فعالیت در بازار فارکس میتواند بسیار سودآور باشد، اما نه برای همه! خیلیها هستند که در این بازار مالی بیشتر ضرر کردهاند و در نقطۀ مقابل، سودهای خیلی ناچیزی به دست آوردند.
موفقیت در فارکس راه دارد! نکاتی هستند که با رعایت آنها، میتوانید احتمال موفقیت و سودآوری را بالا ببرید. ضمناً، معاملهگرهای موفق این بازار، عاداتی دارند که آنها را در مسیر درست قرار میدهد و باعث میشود پول روی پول بگذارند.
این مقاله را با هدف ترسیم راه موفقیت در این بازار آماده کردهایم. اگر میخواهید برآیند معاملاتتان سودده باشد، پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما بمانید.
قبل از هرچیزی، بهتر است ببینیم موفقیت در این بازار چه تعریفی دارد.
موفقیت در بازار فارکس چه معنا و مفهومی دارد؟
اگر فکر میکنید منظور بستن پیروزمندانۀ همۀ معاملات است، باید بگوییم سخت در اشتباه هستید؛ چون اصلاً چنین چیزی ممکن نیست!
موفقیت یک مفهوم نسبی است و نمیتوان تعریف دقیقی برای آن ارائه کرد. بسته به زمینهای که راجعبه آن صحبت میکنیم و البته خصوصیات فردی هرکس، موفقیت میتواند تعریف متفاوتی داشته باشد؛ یعنی اهدافی که برای خود تعریف کردهاید، روی مشخص کردن معنای موفقیت، اثرگذاری بسیار دارند.
ولی بهطور کلی، فقط پول درآوردن نیست که اهمیت دارد؛ مهمتر این است که یک رویکرد مطمئن پیدا کنید و با وفاداری به آن، در طول زمان، پورتفولیویی بسازید که نهایتاً سودده باشد.
بنابراین، توصیه میکنیم سراغ اهداف واقعگرایانه بروید. اهدافی که دستیابی به آنها رویاپردازی نباشد و بهراحتی هم بتوان آنها را اندازهگیری کرد. بهعلاوه، بهتر است اهداف بلندمدت تعیین کنید. مثلاً ماهیانه یا حتی سالیانه.
حالا که یک تعریف خیلی کلی از موفقیت در این بازار را در سر دارید، بیایید جلوتری برویم و با عادات تریدرهای کاربلد آشنا شویم.
10 عادتی که برای موفقیت در فارکس ضروری هستند
عقل حکم میکند بهجای یادگیری از راه سخت، سراغ تجربیات دیگران بروید و از روی دست آنها کپی کنید! به همین خاطر، تصمیم گرفتیم این بخش را به بررسی عادات تریدرهای حرفهای فارکس اختصاص دهیم.
عاداتی که قرار است در ادامه بخوانید، سبک زندگیای را شکل میدهند که میتوانند شما را به موفقیت نزدیک کنند.
1. یادگیری مداوم
محال است تریدری موفق باشد و پیوسته دنبال یادگیری چیزهای جدید نگردد! در اصل، این عادت از خصوصیات مشترک همۀ معاملهگرهای موفق، نهتنها در بازار فارکس، بلکه در تمام بازارهای مالی است.
البته که باید بگوییم یادگیری مداوم، در همۀ حرفهها و مشاغل ضرورت دارد و فقط محدود به ترید نمیشود.
بازارهای مالی و بهطور مشخص بازار فارکس، فضایی بسیار پویا است که دائماً تغییرات بزرگ و کوچکی در فضای آن رخ میدهند؛ پس برای اینکه موفق باشید و برآیند مثبتی بسازید، باید شوق یادگیری را در خود پرورش دهید و همواره دنبال اطلاعات جدید بگردید. هم اطلاعات دربارۀ تغییرات بازار و هم اطلاعات راجعبه سبکهای مختلف معاملهگری.
داشتن چنین عادتی، کمک میکند همیشه چند قدم جلوتر حرکت کنید و برای هرگونه تغییر اجباری کاملاً آماده باشید؛ ضمن اینکه گاهی تغییر سبک و تطبیق با شرایط جدید، اجتنابناپذیر است و برای ادامۀ راه موفقیت، مجبور به یادگیری مفاهیم نوینی خواهید شد.
2. کنترل کامل احساسات
خیلی خودمانی بگوییم: جوگیر نشوید! اسیر جو شدن و اتخاذ تصمیمات احساسی، ترسناکترین تلهای است که یک تریدر میتواند در آن گرفتار شود.
اگر چند قدم عقبتر بیاییم و به تصویر بزرگتر نگاه کنیم، مشخص است که ترس و طمع دو حسی هستند که در روند حرکتی بازارهای مالی، اثرگذاری خیلی زیادی دارند.
اجازه دهید اینجا به یک عبارت که احتمالاً بارها شنیده باشید، اشاره کنیم؛ FOMO که مخفف Fear of Missing Out (بهمعنای ترس از دست دادن) است، باعث میشود تریدرهای ناپخته بدون انجام تحقیقات کامل، پا در معاملهای بگذارند که آخروعاقبتش را نمیدانند. این کار مطلقاً درست نیست؛ چون طبق شواهد، چنین تصمیمی در اکثر اوقات به ضرر تریدر تمام خواهد شد.
دندان طمع را هم باید از بیخ کشید! این خصوصیت ناپسند میتواند به انجام تریدهای بیش از حد (بیشتر از آنچه در استراتژی خود تعریف کردهاید) منجر شود؛ شاید هم باعث شود مقدار زیادی از سرمایۀ خود را به یک معامله تزریق کنید. در هر دو صورت، پولتان را با در معرض خطر قرار دادهاید.
خلاصه که همۀ تریدرهای موفق، احساساتشان را تا جای ممکن تحت کنترل دارند؛ منطق را بر احساسات ارجح بدانید و قبل از ورود به هر معامله، این سؤالات را پاسخ دهید:
- آیا متناسب با استراتژی من است؟
- آیا مطابق با رویکردهای مدیریت ریسک من است؟
- آیا میدانم اگر اوضاع مطابق پیشبینیهایم جلو نرود، متوجه چه میزان ضرری خواهم شد؟
لب کلام: احساسات را خاموش کنید و بعد پای معاملات بنشینید.
3. تمرین تکنیکهای مدیریت پول
اینکه چگونه پول خود را مدیریت میکنید، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که موفقیت یا عدم موفقیت در ترید را مشخص میکند. تازهکارها این موضوع را پشت گوش میاندازند و سخت تنبیه میشوند؛ اما کاربلدها، آنهایی که سودشان از ضررشان بیشتر است، خیلی خوب این موضوع را میدانند.
بگذارید خیالتان را راحت کنیم؛ بهترین استراتژی را هم که داشته باشید، بدون برخورداری از مهارت درستودرمان مدیریت پول، راه به هیچجایی نخواهید برد!
هدف نهایی چیست؟ افزایش سودها تا جای ممکن و کاهش ضررها به پایینترین حد! قبل از باز کردن هر معامله، باید بهخوبی بدانید که چقدر حاضر هستید روی آن معاملۀ مشخص ریسک کنید؛ همچنین، محاسبۀ حداکثر سود احتمالی هم اهمیت زیادی دارد.
در بخش قبلی، گفتیم که نباید اجازه دهید احساسات کنترل شما را در دست بگیرند و تا جای ممکن آنها را معاملهگری سرکوب کنید؛ راستش را بخواهید، نادیده گرفتن کامل آنها، عملاً غیرممکن است! ولی با تکنیکهای مدیریت پول، تحت کنترل درآوردن آنها بسیار راحتتر از قبل خواهد بود.
به همین خاطر یکی از عادات تریدرهای موفق، تمرین هرروزۀ تکنیکهای مدیریت پول است.
4. منظم و منضبط بودن
تعریف FOMO را به خاطر دارید؟ اگر نه، برگردید به چند پاراگراف بالاتر. بههرحال، ترس از دست دادن (همان FOMO)، میتواند برای معاملهگرها خیلی گران تمام شود.
اصلیترین مزیت حفظ نظم و انضباط، دوری جستن از فومو و ترید بیش از حد است.
بگذارید یک حقیقت را بگوییم. خیلی از افرادی که در شبکههای اجتماعی دنبال میکنید، فقط موفقیتهایشان را با شما به اشتراک میگذارند و شکستها را در صندوقچۀ اسرار مخفی میکنند. اگر فریب این نمایشهای آبکی را بخورید، باید آمادۀ ضررهای سنگین هم باشید.
تازهکارها وقتی میبینند دیگران روی یک معاملۀ خاص در حال جمعآوری سودهای کلان هستند، به احتمال زیاد، بدون در نظر گرفتن همۀ جوانب، عجولانه وارد همان معامله میشوند تا عقب نیفتند. بدون اینکه مطمئن شوند چنین تصمیمی با استراتژی آنها همخوانی دارد یا نه.
اشتباه، اشتباه و اشتباه! با انجام چنین کاری، عملاً کنترل همهچیز را به احساسات سپردهاید. منظم و منضبط بودن، مانع از اتخاذ چنین تصمیمات نسنجیدهای میشود.
یادتان باشد تریدر حرفهای فومو نمیشود و بدون فکر به هیچ معاملهای ورود نمیکند؛ چراکه لزوم موفقیت در بازار فارکس، انجام تحقیقات و آمادهسازی همۀ جوانب، قبل از شروع ترید است.
5. حفظ آمادگی 100 درصدی
فاکتورهای زیادی وجود دارند که روی جهت کلی بازار فارکس اثرگذار هستند. تریدرهای کارکشته، حواسشان جمع است و پیوسته جدیدترین اخبار و اطلاعرسانیها را زیر نظر دارند.
بهطور مشخص، پیشنهاد میکنیم در یکی از سایتهای معتبر، تقویم اقتصادی جهانی را زیر نظر داشته باشید. آگاه بودن از زمان رویدادهایی مثل اعلام نرخ بهره و کلاً هر رویدادی که قرار است روی جفتارزی بهخصوص یا کل وضعیت بازار اثرگذار باشد، کمکتان میکند تا در زمان مناسب، بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
میتوانید مقالۀ "15 مورد از بهترین سایتهای اخبار فارکس را بخوانید تا با مراجع خوب برای کسب این اخبار و اطلاعات، آشنا شوید.
یکی از اشتباهاتی که خیلی از تازهکارها دچارش میشوند، اتکای صرف به تحلیل تکنیکال است. آنهایی که خاک کار را خوردهاند و در مسیر موفقیت قرار گرفتهاند، میدانند باید از وضعیت کلی بازار آگاه باشند و با حفظ آمادگی 100 درصدی، انتظار هر اتفاق بعیدی را بکشند.
پس تأکید میکنیم که اخبار اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی، میتوانند روی کل بازار یا بخشی از آن اثر بگذارند. با بررسی اخبار و بازدید مداوم از سایتهای منتشرکنندۀ خبرها، میتوانید آمادۀ هر اتفاق و هر تغییر جهتی باشید.
6. رصد تمام بازارهای مالی
برخی از معاملهگرها تنوع را دوست دارند و سراغ ترید در بازارهای مختلف میروند. در نقطۀ مقابل، افرادی هستند که ترجیح میدهند تمام تمرکزشان را روی یک بازار بگذارند؛ مثلاً بازار فارکس.
اگر در دستۀ دوم قرار میگیرید و به هر دلیلی فقط دنبال کسب سود از فارکس هستید، پیشنهاد میکنیم نیمنگاهی به وضعیت بازارهای دیگر هم داشته باشید! چون چنین رویکردی میتواند اطلاعات بسیار ارزندهای را در اختیارتان بگذارد.
هرچقدر بازارهای مالی را جدا و مستقل از هم تصور کنید، در نهایت وابستگیهایی بین آنها دیده میشود. رابطههایی که میتوانند مستقیم یا غیرمستقیم باشند.
مثال میزنیم: ممکن است یک حرکت تندوتیز در بازار بورس نیویورک، به نوسان موقتی در بازار فارکس منجر شود. یا نزولی شدن بازار رمزارزها، سرمایه را به بازارهای دیگر تزریق و روند آنها را صعودی کند.
پس یکی دیگر از عادات تریدرهای موفق این است که در کنار حوزۀ اصلی فعالیت خود، وضعیت بازارهای مالی دیگر را هم در رادار دارند و سعی میکنند از اطلاعات آنها، برای بهبود شرایط معاملات خود بهره ببرند.
7. حفظ وفاداری به استراتژی معاملاتی
از این شاخه به آن شاخه پریدن، در نهایت هیچ سودی نخواهد داشت! برای موفقیت در بازار فارکس، باید بچسبید به همان استراتژیای که از قبل تعیین کردهاید و در چارچوب اصول آن پیش بروید.
اگر قرار نیست از قوانین تعریفشده برای خود تبعیت کنید، اصلاً برای چه آنها را وضع کردهاید؟! پای حرف تریدرهای موفق بنشینید و از آنها بپرسید چه نظری راجعبه تغییر دائم استراتژی معاملاتی دارند. شک نکنید همه قویاً مخالف چنین رویکردی هستند. به بیانی دیگر، همۀ کاربلدها به استراتژی خود وفادار میمانند و این یکی از رازهای موفقیت آنها به حساب میآید.
البته این را هم بگوییم که قرار نیست تا آخر عمر با همان استراتژی پیش بروید!
8. تطبیق با شرایط متغیر بازار
در بخش قبلی گفتیم حفظ وفاداری به استراتژی معاملاتی، یکی از عادات مثبت معاملهگرهای برنده است؛ روی حرفمان هستیم و پیشنهاد میکنیم شما هم از این اصل پیروی کنید؛ ولی منظورمان این نیست که برنامهها و اصول غیر قابل تغییر هستند.
بازارهای مالی و علیالخصوص بازار فارکس، دائماً در حال تغییر هستند و شرایط آنها دستخوش تغییرات بسیار میشود. مثلاً شاید بازار برای مدتها در روندی خنثی حرکت کند که با استراتژی فعلی میتوانید از آن سودهای چشمگیر به دست آورید؛ ولی وقتی روند صعودی یا نزولی شود، احتمالاً دیگر استراتژی فعلی به کارتان نیاید!
در چنین شرایطی، تغییر استراتژی و تطبیق پیدا کردن با وضعیت بازار، اجتنابناپذیر است. بالاتر که از وفاداری به استراتژی معاملاتی صحبت میکردیم، میخواستیم بگوییم بیجهت و از سر احساسات سراغ رویکردهای گوناگون نروید؛ ولی اگر همۀ شواهد میگویند وقت تغییر استراتژی است، درنگ نکنید و دنبال راهکاری جدید برای انجام معاملات موفق بگردید.
9. حفظ تعادل بین زندگی شخصی و حرفهای
اگر معاملهگری به تمام زندگیتان بدل شود، باختهاید! یادتان باشد پول درمیآورید که زندگی بهتری برای خود و خانوادهتان بسازید؛ غرق شدن در بازار فارکس و فراموش کردن این موضوع که فارغ از ترید، دارای هویت مستقلی هستید، دیر یا زود اثرات بسیار مخربش را نشان خواهد داد.
البته این موضوع فقط دربارۀ بازارهای مالی صدق نمیکند. هرکس با هر زمینۀ کاری، باید بتواند بین کار و زندگی تعادل برقرار کند.
عدم رعایت این موضوع، استرستان را چندین برابر بیشتر و توانایی کنترل مؤثر احساسات را سلب میکند. اگر میبینید تا 3 صبح بیدار نشستهاید که ببیند USD/EUR چگونه حرکت میکند، یا دائماً با اضطراب ناشی از معاملاتتان دستوپنجه نرم میکنید، شاید بهتر باشد کمی از این فضا دور شوید و به خودتان برسید.
سفر کنید، مدیتیشن کنید، آرامش را بازیابید و هروقت به شرایط پایدار رسیدید، به دنیای فارکس برگردید؛ منتهی این بار با حفظ تعادلی بهتر بین زندگی کاری و شخصی.
10. بستن معاملات زیانده قبل از دیر شدن
با حقیقت کنار بیایید؛ قرار نیست همۀ معاملات سودده باشند. راز موفقیت در این است که خیلی زود جلوی ضرر را بگیرید.
تازهکارهایی که این عادت را ندارند، وسوسه میشوند که در معامله بمانند؛ به امید اینکه اوضاع دگرگون شود و با سود، یا حداقل در نقطۀ ورود خارج شوند. انسان به امید زنده است، ولی امید واهی یکی از احساساتی است که میتواند تریدرها را بیچاره کند!
بهجای اینکه گرفتار اما و اگرها شوید و شاهد از کنترل خارج شدن اوضاع باشید، با اتخاذ یک استراتژی مدیریت ریسک درستوحسابی، قبل از باز کردن معامله تعیین کنید که تا چه مقدار ضرر را میپذیرید.
به این ترتیب، وقتی ضرر به مقدار مشخصی برسد، شکست را میپذیرید و قبل از نابودی مقدار زیادی پول، تکلیف را مشخص خواهید کرد.
اینها عاداتی بودند که برای موفقیت در بازار فارکس، باید آنها را در خود پرورش دهید. همانطور که گفتیم، بهجای اینکه خودتان از راههای سخت تجربه کنید و یاد بگیرید، بهتر است قدم در راه هموارشده توسط تریدرهای حرفهای بگذارید.
در بخش بعدی، نکاتی را بررسی میکنیم که در کنار این عادات، میتوانند احتمال موفقیت را چندین برابر بیشتر کنند.
8 نکتۀ طلایی برای دستیابی به موفقیت در بازار فارکس
کسب سود در بازار فارکس، نه خیلی راحت است و نه خیلی سخت! اگر قواعد و اصول را رعایت کنید، موفقیت در چنگتان خواهد بود؛ در نقطۀ مقابل، عملکرد یلخی و دیمی، هیچ فایدهای برایتان نخواهد داشت.
علاوهبر عادتهایی که در بخش قبلی بررسی کردیم، رعایت این 8 نکته هم میتواند شما را به مسیر درست هدایت کند. مسیری که سودهای کلان در انتهای آن منتظرتان هستند.
1. ترید را یاد بگیرید و بعد وارد بازار فارکس شوید
بازارهای مالی با هیچکس شوخی ندارند! این نکته را آویزۀ گوشتان کنید. بدون دانش کافی، نهتنها به جایی نمیرسید، بلکه احتمال از دست دادن تمام سرمایه هم وجود دارد.
بازار فارکس و معاملهگری، مقولههایی نسبتاً پیچیده هستند؛ البته مثل هر مفهوم پیچیدۀ دیگری، با آموزش دیدن از منابع درست، میتوانید بر آنها مسلط شوید.
سراغ اساتیدی بروید که حرفهای بودنشان ثابت شده است. به یک منبع اکتفا نکنید و دنبال آموزشهای مختلف از مراجع گوناگون باشید.
اول از همه، باید چیستی بازار فارکس را یاد بگیرید تا اصول اولیۀ این فضا را بیاموزید. خواندن مقالۀ "آموزش گام به گام فارکس (آموزش فارکس از صفر تا صد)" میتواند کمک بزرگی در برداشتن این قدم ابتدایی باشد.
بعد از یادگیری کلیت این بازار، باید با عوامل تاثیرگذار روی آن آشنا شوید. شناخت استراتژیهای مختلف ضروری است تا بتوانید بهترین رویکرد را با توجه به اهداف و خصوصیت فردی خود انتخاب کنید. اینجا هم مقالۀ "آشنایی با استراتژیهای معاملاتی در بازار فارکس" گره از کارتان میگشاید.
هر وقت فکر کردید هرآنچه که باید را آموختهاید، با ساخت اکانت دمو، ترید با پول مجازی را آغاز کنید. مطلقاً یکراست سراغ ترید با پول واقعی نروید که پیشمان خواهید شد!
2. مدیریت ریسک را یاد بگیرید و برای آن استراتژی تدوین کنید
حتی قبل از اینکه بخواهید استراتژی معاملاتی مطلوب خود را بیابید، باید مدیریت ریسک یا همان Risk Management را بهخوبی یاد بگیرید. استراتژی درستوحسابی مدیریت ریسک، نمیگذارد با ضررهای کمرشکن مواجه شوید.
فراموش نکنید که بازار فارکس و انواع بازارهای مالی، ذاتاً ریسکی هستند. برای حصول موفقیت، لازم است از تکنیکهای کارآمدی مثل تعیین حد ضرر، برای مقابله با ریسکهای پرشمار آن استفاده کنید.
کلیترین توصیهای که میتوانیم در این رابطه باشیم، این است که فقط بخش کوچکی از سرمایۀ اصلی را در هر معامله دخیل کنید.
3. برنامه و استراتژی معاملاتی ایدئال خود را بیابید
هزاران هزار رویکرد مختلف وجود دارند که هرکدام مناسب اهداف بهخصوصی هستند. مثلاً اگر قرار است سراغ معاملات کوتاهمدت بروید، یک طیف از استراتژیها به کارتان میآیند؛ ولی وقتی معاملات میانمدت و بلندمدت باشند، باید سراغ طیفهای دیگری بروید.
بگذارید خیالتان را راحت کنیم، این کار بدون استراتژی عملاً غیرممکن است! مثل این میماند که با چشمان بسته در جاده بیفتید و بخواهید از راهی کوهستانی و صعبالعبور، تهران را به مقصد تالش ترک کنید. مگر میشود؟!
استراتژی خوب، راهنمایی برای تعیین نقاط ورود و خروج معاملات است؛ ضمن اینکه راه رسیدن به اهداف معاملهگری را هم ترسیم میکند. توجه داشته باشید که استراتژی معاملاتی و اصول مدیریت ریسک شما، باید با یکدیگر همخوانی کامل داشته باشند. یک استراتژی ریسکی با مدیریت ریسک سختگیرانه، تضادهای زیادی با هم خواهند داشت.
بالاتر، در بخش بررسی عادات، از منظم و منضبط بودن بهعنوان یکی از اصلهای مهم یاد کردیم. داشتن استراتژی و وفادار ماندن به آن، نظم و انضباط را برقرار میکند و نمیگذارد در دام تصمیمهای احساسی بیفتید.
با داشتن استراتژی خوب، تکلیف موارد زیر برایتان روشن خواهد شد:
- چه زمانی و چگونه وارد معاملات شوید
- چه مقدار از پولتان را میتوانید ریسک کنید
- در صورت حرکت بازار برخلاف پیشبینی، چه زمانی و چگونه از معاملات خارج شوید
- در صورت حرکت بازار مطابق پیشبینی، چه زمانی و چگونه از معاملات خارج شوید
- در صورت حصول موفقیت، چه مقدار سود به جیب خواهید زد
- چطور از داراییهای خود در برابر خطرات محافظت کنید
- چه زمانی بازار به اهداف شما خواهد رسید
بنابراین، بدون شک، داشتن یا نداشتن استراتژی ایدئال، در نهایت اثرگذاری زیادی روی موفقیت یا عدم موفقیت شما در بازار بار فارکس خواهد داشت.
4. تمام معاملات را با جزئیات مستند کنید
Trading Journal، یا همان مستنداتی که آنها را روی کاغذ یا بهصورت دیجیتالی ثبت میکنید، میتواند از جهات مختلف به کمکتان بیاید.
در ظاهر، با خلاصهای از جزئیات معاملات طرف هستید؛ ولی این مستندات، پا را فراتر از این حرفها میگذارند.
در واقع ژورنال معاملاتی، ابزاری است که میتوانید مشاهدات خود را در آن یادداشت کنید؛ اقدامی که به شناسایی مؤثرتر نقاط قوت و البته رفع نقاط ضعف منجر میشود.
آدم عاقل، نباید از یک سوراخ دو بار نیش بخورد! وقتی تمام معاملات را مکتوب میکنید، میتوانید با بررسی آنها، از اشتباهات گذشته درست بگیرید و از تکرارشان بپرهیزید.
منظور از جزئیات، نقاط ورود و خروج هر پوزیشن، تاریخ، بازۀ زمانی و تمام اخبار و اطلاعات مرتبط با آن معاملۀ بهخصوص است.
پس برای کسب موفقیت در بازار فارکس، حتماً این مهم را هم در برنامههای خود داشته باشید. ژورنال، به بهینهسازی استراتژی، شناسایی الگوهای پنهان و عدم تکرار اشتباهات منجر خواهد شد.
5. رویکردی فعالانه و پیشگیرانه اتخاذ کنید
معاملهگری موفق میشود که قبل از بروز اتفاقات خاص، کاملاً برای آنها آمادگی داشته باشد. بالاتر هم گفتیم که آمادگی 100 درصد، یکی از عاداتی است که به حصول پیروزی میانجامد.
البته که رویکرد فعالانه یا بهقول خارجیها، Proactive بودن، فقط برای معاملهگرها ضروری نیست؛ همۀ آدمهای موفق، در هر زمینهای، از چنین خصوصیتی برخوردار هستند.
رعایت این نکته میتواند ساختار ذهنی برندهای برایتان بسازد. طرز تفکری که جلوتر از زمان حرکت و اقدامات را براساس رویدادهای آتی تنظیم میکند.
بهعنوان یک تریدر فعال که پیشگیرانه عمل میکند، باید کارهای زیر را انجام دهید:
- تنظیم یک روتین روزانه که به بهینهتر شدن فعالیتهای معاملهگری منجر میشود
- زمان گذاشتن برای یادگیری و مصرف محتوای آموزشی
- بررسی چارتهای قیمتی و شناسایی الگوهایی که میتوانند نمایی از آینده را در اختیارتان بگذارند
- امتحان کردن استراتژیهای مختلف و بهینهسازی حداکثری استراتژی خودتان
- دنبال کردن و پیگیری تریدرهای ثابت شده و موفق داخلی و خارجی (باید وسواس به خرج دهید؛ چون فضا پر است از افرادی که هیچ نمیدانند و صدای خیلی بلندی دارند!)
- دنبال کردن و رصد مداوم بازار جهانی از طریق بررسی اخبار رسانههای معتبری مثل بلومبرگ
یادتان باشد همیشه باید چند قدم از کل بازار جلوتر باشید تا بتوانید در نهایت سودهای کلان به جیب بزنید.
6. سراغ بروکری بروید که نیازهایتان را پوشش میدهد
بروکرها، واسطههایی هستند که برای ترید در بازار فارکس، باید سراغ آنها بروید. هزاران بروکر مختلف در سراسر جهان وجود دارند که در این زمینه خدمترسانی میکنند و هرکدام از آنها، قابلیتها و امکانات بهخصوصی را در اختیار مشتریانشان قرار میدهند.
البته از بین این تعداد بالا، فقط برخی از آنها به ما ایرانیها خدمات میدهند و در نتیجه، انتخابهای خیلی محدودتری داریم.
بههرحال، تحقیق کنید و ببینید کدامیک از بروکرها بیشتر به کار شما میآیند. اطلاعاتی مثل میزان کمیسیون معاملات در هر بروکر، وضعیت ایمنی اکانت، اندازۀ اهرمها، پشتیبانی خوب و...، چیزهایی هستند که به آنها نیاز خواهید داشت.
7. روانشناسی ترید را یاد بگیرید
معاملهگری با روانشناسی رابطۀ تنگانگی دارد. اگر بتوانید به درک خوبی از تلههای روانی رایج برسید و روانشناسی معاملهگری را از بر شوید، مزیت بزرگی را کسب خواهید کرد. مزیتی که قطعاً در حصول موفقیت شما را یاری خواهد کرد.
8. با تریدرهای دیگر در ارتباط باشید
نمیگوییم دوستان دیگر خود را کنار بگذارید؛ اتفاقاً بالاتر به اهمیت زیاد حفظ تعادل بین زندگی شخصی و کاری هم اشاره کردیم.
حرفمان این است که خیلی خوب میشود اگر در جمع تریدرهای حرفهای و فعالان بازار فارکس هم حضور داشته باشید.
در این دوره و زمانه، بهلطف اینترنت، انجام چنین کاری اصلاً سخت نیست. لزوماً نباید بهصورت فیزیکی در کنار معاملهگرها باشید؛ کلی فروم و پلتفرم آنلاین هستند که میتوانید در آنها ثبتنام کنید و از نقطهنظرات دیگران در رابطه با مسائل مختلف آگاه شوید. خوشبختانه محدود به مکان نیستید و اگر زبانهای بینالمللی را بلد باشید، میتوانید از دانش بزرگترین تریدرهای دنیا هم بهره ببرید.
همانطور که بالاتر هم گفتیم، با قرار دادن این نکات کنار عادات اصلی تریدرهای موفق، راهتان را به سمت سودآوری در دنیای معاملهگری پیدا خواهید کرد.
اجازه دهید با اشاره به یک اصل بسیار مهم دیگر، مقاله را به پایان ببریم.
همۀ تریدرهای موفق دنیا صبر زیادی دارند!
گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی! نیاکانمان بینش گستردهای داشتند که این ضربالمثل پرمفهوم را ابداع کردند. صبر خصوصیتی است که در جنبههای مختلف زندگی به کار آدمیزاد میآید.
در رابطه با ترید، صبر اهمیت بیشتری هم پیدا میکند. عجله که داشته باشید، پشتسرهم ضرر خواهید کرد؛ در نقطۀ مقابل، صبوری و اعتماد به استراتژی معاملاتی، میوۀ شیرینی خواهد داشت که حسابتان را پر از پول میکند.
در این مقاله، بعد از تعریف مختصر موفقیت در بازار فارکس، عادات و نکاتی را بررسی کردیم که کمکتان میکنند به پیروزی نهایی دست بیابید.
امیدواریم بعد از خواندن این مطلب، اطلاعات لازم برای ساخت یک پورتفولیوی سودآور را به دست آورده باشید.