تتر چیست و چرا تا این حد محبوب و معروف است؟

تتر یک استیبل کوین است که ارزش آن به دلار آمریکا گره خورده است و همیشه 1 دلار قیمت دارد.

ارز دیجیتال تتر چیست و چرا تا این حد محبوب و معروف است؟

تتر رمزارزی بود که سازوکار فعالیت در بازار رمزارزها را بسیار ساده‌تر کرد. چطور و چگونه؟ قرار است در این مقاله به همین سؤالات پاسخ دهیم!

می‌خواهیم ببینیم تتر چیست و تمام جوانب را با زبانی ساده و قابل‌فهم توضیح دهیم.

اگر تازه وارد دنیای کریپتوکارنسی شده‌اید، احتمالاً نام این رمزارز زیاد به گوشتان خورده باشد و بخواهید بدانید این تتر چیست که همه‌جا اشاره‌ای به آن می‌شود؟ این مقاله را بخوانید تا تمام آنچه لازم است بدانید را یاد بگیرید.

تتر چیست و چطور عمل می‌کند؟

اگر قرار باشد یک پاسخ کلی به این سؤال بدهیم، باید بگوییم تتر هم یک رمزارز است، مثل بیتکوین، اتریوم، سولانا، دوج و....؛ ولی راستش را بخواهید، تتر تفاوت‌های بارزی با اکثر رمزارزهایی معروف و شناخته‌شده دارد.

مثلاً اینکه برخلاف بیتکوین، اتریوم و اکثر رمزارزها، تتر ماهیتی کاملاً متمرکز دارد و یک مجموعه از آن پشتیبانی می‌کند. همچنین، تتر یک استیبل کوین به حساب می‌آید و از قضا، مهم‌ترین، معروف‌ترین و باارزش‌ترین استیبل کوین در دنیای کریپتوکارنسی، همین تتر است که با نماد USDT شناخته می‌شود.

تتر چیست و چطور عمل می‌کند؟

حالا احتمالاً می‌پرسید استیبل کوین چیست؟ خواهیم گفت.

منظور از استیبل کوین چیست؟

استیبل یا Stable معنای ثابت و پایدار را می‌رساند؛ در نتیجه، استیبل کوین یا Stablecoin، رمزارزی است که ارزش آن همواره ثابت است. اجازه دهید آن را با رمزارزهای رایج دیگر مقایسه کنیم تا بهتر منظورمان را بفهمید.

بیتکوین به‌عنوان سرآمد بازار کریپتوکارنسی و اولین رمزارز تاریخ، دائماً نوسانات قیمتی شدید و خفیفی را تجربه می‌کند. مثلاً هزار دلار می‌ریزد و چند روز بعد، دو هزار دلار افزایش قیمت دارد. اتریوم هم همین‌طور؛ سولانا، ریپل، BNB، کاردانو و...، همه همین‌طور هستند.

ولی همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، تتر برخلاف این رمزارزها نوسان ندارد و یک استیبل کوین محسوب می‌شود؛ یعنی قیمت آن همیشه برابر با یک دلار است!

اجازه دهید تعریف بهتری ارائه کنیم: استیبل کوین‌ها، انواعی از رمزارزها هستند که ارزش آن‌ها، به یک دارایی فیزیکی گره خورده است.

اگر بخواهیم قیمت هر تتر را به ریال تبدیل کنیم، نوسانات قیمتی را شاهد خواهیم بود؛ چون قیمت دلار در کشور ما نوسان دارد و تتر هم وابسته به این ارز فیات است؛ ولی از دیدگاه جهانی، تتر و کلاً استیبل‌ کوین‌ها، تحت تأثیر بالا و پایین شدن قیمت قرار نمی‌گیرند.

با وجود اینکه استیبل‌ کوین‌های بسیاری در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارند، تتر با اختلاف معروف‌تر و معتبرتر از همۀ آن‌ها است؛ در حدی که بعد از بیتکوین و اتریوم، بیشترین مارکت کپ را بین تمام رمزارزها دارد؛ بالاتر از ارزهای شناخته‌شده‌ای مثل ریپل، آوالانچ، سولانا، بایننس کوین و....

پس در واقع، استیبل کوین‌ها، رمزارزهایی هستند که ثبات را از سیستم مالی مرسوم دنیا، به دنیای پر تلاطم و البته جذاب کریپتوکارنسی می‌آورند.

در رابطه با طرز عملکرد تتر، باید بگوییم ثبات این رمزارز، به‌خاطر پشتوانۀ ارزی شرکت سازندۀ آن است. بنیاد تتر (جلوتر راجع‌به آن بیشتر صحبت می‌کنیم)، ادعا می‌کند که درازای تمام USDTهای در چرخش، دلار یا دارایی‌های با ارزش‌تر دارد که پشتوانۀ این استیبل کوین محسوب می‌شوند.

به بیان ساده‌تر، در ازای هر تتری که در بازار وجود دارد، کمپانی سازندۀ این رمزارز، یک دلار ذخیره کرده است!

البته اتهام‌هایی هم به بنیاد تتر وارد شده که مبنی بر وجود تناقض در ادعای ایشان است؛ جلوتر راجع‌به آن صحبت می‌کنیم؛ فعلا لازم می‌بینیم به یک نکتۀ خیلی مهم اشاره کنیم.

تتر و USDT در عمل دو مفهوم جداگانه هستند

تتر نام مجموعه‌ای است که USDT را صادر می‌کند! یک اشتباه رایجی که اغلب مردم به آن دچار می‌شوند، در نظر گرفتن تتر به‌عنوان یک استیبل کوین مبتنی‌بر دلار است. در حالی که تتر نام مجموعه‌ای است که USDT را عرضه می‌کند؛ همان استیبل کوینی که برابر با 1 دلار است!

ولی تتر علاوه‌بر USDT، استیبل کوین‌های دیگری مثل EURT که برابر با 1 یورو است و GBPT که برابر با 1 پوند انگلستان است را هم ارائه می‌کند.

به هر حال، از آنجایی که این برداشت اشتباه بسیار رایج است، ما هم در ادامه تتر را همان USDT در نظر می‌‌گیریم. کلاً هرجا که گفتیم تتر، بدانید منظورمان USDT، یعنی رمزارزی است که همواره 1 دلار قیمت دارد.

اگر موافق باشید، در بخش بعدی، بررسی مختصری بر شرکت سازندۀ تتر داشته باشیم.

نگاهی به شرکت ارائه‌دهندۀ تتر و تاریخچۀ آن

در سال 2014 میلادی، 3 نفر با نام‌های Brock Pierce، Reeve Collins و Craig Sellars تتر را تحت مالکیت کمپانی خود که iFinex نام داشت و دفتر مرکزی آن در هنگ‌کنگ بود، به وجود آوردند.

صرافی متعلق به iFinex که BitFinex نام دارد، اولین صرافی‌ای بود که تتر را در سال 2015 بین رمزارزهایی که ارائه می‌کرد قرار داد. اقدامی که در زمان خود انقلابی بود؛ در نتیجۀ این تحول بزرگ، تریدرها و فعالان بازار کریپتوکارنسی، می‌توانستند با استفاده از یک رمزارز پایدار و مصون از نوسانات شدید این بازار نوپا، با خیال خیلی راحت‌تر در دنیای رمزارزها به فعالیت خود ادامه دهند.

اجازه دهید شرایط پیش از عرضۀ تتر را با یک مثال فرضی بررسی کنیم.

تریدری که قصد خریدوفروش رمزارز را داشت، اول از همه باید پولی که در اختیار داشت، یعنی ارز فیات (دلار، یورو، ین و حتی ریال) را در صرافی‌های کریپتوکارنسی، به یک رمزارز تبدیل می‌کرد. فرض می‌گیریم این فرد، در لحظه‌ای که می‌خواست پول خود را به کریپتوکارنسی تبدیل کند، اتریوم را با قیمت 100 دلار (مثلا) می‌خرید.

در همان لحظه، با یک اتریوم می‌توانست 10 BNB بخرد؛ چون قیمت این رمزارز 10 دلار (مثلاً) بود. فرضاً که به هر دلیلی، فرایند تبدیل اتریوم به BNB یک روز عقب می‌افتاد. ازقضا، فردای آن روز، اتریوم با کاهش شدید مواجه شده بود و قیمت هر عدد آن به 50 دلار رسیده بود؛ یعنی ارزش دارایی‌های تریدر نصف شده بود! از طرف دیگر، BNB هم رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرده و قیمت هر عدد آن به 25 دلار رسیده بود. به عبارتی، تریدر مثال خیالی ما، در نتیجۀ یک روز عقب انداختن معامله، به‌جای 10 BNB فقط می‌توانست 2 BNB بخرد!

تتر آمد که مشکل‌هایی از این دست را حذف کند. همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، استیبل کوین‌ها ثبات سیستم مالی رایج دنیای واقعی را به دنیای کریپتوکارنسی آوردند و به همین خاطر، موجب رقم خوردن اتفاقات مثبت بسیاری شدند.

تتر برای چه کاربردهایی استفاده می‌شود؟

اگر موافق باشید، در بخش بعد ببینیم کاربردهای تتر چیست.

تتر برای چه کاربردهایی استفاده می‌شود؟

گفتیم تتر بعد از بیتکوین و اتریوم، از نظر مارکت کپ، سومین رمزارز است و بالاتر از میلیون‌ها رمزارز دیگر قرار دارد.

اجازه دهید مارکت کپ یا Market Cap را هم تعریف کنیم. منظور از این مفهوم، ارزش کل واحدهای موجود در بازار برای هر رمزارز است. در لحظۀ نگارش این مقاله، بیشتر از 97 تریلیون USDT در بازار هستند و از آنجایی که ارزش هر USDT برابر با 1 دلار است، مارکت کپ تتر هم بیشتر از 97 تریلیون دلار است.

برگردیم سراغ پاسخ به سؤال کاربردهای تتر. به‌طور کلی، این استیبل کوین به دو دلیل نزد فعالان بازار رمزارزها محبوبیت دارد:

  1. می‌توان از آن برای ایمن کردن سرمایه در برابر نوسانات شدید بازار کریپتوکارنسی استفاده کرد
  2. می‌توان از آن برای انجام تراکنش در بستر اینترنت استفاده کرد

در بخش قبلی، گفتیم که دارایی‌های فعالان بازار رمزارزها، قبل از ظهور تتر تا چه حد در معرض خطر بودند! اصلی‌ترین کاربرد تتر هم همین حفظ ارزش دارایی‌ها است. فرقی نمی‌کند با تبدیل چه نوع فیاتی قصد ورود به دنیای کریپتوکارنسی را دارید، دلار معیار اصلی است و با خرید تتر، خیالتان راحت است که در نزولی‌ترین بازارها هم ارزش دارایی شما حفظ خواهد شد.

تریدرهایی که با خریدوفروش رمزارزها دنبال کسب سود هستند، بعد از اینکه از یک معامله خارج می‌شوند، عموماً آن را به تتر (یا انواع دیگر استیبل کوین‌ها) تبدیل می‌کنند؛ چون نمی‌خواهند سرمایۀ اولیه و سودی که به دست آورده‌اند، در نتیجۀ بالا و پایین‌ شدن قیمت‌ها از دست برود.

نکته: تبدیل رمزارزها به یکدیگر، مثل تبدیل بیتکوین به تتر، نیازمند پرداخت فی یا کارمزد است.

به‌علاوه، در بسیاری از مواقع، کاربران وقتی می‌خواهند بیتکوین را به اتریوم تبدیل کنند (برای مثال)، اول بیتکوین را به تتر تبدیل کرده و بعد از آن، با USDT خود اتریوم می‌خرند؛ چون معمولاً این‌طوری هزینۀ تراکنش، از تبدیل مستقیم بیتکوین به اتریوم کمتر خواهد بود.

کاربرد دوم، یعنی انجام تراکنش‌ها در بستر اینترنت، مخصوصاً خیلی به درد ما ایرانی‌ها می‌خورد؛ چون به‌خاطر تحریم‌های بین‌المللی، ما نمی‌توانیم با کارت‌های بانکی خود سرویس‌های بین‌المللی را بخریم.

چند وقتی است که تتر با مجموعه‌های بسیاری قرارداد بسته و حالا می‌توان طیف گسترده‌ای از خدمات و محصولات را با پرداخت USDT تهیه کرد. ضمناً، اگر قصد استفاده از خدمات و سرویس‌های مبتنی بر بلاک‌چین، مثل دیفای‌ها، بازی‌های Play-to-earn و... را داشته باشید، باز هم تتر بهترین گزینه برای پرداخت هزینه‌ها است.

این‌ها اصلی‌ترین کاربردهای تتر محسوب می‌شوند؛ ولی باز هم مشخصاً برای ما ایرانی‌ها، به‌خاطر کاهش هرروزۀ ارزش پولمان در برابر دلار، تتر می‌تواند گزینۀ سرمایه‌گذاری هم محسوب شود. جلوتر بررسی می‌کنیم که آیا انجام این کار عاقلانه است یا بهتر است برای این منظور دلار کاغذی بخریم.

ولی فعلا، بیایید با انواع مختلف تتر روی بلاک‌چین‌های مختلف آشنا شویم.

تتر روی کدام بلاک‌چین‌ها قرار دارد؟

همین اول کار از شما دعوت می‌کنیم مقالۀ بلاک چین چیست و چطور کار می‌کند را بخوانید تا با تکنولوژی‌ای که موجودیت رمزارزها را ممکن کرد، کاملاً آشنا شوید.

تتر روی کدام بلاک‌چین‌ها قرار دارد؟

در روزهای اولیۀ پیداش USDT، این استیبل کوین روی Bitcoin Omni Layer قرار داشت و از این بلاک‌چین به‌عنوان خانۀ نخست تتر یاد می‌شود.

ولی بعد از گسترش استفاده از این رمزارز محبوب، بلاک‌چین‌های زیادی تصمیم گرفتند افتخار میزبانی از آن را به دست آورند و حالا، رنج بسیار گسترده‌ای از انواع تتر را داریم که روی بلاک‌چین‌های مختلف قرار گرفته‌اند.

در کنار Bitcoin Omni Layer، از جملۀ مهم‌ترین و معروف‌ترین بلاک‌چین‌هایی که میزبان تتر هستند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Ethereum (ERC-20) : توجه داشته باشید که هزینۀ تراکنش یا همان کارمزد روی بلاک‌چین اتریوم بسیار بالا است؛ یعنی برای جابه‌جایی تتری که روی بستر ERC-20 قرار دارد، باید کارمزد سنگینی بپردازید.
  • Tron (TRC-20): در مقایسه با ERC-20، انتقال در بستر TRC-20 هم خیلی سریع‌تر است و هم خیلی ارزان‌تر.
  • Algorand: این بلاک‌چین روی پایداری و مقیاس‌پذیری تمرکز دارد و به‌خاطر اهمیت زیادی که برای محیط زیست و عدم آلودگی آن قائل است، محبوبیت بالایی دارد.
  • Near: بلاک‌چین Near با مکانیزم Proof-of-Stake کار می‌کند و به‌خاطر مقیاس‌پذیری بالا و استفادۀ آسانش شهرت دارد.
  • Polygon: یکی از راهکارهای لایۀ دوم اتریوم که انتقال تتر روی آن سریع‌تر و ارزان‌تر انجام می‌شود.
  • Solana: سولانا یک بلاک‌چین با عملکرد بسیار عالی است که از بازی‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی میزبانی می‌کند. این بلاک‌چین به‌خاطر سرعت بسیار بالای تراکنش‌هایش محبوبیت‌ خیلی زیادی دارد.

این‌ها معروف‌ترین بلاک‌چین‌هایی بودند که میزبان USDT هستند. احتمالاً می‌پرسید کدام‌یک از این‌ها بهتر است؟ در واقع، کدام نوع تتر مناسب‌تر است؟

بهتر است از کدام نوع تتر استفاده کنیم؟

بستگی دارد! اولاً که از نظر ارزش هیچ تفاوتی بین تترها روی بلاک‌چین‌های مختلف وجود ندارد؛ همۀ انواع USDT ارزشی برابر با 1 دلار دارند.

توصیه می‌کنیم برای انتخاب بهترین نوع تتر که کاملاً مطابق نیازها و خواسته‌های شما باشد، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • کارمزد تراکنش: بسته به تعداد تراکنش‌ها و توان مالی خود، سراغ نوعی از تتر بروید که کارمزد تراکنش‌هایش با شرایط شما همخوانی داشته باشد؛ اتریوم بیشترین کارمزد را دارد، در حالی که روی بلاک‌چین ترون یا حتی سولانا، تتر را می‌توان با هزینۀ خیلی کمتری جابه‌جا کرد.
  • سرعت انجام تراکنش: بلاک‌چین‌های مختلف، بسته به عوامل گوناگون، مثل شلوغی شبکه، سرعت تراکنش‌های متفاوتی دارند. اگر دنبال گزینه‌ای هستید که در سریع‌ترین زمان ممکن جابه‌جا شود، USDT در بستر TRC-20 و سولانا، انتخاب‌های خیلی بهتری در مقاسیه با USDT در بستر ERC-20 یا اتریوم هستند.
  • میزان امنیت: همۀ بلاک‌چین‌ها، سازوکارهای امنیتی متعددی را به کار می‌گیرند تا ایمنی را تا جای ممکن فراهم کنند؛ در عین حال، همۀ بلاک‌چین‌ها در معرض خطر هستند و ممکن است طعمۀ حملات سایبری شوند. بررسی کنید و ببیند کدام بلاک‌چین باگ‌های کمتری دارد و تیم قوی‌تری آمادۀ پشتیبانی و حفاظت از آن است.
  • سازگاری با اپلیکیشن‌های مختلف: اگر قرار است از تتر برای خرید کاراکتر یک بازی که روی بلاک‌چین اتریوم قرار دارد استفاده کنید، ناچار به تهیۀ USDT در بستر ERC-20 هستید. یا اگر می‌خواهید USDT را به کیف پولی مبتنی بر بلاک‌چین سولانا منتقل کنید، باید تتری را بخرید که روی این شبکه قرار دارد؛ در نتیجه، باید بررسی کنید و ببینید بسته به هدفی که از تهیۀ تتر دارید، USDT روی کدام بلاک‌چین کارتان را راه می‌اندازد.
بهتر است از کدام نوع تتر استفاده کنیم؟

و اما ایرادات USDT چه چیزهایی هستند؟

معایب

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های تتر با انواع دیگر رمزارزها، متمرکز بودن آن است! یعنی برخلاف ذات رمزارزها که با هدف غیرمتمرکز بودن و گرفتن کنترل از یک شخص یا ارگان واحد ارائه شدند، USDT متعلق به بنیاد تتر است و همه‌چیز مرتبط با آن، توسط این مجموعه کنترل می‌شود.

این متمرکز بودن، عامل اصلی مشکلات و ریسک‌های بسیاری محسوب می‌شود.

اول از همه، یک فلش‌بک بزنیم به بخش‌های ابتدایی مقاله؛ گفتیم که ارزش تتر توسط دلارها و دارایی‌هایی تأمین می‌شود که بنیاد تتر ادعا می‌کند آن‌ها را در اختیار دارد. اخیراً، اتهاماتی به به این مجموعه وارد شده است که آن‌ها را به عدم شفافیت در رابطه با این پشتوانه متهم می‌کند؛ یعنی ممکن است ادعای بنیاد تتر دروغ باشد و این پشتوانه وجود خارجی نداشته باشد!

اگر این اتهام حقیقت داشته باشد یا حتی شایعۀ راست بودن آن در سطح گسترده پخش شود، احتمال کاهش قیمت آن و قطع وابستگی آن به دلار وجود دارد که در نتیجۀ این اتفاق احتمالی، ضررهای هنگفتی به کاربران بسیاری از سراسر دنیا وارد می‌شود.

توجه داشته باشید که ذات متمرکز USDT، باعث می‌شود بنیاد تتر بتواند قیمت را دستکاری کند و این برای رمزارزی که قرار است براساس اعتماد اکثریت به فعالیت خود ادامه دهد، یک حقیقت بسیار بد است.

علاوه‌بر این‌ها، طی چند سال گذشته، نهادهای قانونی زیادی تمام فعالیت‌های بنیاد تتر و رمزارزهای آن که شاخص‌ترینشان USDT است را موشکافی کرده و می‌کنند.

در ظاهر، به نظر می‌رسد چنین اقدامی خروجی مثبتی داشته باشد؛ ولی اگر کمی در موضوع عمیق شویم، می‌بینیم این کار در تضاد با ذات غیرمتمرکز دنیای کریپتوکارنسی است که تا اینجا چندبار به آن اشاره کرده‌ایم. این کندوکاوها و بررسی‌هایی که از جانب نهادهای مختلف صورت می‌گیرند، ممکن است روی آیندۀ USDT، پایداری و تداوم استفاده از آن تأثیرات مخرب بگذارد.

باز هم اینجا نکتۀ خاصی در رابطه با ما ایرانی‌ها وجود دارد که نباید از آن غافل شویم. ورود نهادهای قانونی و زیر ذره‌بین بردن عملکرد تتر، باعث شده که طی چند وقت گذشته، استفاده از USDT برای ما که در ایران زندگی می‌کنیم، ریسک بسیار بالایی داشته باشد.

یادآور می‌شویم که مبادلات مالی ما با دنیا، تحت تأثیر تحریم‌های بین‌المللی، با موانع بسیاری روبه‌رو است و با توجه به ماهیت متمرکز USDT، بنیاد تتر واضح و شفاف در سایتش اعلام کرده که کاربران ایرانی امکان استفاده از این استیبل کوین را ندارند!

البته که لزوماً قرار نیست همۀ تترها از دست بروند یا اصطلاحاً فریز شوند. اگر نکات امنیتی را رعایت کنید و به‌خوبی هویت و موقعیت جغرافیایی خود را مخفی نگه دارید، احتمال خطر بسیار پایین می‌آید؛ ولی در کل باید بدانید که در معرض خطر هستید؛ همۀ ما ایرانی‌هایی که تتر داریم، باید چهارچشمی مواظب باشیم تا دارایی‌هایمان فریز نشوند و از دست نروند.

این هم از مزایا و معایب تتر یا USDT.

بالاتر گفتیم که با توجه به کاهش مداوم و بی‌توقف ارزش ریال در برابر دلار، همان‌طور که بسیاری از هموطنان برای حفظ ارزش دارایی خود دلار می‌خرند، می‌توان تتر تهیه کرد.

به نظرتان با توجه به تمام چیزهایی که تا اینجا گفتیم، برای این منظور، بهتر است تتر بخریم یا دلار کاغذی؟

آیا تتر گزینۀ مناسبی برای سرمایه‌گذاری است؟

در کل، تبدیل ریال به هر نوع دارایی دیگر، اقدامی عاقلانه است که مانع از فقیر شدن افراد می‌شود!

اینجا فرض می‌گیریم که قصد تهیه دلار دارید و بین تتر و شکل سنتی که دلار کاغذی است، مردد هستید. قرار نیست جواب مشخص بدهیم و بگوییم این یکی از آن یکی بهتر است! هیچ مرجعی نمی‌تواند به این سؤال پاسخ قاطع بدهد؛ چون بسته به شرایط و ترجیحات هر شخص، یکی از این دو انتخاب بهتری محسوب می‌شود.

اولاً که هر دو یک دلار هستند و از نظر ارزش تفاوت چندانی بین آن‌ها دیده نمی‌شود! ولی اگر رابطۀ خوبی با دنیای دیجیتال دارید و فکر می‌کنید نگهداری از رمزارز راحت‌تر از نگهداری دلار به‌صورت فیزیکی است، خب طبیعتاً تتر انتخاب بهتری در مقایسه با دلار خواهد بود.

منتهی توجه داشته باشید که رمزارزها هم در معرض خطرات گوناگونی هستند و هکرها، با انواع‌واقسام روش‌ها سعی می‌کنند دارایی‌های شما، از جمله تترها را تصاحب کنند. مهم است که تمام نکات امنیتی را رعایت کنید و از همه جهت مواظب باشید که طعمۀ مجرمان سایبری نشوید.

ضمناً فراموش نکنید که به‌عنوان فردی که ساکن ایران است، قانوناً اجازۀ تتر داشتن را ندارید. البته که ما قوانین ضد خودمان را دور می‌زنیم که اگر این کار را نکنیم، عملاً هیچ ارتباطی با دنیای خارج نخواهیم داشت؛ اما یادتان باشد که سهل‌انگاری‌های هرچند کوچک، ممکن است باعث از دست رفتن تمام دارایی شما بشوند.

مطلقاً دارایی‌های خود را، مگر آن‌هایی که در گردش هستند و می‌خواهید برای خریدوفروش و انجام امور مختلف از آن‌ها استفاده کنید، در صرافی‌ها، چه داخلی و خارجی نگه ندارید. وقتی به‌‌قصد سرمایه‌گذاری تتر می‌خرید، باید بلافاصله آن را به کیف پولی امن انتقال دهید. اگر می‌خواهید خیالتان از همۀ جهات راحت‌تر باشد، یک کیف پول سخت‌افزاری تهیه و بعد از واریز تترها به آن، دسترسی به اینترنت را قطع کنید.

در مقالۀ کیف پول بیتکوین چیست، راجع‌به انواع مختلف ولت‌ها کامل و مفصل صحبت کرده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، آن بلاگ‌پست را بخوانید.

اگر دنیای کامپیوترها، جهان اینترنت و به‌خصوص بازار کریپتوکارنسی برایتان آشنا نیست و در آن احساس امنیت ندارید، توصیه می‌کنیم برای سرمایه‌گذاری سراغ دلار کاغذی بروید که کلاً سازوکار نگهداری از آن متفاوت است.

نکته: در این بخش فرض را بر آن گرفتیم که برای سرمایه‌گذاری، بین گزینه‌های تتر و دلار کاغذی دو‌به‌شک هستید؛ وگرنه گزینه‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری وجود دارند که می‌توانند سود (و البته ضرر) بسیار بیشتری داشته باشند.

اگر تصمیمتان را گرفته‌اید و با وجود تمام ریسک‌ها و خطرات، تتر را به‌خاطر مزایایی که دارد ترجیح می‌دهید، باید با مراجعه به صرافی‌های معتبر نسبت ‌به خرید آن اقدام کنید.

چطور می‌توان تتر خرید؟

برای خرید تتر و کلاً هر رمزارزی، باید سراغ یکی از صرافی‌های داخلی که امکان پرداخت ریالی را مهیا می‌کنند بروید.

روال کار ساده است. وارد صرافی مد نظر می‌شوید، حساب کاربری می‌سازید، احراز هویت می‌کنید و بعد از تأیید شدن مدارک و معتبر بودن حساب بانکی، حساب خود را شارژ کرده و با توجه به پولی که وارد حساب کرده‌اید، میزان تتر مشخصی را می‌خرید.

این روش، برای آن‌هایی که هیچ نوع دارایی‌ای در بازار رمزارزها ندارند و همچنین، مثل اغلب ایرانی‌ها حساب بین‌المللی که بتوان با آن در سرویس‌های خارجی تراکنش انجام داد را ندارند، سرراست‌ترین روش خرید تتر محسوب می‌شود.

اینجا لازم است باز هم تأکید کنیم که اگر به‌قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت و میان‌مدت تتر می‌خرید و قرار نیست با آن کار خاصی انجام دهید، مطلقاً از USDT خریداری‌شده در صرافی نگهداری نکنید و بلافاصله آن را به کیف پول خود انتقال دهید.

ضمناً، اگر قرار نیست از تترهایی که خریده‌اید برای پرداخت روی شبکۀ اتریوم و در اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی که روی این بلاک‌چین قرار دارند استفاده کنید، تتر را روی بستر TRC-20 انتقال دهید تا کارمزد بسیار کمتری برای تراکنش بپردازید.

راه دیگری هم برای خرید تتر وجود دارد که چندان مرسوم نیست، ولی برای اینکه مقاله‌ای کامل تقدیمتان کنیم، لازم است راجع‌به آن هم صحبت کنیم

ممکن است فردی مطمئن را بشناسید که تتر داشته باشد و قبول کند درازای پرداخت هزینه از جانب شما، معادل تتری آن را به آدرس کیف ‌پولتان ارسال کند. اگر قرار است از این روش تتر بخرید، به هرکسی اعتماد نکنید و فقط با آدم‌هایی که واقعاً به آن‌ها اطمینان دارید معامله کنید.

تتر: استیبل کوینی که شاید قرار است جایگاهش را به رقبا بدهد!

برای پایان این مقاله و جمع‌بندی، تصمیم داریم به یک نکتۀ بسیار مهم اشاره کنیم و اشاره‌ای به استیبل کوین‌های دیگر داشته باشیم.

تتر: استیبل کوینی که شاید قرار است جایگاهش را به رقبا بدهد!

عنوان جمع‌بندی اغراق‌آمیز است! راستش را بخواهید، تتر آنقدر قدرتمند است که احتمال از دست رفتن جایگاهش بسیار بعید است؛ ولی غیرممکن نیست!

چند پله پایین‌تر از USDT یا همان تتر، USDC را داریم که یک استیبل کوین است و از نظر مارکت کپ یا همان حجم بازار در ردۀ هفتم قرار دارد. تنها 4 پله پس از تتر! با توجه به مشکلاتی که اخیراً برای بنیاد تتر پیش آمده است، شاید بتوان واگذاری تاج‌وتخت توسط او را جزو احتمالات در نظر گرفت!

در رابطه با خودمان، ما ایرانی‌های ساکن این کشور کهن‌سال، احتمالاً بهتر باشد سراغ استیبل کوین‌های دیگر برویم تا خیالمان را بابت از دست نرفتن دارایی‌ها راحت کنیم. استیبل کوین‌هایی مثل Dai که غیرمتمرکز هستند و مشکلی با ملیت کاربران ندارند.

حداقل بهتر است از صرافی ایرانی، استیبل کوین دیگری بگیریم و اگر قرار بود جایی از تتر استفاده کنیم، در صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز، آن‌ها را به USDT تبدیل کنیم.

امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت بهره را برده و به پاسخ سؤالات خود در این رابطه رسیده باشید.