بررسی جامع و کامل مفهومی با نام مسابقات فارکس

در مسابقات فارکس که توسط بروکرها، مؤسسات مالی و پلتفرم‌های معاملاتی برگزار می‌شوند، تریدر باید بتواند سود بیشتری از رقبا، در یک بازۀ زمانی مشخص به دست بیاورد.

فارکس بررسی جامع و کامل مفهومی با نام مسابقات فارکس

فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا است؛ بازاری که ده‌ها سال قدمت دارد و هر روز تریلیون‌ها دلار پول در آن جابه‌جا می‌شود. اگر دنبال اطلاعات بیشتر راجع‌به این بازار می‌گردید، مقالۀ "آموزش گام به گام فارکس (آموزش فارکس از صفر تا صد)" را بخوانید.

در این مقاله، می‌خواهیم راجع‌به مفهومی صحبت کنیم که با عنوان مسابقۀ فارکس شناخته می‌شود. مسابقاتی که معمولاً توسط بروکرهای فارکس برگزار می‌شوند و تریدرها می‌توانند با شرکت در آن‌ها، هم مهارت‌های خود را بسنجند، هم شانسشان را برای تصاحب جایگاه‌های برتر و بردن جوایز امتحان کنند.

سعی می‌کنیم طی یک مقالۀ کامل و مفصل، هرآنچه لازم است راجع‌به این نوع رقابت‌ها بدانید را در اختیارتان قرار دهیم. اول از همه، بیایید شناخت بیشتری از این نوع مسابقات به دست بیاوریم.

منظور از مسابقات فارکس چیست؟

وقتی صحبت از مسابقات فارکس به میان می‌آید، منظور رقابت‌هایی هستند که طی آن‌ها، تریدرها سعی می‌کنند با خریدوفروش جفت‌ارزهای مختلف، بیشترین سود ممکن را در یک بازۀ زمانی مشخص به دست بیاورند.

منظور از مسابقات فارکس چیست؟

همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، بروکرهای فارکس برگزارکنندگان این مسابقات هستند. هدف آن‌ها از انجام چنین کاری، مشتاق نگه داشتن مشتری‌های فعلی، جذب مشتری جدید، افزایش آگاهی از برند و جذب تعامل از جامعۀ تریدرها است.

البته که علاوه‌بر بروکرها، مؤسسه‌های مالی و حتی پلتفرم‌های معامله‌گری هم می‌توانند میزبان چنین مسابقاتی باشند. نکتۀ جالب توجه دیگر اینکه برنده‌ها و تریدرهای برتر، در پایان مسابقات، جوایز جالب توجه و درخوری دریافت می‌کنند.

پس به‌طور کلی، فردی که می‌خواهد برندۀ مسابقه باشد، باید عملکرد خیلی بهتری از دیگر تریدرها داشته باشد و سود بیشتری از معاملات خود کسب کند.

این مسابقات انواع مختلفی دارند که در بخش بعدی با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

آشنایی با انواع مسابقات فارکس

در منابع گوناگون، انواع متنوعی از این نوع مسابقات تعریف شده‌اند؛ ولی دو نوع از این همه مدل در تمام منابع دیده می‌شود.

در این قسمت از مقاله، هم آن دو نوع اصلی، هم تمام انواع دیگر را زیر ذره‌بین خواهیم برد.

مسابقات اکانت دمو

همان‌طور که از نام این نوع برمی‌آید، معاملات در این مدل با اکانت‌های دمو انجام می‌گیرند. اکانت‌هایی که با پول مجازی سروکار دارند؛ در نتیجه، نیازی نیست نگران از دست دادن سرمایۀ خود طی رقابت باشید!

با در نظر گرفتن این موضوع، می‌توان گفت مسابقات اکانت دمو بیشتر مناسب تریدرهای تازه‌کاری است که می‌خواهند در یک فضای بدون ریسک، چیزهایی که یاد گرفته‌اند را به ورطۀ عمل بیاورند و در یک محیط رقابتی، مهارت‌های خود را به چالش بکشند.

ضمناً، اگر استراتژی جدیدی پیدا کرده‌اید و می‌خواهید آن را تست کنید، شرکت در مسابقات فارکس از نوع دمو، تصمیم عالی‌ای به حساب می‌آید؛ چون می‌توانید ببینید در یک فضای چالش‌برانگیز، استراتژی مد نظرتان چطور عمل می‌کند.

توجه داشته باشید که علی‌رغم ترید با پول مجازی، برندگان این نوع مسابقات هم جایزۀ خود را در قالب پول واقعی (یا مزایایی که ارزش مادی دارند) دریافت می‌کنند.

بنابراین، اگر تازه‌کار هستید و می‌خواهید بدون اینکه زیر فشار جدی بروید، ببینید چقدر ماهر شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم شرکت در این نوع مسابقات فارکس را مد نظر داشته باشید. تازه اگر خوب ترید کنید، جایزه هم خواهید گرفت!

مسابقات لایو ترید

در این مدل، برخلاف نوع اکانت دمو، باید دست‌به‌جیب شوید و از سرمایۀ خودتان برای ورود به مسابقه استفاده کنید. خبری از پول مجازی نیست و تمام معاملات واقعی هستند؛ پس اگر خوب عمل نکنید، نه‌تنها جزو بازندگان مسابقه خواهید بود، بلکه خودتان هم متحمل ضرر خواهید شد.

با این اوصاف، احتمالاً فهمیده باشید که این نوع مسابقات بیشتر به کار تریدرهای حرفه‌ای می‌آید؛ آن‌های که استراتژی‌های مطمئن دارند و از تجربۀ زیادی در این بازار برخوردار هستند.

اصلی‌ترین مزیت مسابقات لایو در مقایسه با مسابقات دمو، جایزه‌های خیلی چشمگیرتر و ارزنده‌تر است. قاعدتاً وقتی پول خودتان را وارد مسابقه می‌کنید، شایستۀ دریافت جایزه‌های ارزشمندتری هم هستید! ضمن اینکه سودی که در مسابقه به دست آورده‌اید هم وارد جیبتان می‌شود.

به‌علاوه، تریدر کاربلدی که در این نوع مسابقات شرکت می‌کند، شانس این را دارد که توانایی‌هایش را در محیطی کاملاً رقابتی و پرتنش تست کند. ترید ذاتاً می‌تواند فعالیتی استرس‌زا باشد؛ حالا فرض کنید در کنار اضطراب مرتبط با معاملات، استرس جایگاه در مسابقه را هم داشته باشید. نورعلی‌نور!

و البته یادآور می‌شویم که مشکل این نوع مسابقات فارکس، ریسک از دست دادن سرمایۀ اولیه است که خب این خطر در تمام معاملات فارکس وجود دارد.

مسابقات Short-Term

مسابقات موسوم‌به Short-Term Contests در بازۀ زمانی کوتاه‌مدت به پایان می‌رسند. مثلاً در یک روز یا یک هفته!

بنابراین، این دسته از مسابقات بیشتر برای آن معامله‌گرهایی مناسب است که از استراتژی‌های کوتاه‌مدتی استفاده می‌کنند. استراتژی‌هایی که به آن‌ها اجازه می‌دهند خیلی سریع همه‌چیز را ساماندهی کرده و تکلیف هر معامله را مشخص کنند.

مسابقات Short-Term

مسابقات Long-Term

مسابقاتی که با عنوان Long-Term Contests شناخته می‌شوند، دقیقاً در نقطۀ مقابل Short-Term Contests قرار می‌گیرند؛ یعنی ماه‌ها طول می‌کشند!

پس اگر سروکارتان استراتژی‌های بلندمدتی است، می‌توانید در این نوع مسابقات شرکت کنید و مطمئن باشید زمان کافی را برای تصمیم‌گیری و پیش رفتن طبق دستورالعمل‌های استراتژی خود دارید.

مسابقات ترید تیمی

اینجا دیگر اشخاص با هم رقابت نمی‌کنند؛ بلکه تریدرها کنار هم قرار می‌گیرند و تیم تشکیل می‌دهند. اعضای هر تیم باید نهایت تلاشش را بکند تا دستیابی به اهداف تعیین‌شده برای ترید محقق شود و این‌طوری تیم‌های مختلف با هم رقابت می‌کنند.

فرقی نمی‌کند تازه‌کار هستید یا حرفه‌ای! اگر از کار تیمی لذت می‌برید و همکاری با دیگران را دوست دارید، این نوع مسابقات برایتان لذت‌بخش خواهند بود.

از مهم‌ترین مزایای مسابقات ترید تیمی، امکان تیم‌سازی و شبکه‌سازی با دیگر فعالان این حوزه است؛ ضمن اینکه فرصتی ایدئال برای اشتراک دانش و یادگیری از دیگران هم به وجود می‌آید.

در نهایت، جایزه‌ای به تیم یا تیم‌های برنده اهدا می‌شود که بین اعضا تقسیم خواهد شد.

مسابقات مبتنی‌بر استراتژی‌های به‌خصوص

برخی مسابقات فارکس قوانین خیلی سفت‌وسختی دارند؛ مثلاً اینکه شرکت‌کنندگان فقط می‌توانند با یک تکنیک به‌خصوص (مثلاً Scalping) معامله کنند؛ یا اینکه فقط امکان خریدوفروش یک جفت‌ارز (مثلاً USD/EUR) وجود دارد.

به همین دلیل، مسابقات اطلاحاً Strategy-Based، مناسب کسانی است که تخصص زیادی در یک زمینۀ خاص دارند؛ یا اینکه می‌خواهند یک استراتژی جدید را یاد بگیرند و می‌دانند با شرکت در مسابقات، فرایند یادگیری تسریع و تسهیل خواهد شد.

مسابقات فصلی و مناسبتی

این نوع مسابقات فارکس مشخصاً در موقعیت زمانی ویژه‌ای برگزار می‌شوند. مثلاً در آغاز بهار؛ یا در طی یک رویداد خاص، مثل تعطیلات تابستانی دانشگاه‌ها.

آن دسته از تریدرها که به چالش‌های زمانی و مناسبتی علاقه دارند، مخاطبان هدف اصلی این مدل مسابقات هستند.

جوایز مسابقات فصلی و مناسبتی می‌توانند خیلی متنوع باشند؛ از پاداش‌های نقدی گرفته تا امکانات به‌خصوص که توسط بروکر یا برگزارکننده در اختیار برنده‌ها قرار می‌گیرد.

این نوع مسابقات علاوه‌بر اینکه محدودیت زمانی دارند (هر فصل یا مناسبتی بالاخره به اتمام می‌رسد!)، به تریدر کمک می‌کنند بفهمد که بازار طی زمان‌های به‌خصوص، چه شرایطی را پشت‌سر می‌گذارد.

مسابقات تعدادی

در این نوع مسابقات فارکس، برنده‌ها افرادی هستند که توانسته‌اند بیشترین تعداد ترید موفق را طی یک بازۀ زمانی مشخص داشته باشند. بنابراین، این مدل مسابقه‌ها مناسب آن‌هایی هستند که با استراتژی‌های کوتاه‌مدتی مثل Scalping و Day-Trading کار می‌کنند. انواعی از استراتژی‌ها که معامله‌گر را وادار می‌کنند در مدت‌زمانی کوتاه، تکلیف هر معامله را مشخص کند.

علاوه‌بر این‌ها، انواع دیگری هم وجود دارند که در برخی جزئیات خاص به نظر می‌رسند؛ اما خب همان‌طور که احتمالاً خودتان هم فهمیده باشید، از دیدگاه کلی، همۀ انواع مسابقه‌ها به دو نوع دمو و لایو ترید تقسیم می‌شوند؛ یعنی یا با اکانت دمو و پول مجازی، یا با اکانت واقعی و سرمایۀ حقیقی سروکار دارند!

مسابقات تعدادی

شرکت در مسابقات فارکس می‌تواند مزایای زیادی برای تریدرها داشته باشد که شاید تا همینجا متوجه برخی از آن‌ها شده باشید؛ در بخش بعدی مقاله، با نگاهی دقیق‌تر این مزایا را بررسی خواهیم کرد.

مزایای شرکت در مسابقات فارکس برای معامله‌گرها

اگر بخواهیم به مهم‌ترین نکات مثبت شرکت در این مسابقات شرکت کنیم، موارد زیر در لیست ما جای خواهند گرفت:

  • توسعۀ مهارت‌ها و تقویت استراتژی‌ها: مسابقات فارکس را می‌توان به تمرین کردن تشبیه کرد! تمرین کردن‌هایی که می‌توانند در نهایت به کشف نقاط ضعف و یادگیری بیشتر منجر شوند. ضمناً، شرایط خاص مسابقات باعث می‌شوند تریدر در تنگنا قرار بگیرد و از خلاقیتش برای فائق آمدن بر مشکلات پیش‌بینی‌نشده بهره ببرد.
  • فرصت بردن جوایز: فارغ از اینکه مسابقات می‌توانند مهارت‌های تریدر را تقویت کنند، نمی‌توان شانس بردن جوایز را به‌عنوان یک انگیزۀ مهم نادیده گرفت.
  • قرار گرفتن در فضایی کاملاً رقابتی: ترید در عمل یک رقابت گسترده است؛ یک طرف سود می‌کند و طرف دیگر ضرر! مسابقات فارکس فضای واقعی معامله‌گری را به بهترین شکل ممکن شبیه‌سازی می‌کنند و باعث می‌شوند تریدر بهتر درک کند که برای موفقیت به چه اقداماتی نیازمند است.
  • افزایش اعتمادبه‌نفس: غلبه بر فشار رقابت باعث می‌شود تریدر پایداری روانی خود را بهبود ببخشد؛ اگر احیاناً نتیجۀ نهایی با پیروزی یا حتی عملکرد قابل قبول همراه باشد، اعتماد‌به‌نفس فرد هم به میزان چشمگیری بیشتر خواهد شد.
  • فرصت شبکه‌سازی: مسابقات فارکس، مخصوصاً مسابقات تیمی، امکان شبکه‌سازی با دیگر تریدرها و اشتراک دانش را فراهم می‌آورند.
  • تقویت برند شخصی: موفقیت در مسابقات نام برنده را سر زبان‌ها می‌اندازد و او را به چهره‌ای شناخته‌شده در بین فعالان بازارهای مالی بدل می‌کند. تقویت برند شخصی از جهات مختلفی حائز اهمیت است؛ مثلاً می‌توانید درازای دریافت دستمزدهای درشت مشاورۀ مالی بدهید، سیگنال بفروشید، اینفلوئنسر شوید و تبلیغ بگیرید و....
  • منظم‌تر شدن: محدودیت زمانی مسابقات و قوانین سفت‌وسختی که برای آن‌ها تعریف می‌شوند، تریدر را مجبور به حفظ نظم می‌کنند.
  • مدیریت بهتر ریسک: چون از دست رفتن سرمایه و مدیریت ضعیف ریسک ممکن است با حذف تریدر از مسابقه همراه شوند، مسابقات فارکس به‌عنوان عاملی مؤثر برای تقویت مهارت مدیریت ریسک تلقی می‌شوند.
  • افزایش سرمایه بدون اهرم: تریدرها می‌توانند با پیروزی در مسابقات، بدون اینکه سراغ اهرم رفته و ریسک‌های آن را به جان خریده باشند، سرمایۀ اولیۀ خود را افزایش دهند.
  • دسترسی به منابع آموزشی: بسیاری از برگزارکننده‌های مسابقات، منابع آموزشی در فرم‌های مختلف محتوایی را به ثبت‌نام‌کنندگان ارائه می‌کنند. منابعی که می‌توانند فرصت بی‌نظیری برای رشد و یادگیری باشند.
  • دسترسی به فرصت‌های شغلی استثنایی: اگر می‌خواهید به‌عنوان تریدر در مؤسسات مالی کار کنید، شرکت در مسابقات و موفقیت در آن‌ها، راهتان را هموار خواهد کرد.

در بخش بعدی، چند نکتۀ کلیدی را بررسی می‌کنیم که با رعایت آن‌ها، می‌توانید شانس خود را برای موفقیت در مسابقات فارکس افزایش دهید.

نکات طلایی برای موفقیت در مسابقات فارکس

فرض را بر این می‌گیریم که تصمیمتان قطعی است و می‌خواهید به دلایل شخصی خودتان، در مسابقات فارکس شرکت کنید.

دراین‌صورت، اگر مشتاق پیروزی، یا حداقل عملکرد قابل قبول هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً این نکات را رعایت کنید.

1. اطلاع کامل از قوانین و مقررات مسابقه

هر مسابقه‌ای شرایط و ضوابط خاص خودش را دارد. قبل از ثبت‌نام برای شرکت در هر مسابقه، با دقت قوانین را بخوانید و مطمئن شوید که به درک درستی از آن‌ها رسیده‌اید.

مثلاً باید بدانید خریدوفروش چه جفت‌ارزهایی مجاز است؛ یا اینکه امکان استفاده از اهرم را دارید یا نه؛ و البته مهم‌تر از همه اینکه مدت‌زمان مسابقه چقدر است.

2. مسلط شدن به استراتژی مورد استفاده

بالاتر گفتیم که مسابقه می‌تواند فضایی باشد برای تمرین و توسعۀ مهارت‌ها. باز هم روی این مسئله تأکید می‌کنیم؛ ولی به‌هرحال، بهتر است قبل از آغاز مسابقه تمرین کنید و بر استراتژی‌ای که قرار است به کار بگیرید، کاملاً مسلط شوید.

توجه داشته باشید که استراتژی انتخابی باید با شرایط مسابقه همخوانی داشته باشد:

  • اگر مدت‌زمان مسابقه کوتاه است، باید سراغ استراتژی‌های کوتاه‌مدتی بروید.
  • اگر مدت‌زمان مسابقه طولانی است، می‌توانید از استراتژی‌های بلندمدتی استفاده کنید.

تا جای ممکن به استراتژی پایبند بمانید؛ اما در عین حال، منعطف باشید؛ اگر احساس کردید با عوض کردن رویۀ معاملات می‌توانید وضعیت را بهبود ببخشید، حتماً این کار را انجام دهید!

نکات طلایی برای موفقیت در مسابقات فارکس

3. مدیریت ریسک حرفه‌ای

استفاده از استراتژی مدیریت ریسک درست‌وحسابی، جهت جلوگیری از ضرر کردن، یک ضرورت مهم محسوب می‌شود. این موضوع مخصوصاً در مسابقات فارکس از نوع لایو ترید اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند.

ترجیحاً به‌طور محدود از اهرم‌ها استفاده کنید و اندازۀ هر معامله را هم کوچک نگه دارید؛ این‌طوری خیالتان راحت است که قرار نیست با ضررهای دراماتیک و حذف از مسابقه مواجه شوید.

همچنین، کمک گرفتن از stop-loss orders برای محافظت از سرمایۀ اولیه را هم توصیه می‌کنیم.

و البته که تحت هیچ شرایطی، بیشتر از آنچه برنامه ریزی کرده بودید معامله نکنید! این یک تلۀ ذهنی است که می‌تواند باعث رقم خوردن اتفاقات خیلی بدی شود.

4. حفظ تداوم

روی کسب سودهای کوچک و مداوم تمرکز کنید؛ در نقطۀ مقابل، از ریسک‌های بزرگ و حساب‌نشده، به امید کسب سودهای سنگین، پرهیز کنید.

تجربه ثابت کرده آن‌هایی که تداوم را به تصمیمات احساسی ارجح می‌دانند، در نهایت، بعد از پایان مسابقه، کارنامۀ درخشان‌تری ثبت کرده‌اند.

5. زیر نظر گرفتن وضعیت رده‌بندی (بدون استرسی شدن!)

بد نیست اگر در طول زمان برگزاری مسابقه، نیم‌نگاهی به جدول لحظه‌ای داشته باشید تا بدانید در چه جایگاهی قرار گرفته‌اید! به‌شرطی که استرسی نشوید و نگذارید ترس‌های ناخواسته روی عملکردتان تأثیر منفی بگذارند.

در واقع، منظورمان این است که باید هم‌زمان با پایبندی به استراتژی و پیش رفتن طبق اصول از پیش تعریف شده، بدانید رقابت به چه شکلی پیش می‌رود و وضعیتتان در جدول به چه صورتی است.

6. تسلط بر انواع تحلیل‌ها (مخصوصاً تکنیکال و فاندامنتال)

بلد بودن تحلیل بازارهای مالی، از جمله مهارت‌هایی هستند که هر تریدری باید از آن‌ها برخوردار باشد و قبلاً در مقالۀ "ترید چیست و چگونه تریدر شویم؟ (راهنمای قدم به قدم)" راجع‌به این موضوع صحبت کرده‌ایم.

در طول زمان مسابقات فارکس، هم باید هم چارت‌ را با دقت واکاوی کنید، هم باید حواستان به اخبار باشد تا از تغییرات ناگهانی در روند قیمتی جفت‌ارزها غافل‌گیر نشوید!

تأکید می‌کنیم که اگر قرار است بدون تحلیل شرایط و با اتکا به پیش‌بینی‌های بی‌اساس عمل کنید، نه‌تنها در مسابقات به موفقیت نمی‌رسید، بلکه کلاً بازار فارکس خاطرات تلخی را برایتان رقم خواهد زد.

7. آمادگی برای نوسان‌های احتمالی

طی مسابقات، بازار ممکن است به ‌هر دلیلی با نوسان‌های سبک و سنگین مواجه شود. تریدر کاربلد، باید برای هر موقعیتی آماده باشد و بداند در هر شرایط چه کند. این‌طوری، تریدر در مرحلۀ نخست از سرمایۀ اولیه‌اش محافظت ‌می‌کند و بعد از آن، می‌تواند نیم‌نگاهی به کسب سود هم داشته باشد.

اگر اوضاع خیلی بحرانی است و نوسان‌های سنگینی در بازار رخ می‌دهند، شاید بهتر باشد کلاً هیچ معامله‌ای انجام ندهید؛ حتی ممکن است با هیچ‌کاری نکردن، در نهایت از آن‌هایی که احساسی عمل می‌کنند و با قایق بادی به دل دریای طوفانی می‌زنند، رتبۀ بالاتری داشته باشید!

8. استفاده از اکانت دمو در صورت تازه‌کار بودن

عاقلانه تصمیم بگیرید. اگر تازه وارد دنیای ترید شده‌اید، بهتر است سراغ مسابقات فارکس با اکانت دمو بروید؛ درست است که مسابقات مشهور به لایو ترید جوایز چشمگیرتری می‌دهند و فضای رقابتی سنگین‌تری دارند؛ اما در عوض، باید پول خودتان را وارد جریان کنید و از طرفی دیگر، رقبایتان هم تریدرهای حرفه‌ای با تجربۀ زیاد هستند؛ پس عملاً شانس چندانی برای موفقیت ندارید و پول واقعی را در معرض خطر جدی قرار می‌دهید.

با شرکت در مسابقات اکانت‌های دمو، مهارت‌های اولیۀ خود را تقویت کنید؛ بعداً، وقتی به جرگۀ حرفه‌ای‌ها پیوستید، می‌توانید به فکر شرکت در مسابقات لایو ترید باشید.

9. تمرکز روی معاملات با احتمال موفقیت بالا

بهتر است هنگام مسابقات، خیلی پورتفولیو و سبد معاملاتی خود را متنوع نکنید! ترجیحاً، وقتتان را روی معاملاتی بگذارید که احتمال موفقیتشان بیشتر هستند؛ معاملات کم‌ریسک‌تر!

به بیان دیگر، پیشنهاد می‌کنیم سراغ جفت‌ارزهایی بروید که رفتار آن‌ها را خیلی خوب می‌شناسید و می‌دانید با خریدوفروش آن‌ها، می‌توانید در نهایت برآیند معاملات مثبتی بسازید.

10. مدیریت زمان در حد اعلا

اگر قوانین مسابقه به‌شکلی است که تعداد تریدهای موفق را ملاک قرار می‌دهد، به‌طور فعال خرید‌وفروش کنید؛ ولی اگر محدودیت زمانی وجود ندارد و فاکتورهای دیگر به تعداد تریدها ارجحیت دارند، تمرکزتان را بگذارید روی بالا بردن کیفیت معاملات.

فرصت شرکت در مسابقات فارکس
  1.  تحلیل و سنجش عملکرد

بعد از پایان هر مسابقه، فارغ از نتیجه و جایگاهی که کسب کردید، عملکرد خود را زیر ذره‌بین ببرید و با دقت آن را آنالیز کنید. ببینید چه اقداماتی در نهایت به نفعتان بودند و چه اقداماتی موجب ضرر شدند. دنبال نقاط ضعف بگردید و برای رفع آن‌ها راه‌حل پیدا کنید. نقاط قوت را شناسایی کرده و باز هم از آن‌ها نفع ببرید.

کلاً توصیه می‌کنیم مسابقات را به چشم فرصت‌های پیشرفت و یادگیری ببینید. اگر برنده شدید و جایزه بردید که چقدر عالی؛ اما اگر در قعر جدول گیر کردید هم از شکست‌ها پلی بسازید به سمت پیروزی‌های آینده.

بیایید مقاله را جمع‌بندی کنیم.

چه تازه‌کارید و چه حرفه‌ای، فرصت شرکت در مسابقات فارکس را از دست ندهید

مسابقات فارکس رقابت‌هایی هستند که فرصتی عالی برای سنجش مهارت‌های تریدر و البته تقویت آن‌ها به حساب می‌آیند. در این مقاله، راجع‌به این مسابقات صحبت کردیم و علاوه‌بر بررسی چیستی آن‌ها، به انواع مختلفی که دارند، مزایایی که با شرکت در آن‌ها حاصل می‌شوند و نکاتی که احتمال موفقیت در این نوع مسابقات را بیشتر می‌کنند هم پرداختیم.

امیدواریم بعد از خواندن این مقاله، پاسخ پرسش‌های خود دربارۀ این واژۀ قبلاً ناآشنا و حالا قابل فهم را به دست آورده باشید.