال تغییرات و سفارشیسازی کردن اندیکاتورها، از طریق دستکاری تنظیمات آنها هم وجود دارد.
امکان تنظیم هشدار (Alert)
طبیعتاً نمیتوانید تمام ساعات روز را پای چارت بشینید تا نمودارها به نقاط مد نظر شما برسند؛ بههمینخاطر، تریدینگ ویو اجازه میدهد برای موقعیتهای متنوعی هشدار تنظیم کنید.
مثلاً اگر منتظرید قیمت به نقطۀ X برسد تا وارد معامله شوید، یا میخواهید بعد از رسیدن قیمت به نقطۀ Y معامله را ببندید، میتوانید از Alertهای این پلتفرم استفاده کنید. به این ترتیب، وقتی شرایطی که تعیین کردهاید محقق شوند، پلتفرم به شما هشدار میدهد و حتی اگر اجازه دهید، برایتان ایمیل هم میفرستد.
علاوهبر رسیدن به نقطۀ قیمتی مشخص، میتوانید برای رخداد شرایطی خاص در اندیکاتورها و برخورد یا شکست خطوط رسمشده هم هشدار تنظیم کنید.
البته که اگر کاربر رایگان باشید، تعداد آلارمهایی که میتوانید تنظیم کنید محدود خواهد بود؛ منتهی با تهیۀ نسخۀ پرمیوم، هیچ محدودیتی در کار نیست!
انواع مختلف چارت و نمودار
از آنجایی که با یک پلتفرم کامل و همهفنحریف طرف هستیم، میتوانید چارت انواع داراییها را به شکلهای مختلف مشاهده کنید.
چارتهای کندلاستیک، میلهای، خطی و...، از جمله نمودارهایی هستند که به آنها دسترسی خواهید داشت.
علاوهبر اینها، امکان اعمال تغییرات جزئی و کلی روی چارتها هم وجود دارد. مثلاً میتوانید رنگ کندلاستیکها را بسته به ترجیحات خود عوض کنید.
Paper Trading
بالاتر اشارۀ مختصری به این قابلیت داشتیم و گفتیم که مثل اکانت دمو در بروکرهای فارکس عمل میکند.
با Paper Trading، یک فضای ایمن و بدون ریسک در اختیار خواهید داشت. میتوانید با استفاده از پول مجازی، استراتژی معاملاتی خود را در بازار واقعی امتحان کنید تا نقاط ضعف و قوت آن عیان شوند.
توصیه میکنیم قبل از اینکه با پول واقعی وارد عمل شوید، حتماً مدتی سراغ Paper Trading (یا انواع اکانتهای دمو) بروید و مهارتهای خود را بسنجید.
بازپخش روند گذشتۀ قیمت (Replay)
امکان بازپخش حرکات گذشتۀ بازار روی چارت وجود دارد. آن هم در سرعتهای مختلف. با استفاده از این قابلیت، میتوانید بفهمید ارزش هر دارایی در مقابله با اخبار، رویدادها و کلاً انواع پارامترهای مؤثر دیگر، چه واکنشی از خود نشان داده است.
تعریف اندیکاتور و استراتژی (Pine Script)
اگر برنامهنویسی بلد باشید و بازارهای مالی را خوب بشناسید، میتوانید اندیکاتورهای و استراتژیهای اختصاصی خود را در تریدینگ ویو تعریف و از آنها استفاده کنید.
عملاً محدودیتی وجود ندارد و دستتان در ساخت انواع اندیکاورها و استراتژیهای سفارشی کاملاً باز است! ولی برای برخورداری از این قابلیت، باید نسخۀ پرمیوم تریدینگ ویو را بخرید.
قابلیتهای شبکهسازی
گفتیم که در کنار ارائۀ ابزارهای کاربردی برای سرمایهگذاران و تریدرها، تریدینگ ویو یک شبکۀ اجتماعی تخصصی هم به حساب میآید.
میتوانید با معاملهگران و سرمایهگذارهای دیگر ارتباط بگیرید و ایدهها و نظرات خود را با آنها در میان بگذارید؛ ضمن اینکه میتوانید از دیدگاه آنها راجعبه مسائل گوناگون هم آگاه شوید.
حالا وقت عمل است. بیایید چگونگی استفاده از امکانات تریدینگ ویو را یاد بگیریم.
نحوۀ کار با تریدینگ ویو و استفاده از قابلیتهای آن
برای دسترسی به این پلتفرم، از آدرس tradingview.com استفاده کنید. بعد از ورود به صفحۀ اصلی، اول از همه باید یک اکانت برای خود بسازید. در بالای صفحه، 5 تب در کنار یک فیلد جستوجو دیده میشوند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم؛
در بالای صفحۀ اصلی و سمت راست آن، دو گزینه وجود دارد. اگر از قبل اکانت ندارید روی Get Started کلیک کنید و اگر قبلاً در این پلتفرم اکانت ساختهاید، روی آدمک بروید. سپس از بین گزینههایی که ظاهر میشوند، روی Sign In کلیک کنید.
امکان ورود با اکانتهای جیمیل، ایکس (توییتر سابق)، یاهو، فیسبوک، لینکدین و اپل وجود دارد. بیایید نگاهی موشکافانه به اطلاعات موجود در صفحۀ اصلی بیندازیم.
آنچه در صفحۀ اصلی خواهید دید
اطلاعات بسیاری در صفحۀ اصلی تریدینگ ویو وجود دارند که در این بخش، آنها را با نگاهی کلی بررسی میکنیم.
Market summary
اولین بخش Market summary نام دارد و طبیعتاً اول باید آن را زیر ذرهبین ببریم. Market Summary یعنی خلاصۀ بازار؛ بنابراین، در این بخش میتوانید یک وضعیت کلی از تمامیت بازارهای مالی به دست آورید.
اولین اطلاعاتی که در این بخش دریافت میکنید، جدولی مشابه جدول زیر است.
صفحه را به پایین که اسکرول کنید، کلی بخش دیگر را زیر Market summary خواهید دید. اولین قسمت Editors’ pick یا همان پیشنهاد سردبیران است؛ یعنی مقالات و اخباری که به پیشنهاد سردبیران بخش محتوای تریدینگ ویو در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرند.
همانطور که میبینید، خود این بخش به قسمتهای مختلف تقسیم میشود که در قالب 4 تب جداگانه قرار میگیرند. روی خود Editors’ picks هم که کلیک کنید، وارد صفحۀ اختصاصی این قسمت خواهید شد و به تمام پیشنهادات سردبیران دسترسی خواهید داشت.
پایینتر که بیایید، به قسمت Streams میرسید. یعنی ویدیوهای لایوی که قبلاً در این پلتفرم ضبط شدهاند. سرمایهگذارها، تریدرها و صاحبنظران میتوانند راجعبه مسائل مختلف در بازارهای مالی لایو برگزار کنند و باقی کاربران از این ویدیوهای زنده بهره ببرند.
بعداً هم نسخۀ ضبطشدۀ این ویدیوها روی سایت قرار میگیرند و میتوان آنها را بهصورت آفلاین تماشا کرد.
برای اینکه بتوانید ویدیوی لایو بگذارید (استریم داشته باشید)، باید نسخۀ پولی تریدینگ ویو را تهیه کنید و بیشتر از 10 دنبالکننده داشته باشید.
در قسمت بعدی (Top stories)، داغترین اخبار مربوط به انواع بازارهای مالی را مشاهده خواهید کرد. از بازار سهام و فارکس گرفته تا کریپتوکارنسی.
کلیک روی Top stories، شما را به صفحهای میبرد که خود آن شامل قسمتهای بسیاری میشود. بخشهایی مثل انواع بازارها، اخبار جهان، فعالیتهای تأثیرگذار شرکتهای بزرگ، تحلیلها و....
US Stocks
همانطور که از نام این بخش برمیآید، اطلاعات مربوط به بازارهای بورس آمریکا در این بخش قابل مشاهده هستند. البته که محدود به بازار سهام این کشور نیستید!
روی خود US Stocks کلیک کنید تا وارد صفحهای جدید شوید. صفحهای که اطلاعات بسیار کاملتر و مفصلتری راجعبه کلیت بازار سهام این کشور و البته جزئیات بیشتر راجعبه سهام انواع کمپانیها را در اختیارتان قرار میدهد.
اگر دنبال اطلاعات بازار سهام کشور دیگری میگردید، در صفحۀ جدید روی US Stocks کلیک کنید تا پنجرۀ زیر باز شود:
در اینجا میتوانید سراغ اطلاعات بازار بورس کشورهای دیگر بروید.
نکتۀ مهم: اطلاعات بورس همۀ کشورها را در این بخش پیدا نخواهید کرد و فقط نام آنهایی که بازار سهام قوی دارند در این بخش دیده میشود. مسلماً نامی از ایران هم نخواهید دید!
هرکدام را که انتخاب کنید، اطلاعات صفحه هم متناسب با دادههای موجود از بازار سهام آن کشور بهروز خواهد شد.
بههرحال، بخش اول این قسمت Trade ideas نام دارد. در اینجا، تریدرها میتوانند نظرات و تحلیلهای خود را در قالب چارت و نمودار با دیگران به اشتراک بگذارند.
پایینتر که بیایید، به Community Trends میرسید.
این بخش بسیار ساده است! فقط 10 مورد از سهامهای شرکتهای آمریکایی که سرزبانها هستند و بحث پیرامون آنها داغ است را خواهید دید. به عبارتی، همانطور که نام این قسمت نشان میدهد، اطلاعات مختصری راجعبه ترندترین داراییها را خواهید دید.
روی هرکدام از این داراییها که کلیک کنید، وارد صفحۀ اختصاصی آن خواهید شد و میتوانید اطلاعات جامعی دربارۀ آن به دست آورید.
در ادامه، Highest volume stocks و Unusual volume stocks را داریم. بهترتیب یعنی سهامهایی که بالاترین حجم و غیرمعمولترین حجم را دارند.
در آخرین بخش این قسمت، دو ستون Stock gainers و Stock losers را میبیند. اولی سهامهایی را شامل میشود که بیشترین رشد را داشتند و دومی برعکس؛ سهامهایی که بیشترین کاهش را تجربه کردهاند.
در آخر هم US stock news را داریم که اخبار مربوط به بازار سهام آمریکا در آن دیده میشود.
یادآوری: اگر همان ابتدای کار US stocks را به بازار سهام کشور دیگری تغییر دهید، تمام اطلاعات این قسمت براساس انتخاب شما عوض میشوند.
World stocks
بیشتر اطلاعات این بخش، مشابه دادههای بخش قبلی است؛ منتهی با این تفاوت که بهجای بازار سهام آمریکا، اطلاعات بازار سهام جهانی را میبینید.
اول از همه Trade ideas را داریم که اینجا هم شاهد تحلیلهای دیگران خواهید بود.
پایینتر بیایید تا به دو ستون با عناوین World biggest companies (بزرگترین کمپانیهای دنیا) و World Largest Employers (کمپانیهایی که بیشترین نیرو را دارند) برسید.
بخش آخر این قسمت هم World stock news است که انواع اخبار مرتبط با بازارهای سهام، در سراسر جهان را نشان میدهد.
ETFs
قسمت بعدی صفحۀ اصلی، در رابطه با صندوقهای ETF است. بعد از پذیرفتهشدن ETF بیتکوین و احتمال بالای قبول شدن ETF اتریوم، نام این نوع صندوقهای سرمایهگذاری بیشتر شنیده میشود؛ بههرحال، در این قسمت، راجعبه این صندوقها اطلاعات کسب خواهید کرد.
اینجا هم بخش اول به Trade ideas اختصاص دارد که اگر موافق باشید دیگر توضیحی راجعبه آن ندهیم.
پایینتر که بیایید، Community Trends را میبینید که راجعبه آن هم بالاتر صحبت کردیم؛ یعنی ETFهایی که بحث پیرامون آنها داغ است.
بعد از آن، دو ستون تحت عناوین Most traded و Highest AUM growth دیده میشوند.
بعد از این دو ستون، دو ستون دیگر هستند که نام آنها Highest returns و Highest dividend yields است.
بخش آخر هم شامل اخبار صندوقهای ETF میشود و همانطور که حدس میزنید، نام آن ETF news است.
Crypto
این بخش حاوی اطلاعات مربوط به بازار رمزارزها است. اینجا هم اول از همه Trade ideas را داریم که هرکس میتواند نظرش را از روند حرکتی داراییهای مختلف در این بازار، با دیگران به اشتراک بگذارد. دیگران هم میتوانند نظر خود را راجعبه هر تحلیل بنویسند.
قسمت دوم این بخش، Community trends است که بالاتر دربارۀ آن صحبت کردیم.
پایینتر که بیاییم، دو ستون را میبینیم. اولی و دومی، بهترتیب Crypto market cap ranking و TVL ranking هستند. اولی رمزارزها را براساس مارکت کپ رتبهبندی میکند و دومی، براساس مجموع ارزش قفلشدۀ آنها این رتبهبندی را انجام میدهد.
دو ستون بعدی، Crypto gainers و Crypto losers نام دارند؛ یعنی رمزارزهایی که بیشترین رشد را تجربه کردهاند و رمزارزهایی که شاهد بیشترین کاهش ارزش بودهاند.
در آخرین قسمت این بخش، طبق روالی که تا اینجا دیدیم، اخبار مربوط به بازار رمزارزها را خواهید دید که تحت عنوان Crypto news در اختیارتان قرار میگیرند.
Forex and currencies
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم برای شناخت بیشتر بازار فارکس، مقالۀ "آموزش گام به گام فارکس (آموزش فارکس از صفر تا صد)" را بخوانید.
در این بخش، اطلاعات مربوط به این بازار را خواهید دید. طبق معمول، اولین بخش Trade ideas است و بعد از آن، دو ستون با نامهای Majors و Currency indices را میبینید:
پایینتر که بیایید، بخش Forex news دیده میشود. قسمتی که حاوی اخبار مربوط به بازار جفتارزها است.
Futures and commodities
اینجا اطلاعات مربوط به بازارهای آتی و کالا نمایش داده میشوند. Trade ideas که پای ثابت بیشتر بخشها بود، در این قسمت هم دیده میشود.
دو ستون زیر این بخش وجود دارند که سمت چپی Energy futures نام دارد و سمت راستی Metals futures.
اولی در رابطه با قراردادهای آتی حاملهای انرژی است و دومی مربوط به قراردادهای آتی فلزات.
در آخر هم بخش Futures news را میبینیم که اخبار این بازار در آن پوشش داده میشوند.
در صفحۀ اصلی که پایینتر برویم، بخشهای دیگری هم دیده میشوند که بهترتیب عبارتند از:
- Bonds
- Community
- Pine scripts
- Educational ideas
- Video ideas
- Trading and brokers
بخشهایی که تا اینجا زیر ذرهبین بردیم، مهمترین قسمتها بودند و باقی بخشها، تقریباً مشابه همانها هستند.
حالا بیایید راجعبه تبهای بالای صفحۀ اصلی بیشتر صحبت کنیم.
نوار جستوجو
از سمت چپ، اولین چیزی که به چشم میخورد یک فیلد جستوجو است. میتوانید از این نوار برای جستوجوی هر اطلاعاتی که میخواهید استفاده کنید.
بعد از کلیک روی آن، پنجرهای مشابه آنچه در تصویر زیر میبینید باز خواهد شد:
در بالای این پنجره 5 تب را میبینید که هرکدام یک دستهبندی را شامل میشوند. دو تب اول، یعنی Symbols و Ideas، بهصورت جداگانه 9 تب درون خود دارند که باز هم هرکدام شامل یک دستهبندی جداگانه میشوند.
فرض میگیریم دنبال چارت بیتکوین میگردیم. پس به اولین تب، یعنی Symbols میرویم. از بین تبهای داخلی این تب، All یا Crypto را انتخاب میکنیم (ترجیحاً Crypto). بعد در نوار بالای پنجره، عبارت BTC یا Bitcoin را مینویسیم.
همانطور که میبینید، تمام نتایج حاوی این عبارت نمایش داده میشوند:
Products
اولین تب در کنار نوار جستوجو، Products نام دارد. نشانگر موس را که روی آن ببرید، 4 ابزار اصلی این بخش نمایش داده میشوند.
نکته: کاری به 3 گزینۀ آخر زیر بخش About نداریم.
حالا بیایید ببینیم هرکدام از این محصولات چه اطلاعاتی ارائه میکنند.
Supercharts
در این بخش، محصول اصلی تریدینگ ویو را میبینید. همان چارتهایی که برای تحلیل تکنیکال ضروری هستند.
همانطور که بالاتر هم گفتیم، تریدینگ ویو بیشتر از 100 اندیکاتور در اختیار تحلیلگرها قرار میدهد. اندیکاتورهایی که با توجه به استراتژی، معاملهگر میتواند از آنها استفاده کند.
بهعلاوه، امکان تغییر شکل چارت از کندلاستیک به نمودار خطی، میلهای و... هم وجود دارد. حتی میتوانید رنگ کندلهای صعودی و نزولی را عوض کنید؛ بازۀ زمانی چارت هم قابل تغییر است. در سمت چپ هم کلی ابزار برای رسم خطوط، اشکال هندسی، نوشتن متن، اندازهگیری و... وجود دارند.
پرداختن به تمام ابزارها و بررسی جزئیات مربوط به چارتها، بیشتر به حوزۀ تحلیل تکنیکال مرتبط است و اگر بخواهیم در آنها عمیق شویم، کلاً از مسیری که در آن قرار داریم خارج خواهیم شد!
پس اجازه دهید برویم سراغ محصول بعدی در تب Products.
Screeners
نشانگر موس را روی دومین گزینه در تب Products ببرید. همانطور که در تصویر زیر میبینید، چند گزینه ظاهر خواهند شد که نشاندهندۀ بازارهای مالی مختلف هستند:
ما برای این آموزش، روی Crypto Paris میرویم و صفحۀ زیر برایمان باز میشود:
همانطور که میبینید، اطلاعات گستردهای راجعبه بازار رمزارزها نمایش داده میشوند. تبهایی هم بالای صفحه وجود دارد که انتخاب هرکدام، دادههای بهخصوصی را در اختیار کاربر قرار میدهند.
ضمن اینکه فیلتر هم وجود دارد و میتوانید مشخص کنید که دقیقاً میخواهید چه دادههایی را ببینید. نوار جستوجو هم که برای پیدا کردن رمزارز مد نظر کاربرد دارد.
Heatmaps
اگر یک بار هم روزنامۀ اقتصادی دست گرفته باشید، با Heatmaps یا نقشههای حرارتی آشنایی دارید.
سومین گزینه زیر تب Products به Heatmaps اختصاص دارد. با بردن نشانگر موس روی آن، 3 گزینه ظاهر میشوند که بازارهای سهام، رمزارزها و صندوقهای ETF را نشان میدهند.
ما باز هم میخواهیم سراغ بازار رمزارزها برویم؛ پس روی Crypto کلیک میکنیم و صفحۀ زیر را میبینیم:
سایز خانهها با ارزش بازار (Market Cap) هر دارایی رابطۀ مستقیم دارد. بیتکوین بیشترین مارکت کپ را دارد، پس بزرگترین خانه را هم به خود اختصاص داده است. رنگ سبز، نشاندهندۀ قیمت افزایشی ارزها است و اگر رنگ قرمز باشد، یعنی آن دارایی با افت قیمت مواجه شده است.
البته میتوانید از بالای صفحه، نحوۀ نمایش را تغییر دهید. مثلاً در تصویر زیر، بهجای Market Cap، حجم معاملات روزانه تقسیمبر مارکت کپ ملاک قرار گرفته است:
همانطور که میبینید، ظاهر نقشۀ حرارتی کلاً دگرگون شد.
فیلترها و گزینههای دیگری هم وجود دارند که دستکاری هرکدام، Heatmap را تغییر میدهد.
Economic Calendar
آخرین گزینه در این تب، Economic Calendar نام دارد که بهمعنای تقویم اقتصادی است.
رویدادهای مهمی وجود دارند که میتوانند روی روند حرکتی بازارهای مالی مختلف تأثیرات چشمگیر بگذارند. برای مثال، هربار که نرخ بهرۀ ایالات متحدۀ آمریکا اعلام میشود (در صورت تغییرات بزرگ)، تمام بازارها دستخوش تغییرات میشوند.
این بخش، تمام رویدادهای پیشرو، دیروز، امروز، فردا، هفتۀ جاری و... را در قالب تقویم نشان میدهد. ضمناً، میتوانید رویدادهای هر کشور را جداگانه ببینید.
برویم سراغ تب بعدی.
Community
دومین تب از سمت چپ، Community نام دارد که مثل تب قبلی، شامل بخشهای گوناگون میشود. همانطور که نام این تب نشان میدهد، این بخش همان شبکۀ اجتماعی تریدینگ ویو است و میتوان برای تبادل نظرات و هرگونه تعامل با جامعۀ تریدرهای فعال این پلتفرم، از آن استفاده کرد.
در این قسمت، بخشهای اصلی آن را زیر ذرهبین میبریم.
The Leap
این بخش موقتی است و همیشه آن را نمیبینید. بالاتر Paper Trading را معرفی کردیم. در این قسمت، مسابقهای در فضای Paper Trading برگزار میشود. افرادی که بیشترین سود مجازی را کسب کرده باشند، در نهایت جوایزی از تریدینگ ویو دریافت میکنند. جایزۀ نفر اول هم 10 هزار دلار ناقابل است!
Overview
در این قسمت، یک شَمای کلی از تمام آنچه در جامعۀ تریدرهای پلتفرم رخ میدهد را میبینید.
بیشتر قسمتهای این بخش را در صفحۀ اصلی دیدیم و راجعبه آنها صحبت کردیم؛ اما برای خالی نماندن عریضه، اینجا هم نگاه مختصری به هر بخش میاندازیم:
- Trade ideas: تریدرها میتوانند نظرات خود را راجعبه بازارهای مالی مختلف بیان کنند و در رابطه با دیدگاه خود، با دیگران بحث و تبادلنظر داشته باشند.
- Educational ideas: این قسمت جنبۀ آموزشی دارد. مطالبی که در Educational ideas میبینید، آموزشهایی گوناگون راجعبه مسائل مختلف هستند؛ از سادهترین مسائل تحلیل تکنیکال گرفته تا نحوۀ ساخت اندیکاتور سفارشی.
- Video ideas: این قسمت هم مشابه Trade ideas است؛ منتهی با این تفاوت که کاربران دیدگاهها، نظرات و تحلیلهای خود را در قالب ویدیو به نمایش میگذارند.
- Pine scripts: بالاتر راجعبه Pine scripts صحبت کردیم. اینجا تریدرها اندیکاتورها و استراتژیهایی که ساختهاند را قرار میدهند و راجعبه آنها توضیحاتی ارائه میکنند؛ در نتیجه، بقیه هم میتوانند از آنها بهره ببرند.
- Streams: همان بخش ویدیوهای لایو که بالاتر هم به آنها پرداختیم و گفتیم اگر میخواهید لایو برگزار کنید، باید نسخۀ پولی بخرید و حداقل 10 فالوور داشته باشید.
Live Streams
کاملاً مشخص است که این بخش شامل چه نوع محتوایی میشود. ویدیوهای لایو یا Streams که تا اینجا، در دو بخش جداگانه راجعبه آنها صحبت کرده بودیم.
بعد از ورود به این بخش، انواع استریمها، چه زنده و چه از قبل ضبطشده را خواهید دید؛ آن هم در دستهبندیهای مختلف.
Trade ideas
دربارۀ Trade ideas هم چندینبار صحبت کردیم. با بردن نشانگر موس روی این بخش از تب Community، گزینههای متعددی را خواهید دید.
هرکدام از این گزینهها، یک دستهبندی خاص را نشان میدهند. 5 مورد اول، دستهبندیهایی هستند که نظردهندهها و نوع نظرات را از هم تفکیک میکنند. 7 دستهبندی بعدی، براساس نوع دارایی از هم جدا شدهاند.
روی هرکدام که کلیک کنید، به دریایی از دیدگاههای مختلف از تریدرهای گوناگون دسترسی خواهید داشت و میتوانید با آنها دربارۀ نقطهنظری که دارند صحبت کنید.
Educational ideas
این بخش آموزشی است و اگر نیاز به یادگیری بیشتر دارید، محتوای این قسمت به کارتان میآید. همانطور که در تصویر زیر میبینید، بردن نشانگر موس روی این گزینه، بخشهای مختلفی را نمایان میکند:
- Trading ideas (نظارت و تحلیلهای معاملهگرهای دیگر)
- Trading tools (معرفی ابزارهای لازم برای معاملهگری)
- Trading plan (بررسی انواع استراتژیهای معاملهگری)
- Risk management (مدیریت ریسک)
- Trading psychology (روانشناسی ترید و معاملهگری)
- Tradingveiw tips (نکات آموزشی تریدینگ ویو)
مثلاً ما در اینجا روی Risk management کلیک کردیم و وارد صفحۀ زیر شدیم:
همانطور که میبینید، مطالب این قسمت مربوط به مدیریت ریسک هستند.
Scripts
این بخش به اندیکاتورها اختصاص دارد. گفتیم خود تردینگ ویو برخی اندیکاتورهای رایج و پراستفاده را بهصورت پیشفرض ارائه میکند؛ بهعلاوه، این را هم گفتیم که اگر بخواهید، میتوانید اندیکاتور اختصاصی خود را بنویسید (در صورت بلد بودن برنامهنویسی) و از آن در این پلتفرم بهره ببرید.
در این بخش از سایت، اندیکاتورها و البته استراتژیهایی را خواهید دید که باقی معاملهگرها از آنها استفاده میکنند و روش خود را توضیح میدهند.
Markets
در قسمت Markets، اطلاعات جامعی از انواع بازارهای مالی دریافت خواهید کرد. بخشهای مختلف این تب را در تصویر زیر میبینید:
Overview
این قسمت حاوی اطلاعاتی کلی از تمام بازارهای مالی است. تقریباً تمام آن دادههایی که در صفحۀ اصلی بودند و بالاتر راجعبه آنها صحبت کردیم، در این بخش قابل مشاهده هستند.
Countries
با بردن نشانگر موس روی Countries، نام کشورهای زیر را میبینید:
- United States (ایالات متحدۀ آمریکا)
- Canada (کانادا)
- United Kingdom (پادشاهی بریتانیا)
- Germany (آلمان)
- Japan (ژاپن)
- China (چین)
- Hong Kong (هنگ کنگ)
- Saudi Arabia (عربستان سعودی)
- Australia (استرالیا)
طبیعتاً روی هرکدام که کلیک کنید، اطلاعات جامعی دربارۀ بازارهای مرتبط با همان کشور کسب خواهید کرد.
ما Japan (ژاپن) را انتخاب کردیم و صفحۀ زیر، بخش ابتدایی اطلاعات مربوط به بازارهای این کشور است:
Sparks
اگر میخواهید خیلی سریع به اطلاعات جامع دربارۀ بازارهای مختلف دست پیدا کنید، بخش Sparks در تب Markets به کارتان میآید.
مجموعهای از اطلاعات در قالب دستهبندیهای زیر را خواهید دید:
- Work
- Play
- Home
- Industry & infrastructure
- Transport & logistics
- Finance
- Crypto
- Environment & inclusion
- Countries
- Miscellaneous
اینجا هم روی هر بخش کلیک کنید، وارد صفحۀ اختصاصی آن خواهید شد و اخبار بهخصوص آن حوزه را میبینید.
Assets
زیر 3 بخش اصلی تب Markets، دستهبندی بازارها براساس دارایی را میبینید. از سهام و صندوقهای ETF گرفته تا قراردادهای آتی و رمزارزها.
و اما تب بعدی.
News
همانطور که حدس میزنید، در تب News میتوانید به اخبار بازارهای مالی دسترسی پیدا کنید.
Overview
در اینجا هم با کلیک روی Overview میتوانید یک بررسی کلی روی تمام اخبار مربوط به بازارهای مالی داشته باشید.
با ورود به این بخش، انواع اخبار از بازارهای مختلف را در قالب دستهبندیهای گوناگون مشاهده خواهید کرد.
در ادامه و بعد از Overview، اغلب بخشهایی که در این قسمت وجود دارند، بهصورت جداگانه و البته با جزئیات بیشتر نمایش داده میشوند. بخشهایی مثل:
- Markets
- World
- Corporate Activity
- Analysis
- Top providers
تب بعدی مربوط به بروکرها است.
Brokers
بروکرها، واسطههایی هستند که برای خریدوفروش داراییها در بازارهای مالی (مخصوصاً بازار فارکس)، باید سراغ آنها بروید.
این تب هم به این واسطهها اختصاص دارد.
Compare and review
هزاران بروکر وجود دارند و پیدا کردن گزینۀ مناسب از بین همۀ آنها، کار راحتی نیست! در این قسمت از تب brokers، میتوانید انواع آنها را از منظرهای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و در نهایت، بهترین تصمیم را برای شروع معاملات خود بگیرید.
Awarded brokers
تریدینگ ویو آنقدری در بین تریدرها، سرمایهگذارها و کلاً همۀ فعالان بازارهای مالی معتبر است که مسابقهای مثل اسکار (برای سینما) و گرمی (برای موسیقی) برگزار کند و در خلال آن، به برترین بروکرها جایزه بدهد.
در بخش Awarded brokers، لیست برندههای این مسابقه را بهتفکیک سال خواهید دید.
نکتۀ بسیار حیاتی: برای ما ایرانیها، مهمترین مسئله این است که بروکر انتخابی بدون هیچ مشکلی به ما سرویس بدهد؛ پس احتمالاً این بخش از تریدینگ ویو خیلی به کارمان نمیآید؛ چون لزوماً آنهایی که جایزه گرفتهاند، قرار نیست بدون مشکل به ما خدمات بدهند!
Featured brokers
در انتهای تب Brokers، مجموعهای از بروکرها که بهنوعی همکاران تریدینگ ویو هستند را خواهید دید.
More
مثل سایتهای دیگر، هر بخشی که در تبهای قبلی جایی نداشت، در تب More قرار میگیرد.
Help center
هر سؤال یا مشکلی داشته باشید، پاسخ خود را در این قسمت خواهید یافت!
بعد از ورود به این بخش، 18 دستهبندی را خواهید دید. از نمودارها و نقشههای حرارتی گرفته تا اندیکاتورها و اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ. هر دستهبندی، شامل تعدادی مقاله میشود که به احتمال زیاد، پاسخ ابهام شکلگرفته در ذهن شما را میدهند.
صفحه را به پایین اسکرول کنید و پرتکرارترین سؤالات را همراه با پاسخ آنها ببینید. اگر هم جوابی برای پرسش خود پیدا نکردید، میتوانید تیکت ثبت کنید تا متخصصان تریدینگ ویو در اولین فرصت جوابتان را بدهند.
Downloads
تریدینگ ویو هم برای سیستمعاملهای موبایلی و هم برای دسکتاپ اپلیکیشن اختصاصی دارد. تمام سیستمعاملها از جمله، لینوکس، ویندوز و مک هم تحت پشتیبانی قرار میگیرند.
اوضاع در رابطه با سیستمعاملهای موبایلی هم یکسان است؛ یعنی هم برای IOS و هم برای اندروید اپلیکیشنهای مخصوص وجود دارند.
اگر زیاد با این پلتفرم سروکار داشته باشید، بد نیست به این بخش بروید و اپلکیشن اختصاصی را با توجه به دستگاه و سیستمی که در دست دارید، دانلود کنید.
For businesses
اگر قرار است از تریدینگ ویو برای مصارف سازمانی و کسبوکار خود استفاده کنید، در این بخش قابلیتهای بهدردبخوری را پیدا خواهید کرد.
از مستندات (Documentation) گرفته تا برنامههای آموزشی (Educational program) در این قسمت دیده میشوند.
Company
در این قسمت، اطلاعات مربوط به خود تریدینگ ویو قابل مشاهده هستند؛ در واقع، بهنوعی صفحۀ About Us یا همان دربارۀ ما است.
موقعیتهای شغلی، وبلاگ و اخبار، ورزشکارانی که با تریدینگ ویو همکاری دارند و...، همگی در این بخش قابل دسترسی هستند.
حالا برویم سراغ نوار ابزاری که در سمت راست این پلتفرم قرار دارد.
نوار ابزار کناری تریدینگ ویو
این آخرین بخش از آموزش کار با تریدینگ ویو است. در سمت راست صفحۀ این سایت، نوار ابزاری دیده میشود که حاوی 10 بخش است.
اینجا میخواهیم هرکدام را جداگانه بررسی میکنیم.
Watchlist, details and news
با کلیک روی اولین گزینه از بالا، لیستی از داراییهای منتخب را خواهید دید. داراییهایی که خودتان در این لیست (Watchlist) قرار دادهاید.
زیر این لیست منتخب، اخبار مربوط به داراییهای مختلف، همراه با دادههایی کلی از هرکدام ارائه میشوند. میتوانید انواع تغییرات را بهمنظور سفارشیسازی این بخش اعمال کنید و دستتان کاملاً باز است.
Alerts
در اوایل مقاله، گفتیم که امکان تنظیم هشدارهای مختلف، از جملۀ مهمترین قابلیتهای تریدینگ ویو است. هر هشداری که تنظیم کنید، در این قسمت نمایش داده میشود. حتی هشدارهایی منقضیشده را هم میتوانید ببینید.
Hotlists
در این قسمت، داراییهای شاخص مختلف که براساس پارامترهای معلومشده در وضعیت خاصی قرار دارند، نمایش داده میشوند. اینجا هم میتوانید هر تغییری که میخواهید را اعمال کنید تا آنچه نمایش داده میشود، کاملاً سفارشیسازیشده و مطابق نیاز شما باشد.
My ideas
بارها در طول مقاله، راجعبه Trade ideas صحبت کردیم و گفتیم هرکس میتواند نظر، تحلیل و دیدگاه خود را دربارۀ بازارهای مالی مختلف با دیگران در میان بگذارد.
در این قسمت، دیدگاههایی که توسط شما منتشرشدهاند را خواهید دید.
Chats
این بخش از پلتفرم، یک چتروم است که کاربران میتوانند از طریق آن، با یکدیگر گفتوگو کنند. اگر در صفحۀ دارایی بهخصوصی باشید، مکالمات حول محور همان دارایی خواهند بود؛ ولی اگر در صفحۀ اصلی روی آن کلیک کنید، میبینید که هرکس از دری سخن میگوید.
البته در صفحۀ اصلی هم، در قسمت زیرین، امکان مشخص کردن بازارهای مالی متعدد وجود دارد تا بتوانید روی یک موضوع خاص متمرکز شوید و با دیگر کاربران تریدینگ ویو صحبت کنید.
Ideas streams
در این بخش هم میتوانید نظرات و تحلیلهای دیگران را دربارۀ داراییهای مختلف ببینید. Ideas streams دو تب دارد. یکی از آنها، نظرات را براساس برداشت الگوریتم تریدینگ ویو از علایق شما نمایش میدهد و دیگری، فقط تحلیلها و نظرات آنهایی را نشان میدهد که قبلاً آنها را فالو کردهاید.
Streams
در قسمتهای مختلف تریدینگ ویو که بالاتر آنها را بررسی کردیم (مثلاً صفحۀ اصلی)، بخش Streams را دیدیم. این قسمت از نوار ابزار سمت راست صفحه، در واقع یک میانبر برای دسترسی به این بخش است.
روی آن کلیک کنید تا تمام ویدیوهای لایو در حال برگزاری و آنهایی که قبلاً برگزار شدهاند را ببینید.
Notifications
نوتیفیکیشنها یا اعلانها هم که تکلیفشان مشخص است. همانطور که اپلیکیشنهای مختلف روی گوشیهای موبایل برای افراد نوتیفیکیشن میفرستند، اگر اتفاق خاصی در بازار رخ بدهد که شما دوست داشته باشید از آن مطلع شوید، تریدینگ ویو برایتان نوتیفیکیشن میفرستد.
نکته: بعد از کلیک روی این بخش، پیامی مبنیبر جابهجایی این بخش خواهید دید. پیامی که میگوید این قسمت در پروفایل قابل مشاهده است.
Calendars
این گزینه هم یک کلید میانبر است. میانبری به تقویم رویدادهای مالی مهم که روی انواع بازارهای مالی تأثیرگذار هستند.
Help center
آخرین گزینه هم مثل مورد قبلی میانبر است. روی آن کلیک کنید تا بخش پشتیبانی در قالب یک پنجره نمایان شود. همان بخشی که کمی بالاتر گفتیم حاوی دستهبندیهای مختلف است و هر مشکلی داشته باشید را پاسخ میدهد.
این هم از بررسی نوار ابزار کناری تریدینگ ویو. نوبتی هم که باشد، نوبت جمعبندی است.
تریدینگ ویو، ابزاری که همۀ فعالان بازارهای مالی به آن نیاز دارند!
در این مقاله که با هدف آموزش صفر تا صد تریدینگ ویو تهیه شده است، سعی کردیم همۀ جوانب آن را بررسی کنیم؛ بنابراین، همین حالا میتوانید وارد این پلتفرم شوید و بعد از ساخت اکانت (بهصورت رایگان)، از دادهها و اطلاعات مرتبط با بازارهای مالی مختلف بهره ببرید.
بالاتر هم این نکته را گفتیم و لازم میبینیم مجدداً روی آن تأکید داشته باشیم:
رقبای تریدینگ ویو، مطلقاً در حدی نیستند که بتوان آنها را بهعنوان جایگزین این پلتفرم قدرتمند و همهکاره به حساب آورد.
همانطور که دیدید، قابلیتهای پرشمار، در کنار پوشش تقریباً تمام بازارهای مالی مطرح در سطح جهان، تریدینگ ویو را به بهترین گزینه برای انواع فعالان بازارهای مالی تبدیل کرده است. به همین خاطر است که میگوییم همه به آن نیاز خواهند داشت!
امیدواریم بعد از خواندن این مقاله، تمام آنچه لازم بود را یاد گرفته باشید؛ از شما میخواهیم این مقاله را برای دوستانتان که قصد ورود به بازارهای مالی را دارند بفرستید. در واقع، با این کار، یک ابزار خارقالعاده و فوق کاربردی را به آنها معرفی خواهید کرد.