هرآنچه باید راجع‌به معاملات طلا در فارکس بدانید

معاملات طلا در فارکس مثل معاملات انواع جفت‌ارزهای دیگر انجام می‌شود. نماد طلا در این بازار XAU است.

فارکس هرآنچه باید راجع‌به معاملات طلا در فارکس بدانید

بله! علاوه‌بر انواع جفت‌ارزها، امکان معاملۀ طلا و دیگر فلزات ارزشمند هم در فارکس وجود دارد. این از پاسخ اولین پرسشی که شاید ذهن برخی را درگیر کرده و باعث به وجود آمدن ابهاماتی شده باشد.

در این مقاله، می‌خواهیم نگاهی کامل و پرجزئیات بیندازیم به همه‌چیز معاملات طلا در فارکس. فلز کمیابی که از دیرباز ارزشش را به نسل بشر ثابت کرده و همچنان در عصر مدرن، به‌عنوان یکی از ارزشمندترین دارایی‌ها به حساب می‌آید.

اگر موافق باشید، اول از همه، یک نگاه کوتاه بیندازیم به چیستی بازار فارکس. می‌خواهیم آن‌هایی که شاید خیلی خوب با این بازار آشنا نباشند هم تمام اطلاعات پایه‌ای لازم را به دست آورند و بعد برویم به عمق موضوع اصلی خودمان.

بررسی مختصر چیستی بازار فارکس

فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا است! آن هم با اختلاف خیلی زیاد. در این بازار که به‌صورت شبانه‌روزی در 5 روز هفته فعالیت دارد، جفت‌ارزهای کشورهای مختلف معامله می‌شوند.

فارکس که به آن Foreign Exhchange یا FX هم می‌گویند، قدمت نسبتاً زیادی دارد و دهه‌ها است که معامله‌گرها در آن فعالیت می‌کنند. از بزرگ‌ترین بانک‌ها و ارگان‌های مالی گرفته تا تریدرهای تازه‌کاری که سرمایۀ خیلی کمتری در اختیار دارند.

سازوکار فعالیت در بازار فارکس به این شکل است که یک ارز را می‌فروشید و ارزی دیگر می‌خرید. برای مثال، وقتی با EUR/USD معامله می‌کنید، یورو می‌دهید و دلار می‌گیرید.

یکی از تفاوت‌های فارکس با دیگر بازارهای مالی غیرمتمرکز بودنش است؛ البته وقتی آن را با بازار رمزارزها مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم دومی خیلی غیرمتمرکزتر پیش می‌رود؛ اما در مقایسه با بازارهای سنتی‌تر مثل بازارهای سهام و بورس، به‌واقع فارکس غیرمتمرکز محسوب می‌شود. ضمناً، خیلی قبل‌تر از بازار کریپتوکارنسی‌ها، فارکس معاملات غیرحضوری و بعدها اینترنتی را ممکن کرد.

حجم معاملات در این بازار روزانه به تریلیون‌ها دلار می‌رسد و روی قیمت همه‌چیز در تمام کشورهای دنیا، مستقیم و غیرمستقیم اثر می‌گذارند.

از دیگر خصوصیات بارز فارکس می‌توان به نقدینگی خیلی زیاد اشار کرد؛ مخصوصاً برای جفت‌ارزهای اصلی مثل همان EUR/USD که بالاتر به آن اشاره کردیم. ضمن اینکه مثل بازارهای بورس از حرکت قیمت در هر دو جهت می‌توانید سود کنید و با استفاده از اهرم‌ها، امکان کسب سودهای چندبرابری هم وجود دارد.

از آنجایی که فارکس بازار بسیار بزرگی است، پرداختن به همۀ جوانب آن هم نیازمند یک مقالۀ کامل و جداگانه است. به همین خاطر، از شما دعوت می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجع‌به این بازار، مقالۀ مفصل "آموزش گام به گام فارکس (آموزش فارکس از صفر تا صد)" را بخوانید.

حالا یک سؤال پیش می‌آید؛ آن هم اینکه اگر فارکس برای معاملۀ جفت‌ارزها است، پس چطور می‌توان طلا را در آن خریدوفروش کرد؟!

این درست که جفت‌‌ارزها دارایی اصلی مورد معامله در این بازار هستند؛ اما امکان معاملۀ طلا هم از طریق نمادی موسوم به XAU وجود دارد؛ یعنی اگر قرار باشد روی بالا و پایین رفتن طلا نسبت‌به دلار معامله کنید، با جفت‌ارز XAU/USD سروکار خواهید داشت.

بررسی مختصر چیستی بازار فارکس

باید بدانید علاوه‌بر طلا، امکان ترید انواع فلزات ارزشمند در این بازار فراهم است. در بخش بعدی، بررسی می‌کنیم که چطور چنین کاری ممکن می‌شود.

نحوۀ انجام معاملات روی فلزات ارزشمند در فارکس

اگر بخواهیم پاسخ خیلی کوتاهی به این پرسش بدهیم، باید بگوییم خریدوفروش انواع فلزهای ارزشمند مثل نقره و طلا در بازار فارکس، دقیقاً با همان روال معاملۀ رمزارزها انجام می‌گیرد.

طبیعتاً در فارکس خرید طلا به‌صورت مستقیم انجام نمی‌شود؛ یعنی نباید انتظار داشته باشید که بعد از خرید، مقدار مشخصی طلا را درب خانۀ خود تحویل بگیرید! درست مثل جفت‌ارزها، هدف کسب سود از بالا و پایین شدن قیمت است. شاید در برخی مواقع، این موضوع یک عیب به حساب بیایید؛ مثلاً وقتی هدف از خرید طلا سرمایه‌گذاری باشد! اما وقتی قصد ترید دارید، این روش خیلی راحت‌تر و معقول‌تر از خرید فیزیکی این فلز ارزشمند و پرحاشیه است.

همان‌طور که گفتیم، نماد طلا در فارکس XAU است و رایج‌ترین جفت‌ارز مرتبط با طلا XAU/USD است. این جفت‌ارز ترکیبی از طلا و دلار ایالات متحده است که یک پای همۀ جفت‌ارزهای اصلی محسوب می‌شود.

چند خط بالاتر گفتیم که روال کار دقیقاً مثل معاملۀ جفت‌ارزها است. با باز کردن پوزیشن لانگ، دلار می‌دهید و طلا می‌خرید؛ در نقطۀ مقابل، با باز کردن پوزیشن شورت، طلا می‌دهید و دلار می‌خرید!

قیمت XAU همان قیمت لحظه‌ای طلا در بازار جهانی است و به‌عنوان یک تریدر، باید با انجام تحلیل‌های مختلف و ترکیب اطلاعات تحلیل‌های تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال، جهت درست حرکت را پیش‌بینی کنید تا بتوانید سود به دست آورید.

نکتۀ مهم: بالاتر گفتیم که در بازار فارکس لزوماً قرار نیست از رشد قیمت سود کنید و اگر پیش‌بینی درستی داشته باشید، امکان کسب سود از ریزش قیمت هم وجود دارد. اگر فکر می‌کنید در یک بازۀ مشخص قرار است قیمت دلار در برابر دلار آمریکا کاهشی شود، روی XAU/USD پوزیشن شورت باز می‌کنید و حتی وقتی قیمت کاهشی است هم شاهد سرازیر شدن سود به حسابتان خواهید بود.

حالا بیایید یک مرحله به عقب برگردیم و از زاویه‌ای بالاتر به کل ماجرا بنگریم. می‌خواهیم ببینیم چه عواملی روی قیمت طلا اثرگذار هستند.

چه عواملی روی قیمت طلا تأثیرگذار هستند؟

طلا هم مثل انواع‌واقسام دارایی‌ها و کالاها، بیشتر از هرچیزی متأثر از عرضه و تقاضا است. البته اگر نگاهی موشکافانه به ماجرا بیندازیم، می‌بینیم اوضاع برای این فلز ارزشمند کمی متفاوت است. اجازه دهید دو مقوله را در دو بخش جداگانه بررسی کنیم.

تقاضای طلا

اصلی‌ترین دلیل ارزشمندی طلا استفاده از آن در جواهرسازی است؛ به‌علاوه، این فلز در فرایندهای مهندسی گوناگون و همچنین ادوات الکتریکی هم کاربرد دارد؛ چون یک رسانای خارق‌العاده محسوب می‌شود.

از آنجایی که جهان خواسته و ناخواسته به سمت جایگزین کردن انرژی‌های پاک می‌رود، پیش‌بینی می‌شود قیمت فلزات رسانا مثل طلا و نقره (نقره رساناترین فلز جهان است!) هم بیشتر شود؛ چون باتری‌ها و ادواتی که برای بهره‌وری از نسل جدید انرژی ساخته می‌شوند، به این رساناها نیاز دارند.

در رابطه با طلا، نباید فراموش کنیم که مردم بسیاری از سراسر دنیا آن را پناه آخر می‌دانند و برای حفظ ارزش دارایی خود در برابر تورم سراغ آن می‌روند. در اغلب مواقع، ارزش طلا دستخوش بحران‌های جهانی نمی‌شود و به همین خاطر، سال‌های متمادی است که جزو مطمئن‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها به حساب می‌آید؛ البته ما ایرانی‌ها این موضوع را با پوست‌واستخوان خود لمس کرده‌ایم و نیازی نیست کسی آن را به ما گوشزد کند.

پس هرچقدر اوضاع به سوی بحرانی شدن پیش می‌رود، قیمت طلا هم با توجه به افزایش تقاضا بیشتر می‌شود.

علاوه‌بر این‌ها، چندین سالی می‌شود که یکی از اصلی‌ترین عوامل تأثیرگذار روی قیمت طلا، میزان نرخ بهره (Interest Rate) است؛ یا بعضاً، نرخ بهرۀ فعلی منهای نرخ تورم.

زمانی که نرخ بهره پایین باشد، پول نقد و سهام نمی‌توانند سودآوری چندانی داشته باشند؛ پس سرمایه‌گذارها ترجیح می‌هند سراغ جایگزین‌هایی بروند که از ارزش دارایی آن‌ها محافظت می‌کند.

در نقطۀ مقابل، وقتی نرخ بهره بالا باشد، پول نقد و سهام مختلف می‌توانند آوردۀ قابل توجهی رقم بزنند؛ در نتیجه، علاقه برای خرید طلا پایین می‌آید.

نکتۀ کلیدی: برای به دست آوردن نرخ بهرۀ واقعی، گزارش‌های اقتصادی ایالات متحدۀ آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا را دنبال کنید.

پس در یک جمله: افزایش تقاضا قیمت طلا را بالا می‌برد!

عرضۀ طلا

عرضۀ این فلز ارزشمند، بیشتر از هر چیزی دیگری، وابسته به کمپانی‌های جهانی و حاکمیت‌هایی است که کنترل معادن آن را بر عهده دارند. آن‌ها طلا را استخراج کرده و پس از آماده‌سازی، آن را می‌فروشند.

مقدار طلا در نهایت محدود است و دیر یا زود، تمام معادن آن به اتمام می‌رسند؛ حتی در کشور ما که کوه‌های عظیم طلا را در اقصی‌نقاط خود جای داده است، روزی می‌رسد که دیگر هیچ معدنی چیزی برای عرضه ندارد. طبق آخرین پیش‌بینی‌ها، آخرین معادن کرۀ زمین در سال 2070 به اتمام می‌رسند.

چه عواملی روی قیمت طلا در بازار فارکس تأثیرگذار هستند

هرچند اثر محدودیت طلا، با این حقیقت که طلا هیچ‌وقت به‌ معنای واقعی کلمه مصرف نمی‌شود، تا حدی خنثی خواهد شد! تقریباً تمام طلاهای استخراج‌شده در طول تاریخ بشر، جایی در کرۀ زمین هستند و از بین نرفته‌اند. در نتیجه، تا زمانی که عرضه به اتمام نرسد، شاهد رشد مقدار طلای موجود در دنیا خواهیم بود.

خلاصه که افزایش عرضه قیمت را پایین می‌آورد و در شرایط برعکس، یعنی وقتی عرضه کم می‌شود، قیمت روندی صعودی به خود می‌گیرد.

حالا که محرک‌های قیمت طلا را می‌دانید، بیایید به استراتژی‌های معاملاتی مناسب برای خریدوفروش این فلز بپردازیم.

بهترین استراتژی برای ترید طلا

کلاً معامله‌گری در فارکس و تمام بازارهای مالی، بسیار تحت تأثیر استراتژی انتخابی تریدر است. پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ "آشنایی با استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس" را بخوانید تا با انواع رویکردهای معاملاتی در این بازار به‌خصوص آشنا شوید.

در اینجا می‌خواهیم رویکردی را بررسی کنیم که اجرای درست آن می‌تواند به سودآوری منجر شود. رویکردی که برای معاملات طلا در بازار فارکس کاربر دارد.

توجه داشته باشید که هر تریدر باید بسته به طرز تفکر و شرایط خاص خود، سراغ استراتژی‌ای برود که بیشتر به کارش می‌آید. مشخصاً، ابتدا باید تکلیف موارد زیر را مشخص کنید:

  • مقدار پولی که می‌خواهید به دست آورید. باید مشخص کنید که می‌خواهید چند درصد سود به جیب بزنید.
  • مقدار سرمایه‌ای که می‌خواهید به معامله تزریق کنید.
  • مدت‌زمانی که می‌خواهید معامله را باز نگه دارید.
  • مقدار ریسکی که حاضرید برای هر معامله به جان بخرید.

نکتۀ مهم اینکه معمولاً استراتژی‌های Scalping و Swing Trading در معاملات طلا کارآمد نیستند. چون قیمت این دارایی طی چند دقیقه نوسان زیادی نخواهد داشت که اولی بتواند برایتان سود بسازد؛ اصلاحات قیمتی هم خیلی عمیق و بزرگ نیستند که دومی فایده‌دار باشد.

در عوض، Day Trading یکی از رایج‌ترین روش‌ها معامله‌گری روی ارزش طلا است. ضمن اینکه تریدهای میان‌مدت و بلندمدت هم بهترین روش‌ها به حساب می‌آیند. معاملاتی که در صورت نمایان بودن یک روند مشخص روزها باز می‌مانند و می‌توانند سودهای چشمگیری به حساب تریدر واریز کنند.

به‌علاوه، سبک‌های معاملاتی خاص‌تر مثل ترید براساس اندیکاتورهای تکنیکال، استراتژی‌های پرایس اکشن، ترید براساس اخبار و تحلیل فاندامنتال و البته پا گذاشتن روی ردپای تریدرهای حرفه‌ای هم روش‌هایی هستند که گاهی می‌توانند مفید باشند.

بد نیست با چند مورد از ویژگی‌های منحصربه‌فرد طلا برای معاملات آشنا شوید:

  • تأثیرپذیری خیلی زیاد از فاکتورهای فاندامنتال و اخبار؛ سیاست‌های پولی ایالات متحده (به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا)، وضعیت اقتصاد جهانی، مسائل ژئوپلیتیکی و...، همه می‌توانند محرک‌های قیمت طلا برای قرارگیری در یک روند کاملاً جدید باشند.
  • در مقایسه با جفت‌ارزها، دارایی کم‌ریسک‌تری برای سرمایه‌گذاری در بلندمدت محسوب می‌شود.
  • نقدینگی خیلی بالا و امکان فروش در کثری از ثانیه.

با این اوصاف، خرید طلا برای معامله‌گری چه زمانی مناسب تلقی می‌شود؟

طبق تحلیل‌هایی که روی داده‌های موجود از سال 1975 انجام گرفته، برای وارد شدن به یک معاملۀ بلندمدت، بهترین زمان برای خرید ماه مارچ میلادی است! طبق اطلاعات همان داده‌ها، بهترین زمان برای فروش هم ماه سپتامبر تقویم میلادی است.

 البته که به‌عنوان یک تریدر، باید چهارچشمی حواستان به همۀ جوانب باشد تا بتوانید بهترین موقعیت برای ورود و خروج را بیابید.

از منظر تحلیل تکنیکال، اتفاقات زیر سیگنال‌های ورود محسوب می‌شوند:

  • برخورد اندیکاتورهای Moving Average با بازه‌های زمانی مختلف.
  • سیگنال‌‌های داده‌شده توسط اندیکاتورهایی مثل ADX و Alligator.
  • افزایش نوسان در اندیکاتور ATR.
  • ورود به محدودۀ اشباع فروش در اوسیلاتورها.
  • شکست سطوح کلیدی و سطوح مهم فیبوناچی.
  • شکست پترن‌هایی مثل پرچم و مثلث.

به‌طور کلی، تحلیل تکنیکال از همان روش‌هایی که به تریدر در معاملۀ جفت‌ارزها و انواع دیگر دارایی‌ها در بازارهای مالی مختلف کمک می‌کند، در معاملات طلا در فارکس هم کارآمد نشان می‌دهد.

در یک کلام، بهترین زمان برای خرید طلا، موقعی است که قیمت آن طبق تحلیل در کف‌ترین حالت ممکن است. البته اگر می‌خواهید از رشد قیمت سود کنید و نه از کاهش آن!

زمان دقیق فروش را هم باید با ترکیبی از تحلیل‌های مختلف به دست بیاورید. مثلاً در یک پوزیشن بلندمدت، وقتی قیمت سقف تاریخی قبلی را بشکند و بالاتر برود، احتمالاً به‌زودی روند معکوس خواهد شد و وقت آن است که از معامله خارج شوید.

همچنین، کاهش مومنتوم روند صعودی هم نشانۀ دیگری است که سیگنال خروج صادر می‌کند.

در تریدهای کوتاه‌مدت، موارد زیر می‌توانند جزو نشانه‌های فروش باشند:

  • کاهش تأثیرات ناشی از فاکتورهای فاندامنتال.
  • کوچک شدن بدنۀ کندل‌استیک‌ها.
  • رنج زدن قیمت بعد از یک روند صعودی.
  • مشاهدۀ پترن‌های برگشتی متعدد.
  • رسیدن اوسیلاتورها به میانه و نزدیک شدن به محدودۀ اشباع خرید.
  • برخورد قیمت به یک مقاومت قوی.
بهترین استراتژی برای ترید طلا

حالا تقریباً تمام اطلاعات لازم پیرامون معاملات طلا در فارکس را به دست آورده‌اید. اگر موافق باشید، در بخش بعدی ببینیم به‌جز فارکس، امکان معاملۀ طلا از چه روش‌های دیگری وجود دارد.

معاملات طلا به‌جز فارکس از چه راه‌های دیگری ممکن است؟

اجازه دهید همین اول کار به یک نکتۀ خیلی مهم اشاره کنیم تا از سردرگمی‌های آتی ممانعت به عمل آوریم. معامله‌گری با سرمایه‌گذاری فرق دارد و در بخش بعدی بیشتر به تفاوت‌های این دو می‌پردازیم.

معامله‌گری یعنی خرید یک دارایی (مثلاً همان طلا) و فروش آن با هدف کسب سود. البته که دنیای ترید با وجود مفاهیم و امکاناتی مثل Futures و امثالهم پیچیده‌تر از این حرف‌ها است؛ ولی این ساده‌ترین تعریفی بود که می‌توانستیم برای معامله‌گری و ترید ارائه کنیم؛ پس لطفاً آن را گوشۀ ذهن خود داشته باشید و بیاید به پرسش این قسمت از مقاله پاسخ دهیم.

ساده‌ترین روش همان راهی است که همه می‌شناسیم. به طلافروشی‌های سطح شهر می‌رویم و بسته به پولی که در اختیاری داریم، مقداری طلا می‌خریم و آن را همراه خود به خانه می‌بریم. منتهی وقتی بنا به ترید و معامله‌گری باشد، این روش خیلی منطقی نیست؛ چون هر بار که قصد خریدوفروش داشته باشید، باید به طلافروشی بروید و این کار را انجام دهید.

پس خرید طلا به‌صورت فیزیکی خیلی برای معاملۀ این فلز ارزشمند مناسب محسوب نمی‌شود و بهتر است سراغ راهکارهای جایگزین برویم. راهکارهایی که در آن‌ها لزوماً قرار نیست طلا به‌صورت فیزیکی در اختیارتان قرار بگیرد.

راهکار بعدی، سرمایه‌گذاری روی دارایی‌هایی است که پشتوانۀ طلا دارند. مثلاً می‌توانیم به ETFهای طلا اشاره کنیم. وقتی ETF طلا می‌خرید، دستتان به این دارایی نمی‌رسد، اما مطابق قیمت روز این فلز، مقدار مشخصی از طلا، بسته به پولی که می‌پردازید برایتان ثبت می‌شود. به این ترتیب، مشکلات مربوط به نگهداری از آن هم از بین می‌رود و خیلی راحت می‌توانید از طریق واسطه‌ها و بورس‌های مختلف، خریدوفروش در زمان مناسب را انجام دهید.

علاوه‌بر این‌ها، می‌توانید سهام شرکت‌های فعال در زمینۀ حفاری معادن طلا را خریداری کنید. طبیعتاً ارزش سهام این کمپانی‌ها هم اثرپذیری زیادی از قیمت طلا دارند و به‌شکلی غیرمستقیم، معاملۀ این دارایی به حساب می‌آیند.

در نهایت، به نظر می‌رسد که فارکس بهترین انتخاب (برای ترید) باشد که از باقی روش‌ها راحت‌تر و سرراست‌تر است؛ مخصوصاً برای ما ایرانی‌ها که با محدودیت‌های زیاد مواجهیم و مثلاً به‌راحتی نمی‌توانیم ETF بخریم.

برویم به آخرین بخش مقاله قبل از جمع‌بندی و ببینیم طلا را باید به قصد سرمایه‌گذاری خرید یا ترید!

سرمایه‌گذاری روی طلا بهتر است یا ترید آن؟

در ابتدای بخش قبلی، معامله‌گری و ترید را تعریف کردیم و اگر موافق باشید، اینجا هم تعریف مختصری از سرمایه‌گذاری ارائه کنیم:

به ساده‌ترین بیان، سرمایه‌گذاری یعنی صرف پول روی چیزی که امیدوارید در آینده ارزشش بالا برود و میزان پولتان را بیشتر کند! مثل کاشتن یک دانه که به امید سایه گرفتن از درختی تنومند انجام می‌شود.

سرمایه‌گذاری روی طلا بهتر است یا ترید آن

حالا اینکه سرمایه‌گذاری روی طلا بهتر است یا ترید آن، کاملاً بسته به شخص شما است! بسته به اینکه دنبال چه دستاوردهای مالی‌ای هستید و توان تحمل چه میزان ریسک را دارید.

برخلاف معاملات طلا در فارکس که امکان کسب سود از هر دو جهت قیمتی را فراهم می‌کند، سرمایه‌گذار فقط در صورت افزایش ارزش طلا به سود می‌رسد. هدف اصلی سرمایه‌گذاری (مخصوصاً در کشورهایی مثل ایران) محافظت از ثروت در برابر تورم است؛ چون با کاهش ارزش پول ملی، قیمت طلا هم بالا می‌رود. علاوه‌بر آن، می‌توان نیم‌نگاهی به سودهای احتمالی ناشی از افزایش قیمت جهانی طلا هم داشت.

بنابراین، سرمایه‌گذاری یک رویکرد بلندمدتی است که برای رسیدن به سود از آن باید حداقل یک سال یا بیشتر صبر کنید. درحالی‌که معامله‌گر نهایتاً چند ماه برای یک معامله صبر می‌کند. حتی بعضاً تریدهای طلا به‌صورت روزانه هم انجام می‌گیرند!

هدف سرمایه‌گذاری را گفتیم و قاعدتاً باید به هدف اصلی از معامله‌گری هم اشاره کنیم. کسب سود از نوسانات قیمتی اصلی‌ترین هدفی است که هر تریدر دنبال می‌کند. حالا چه ترید طلا و چه ترید بیتکوین.

بالاتر هم گفتیم که اگر می‌خواهید به قصد سرمایه‌گذاری طلا بخرید، بهتر است سراغ فارکس نروید! بهترین روش خرید طلا به‌صورت فیزیکی است؛ اما اگر دنبال ترید این فلز دوست‌داشتنی هستید، همان‌طور که گفتیم فارکس بهترین انتخاب به حساب می‌آید. سراغ یک بروکر می‌روید و بعد از ثبت‌نام و اقدامات تکمیلی آتی، براساس تحلیل خود اقدام به خرید یا فروش می‌کنید؛ به همین راحتی!

از مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری روی طلا می‌توان به تأمین امنیت اقتصادی اشاره کرد. ریال که هیچ، حتی دلار آمریکا هم شاید روزی ارزش کنونی را نداشته باشد؛ با اینکه احتمالش کم است، ولی شاید بیتکوین هم روزی هیچ شود! اما طلا هزاران سال است که به‌عنوان درایی فوق ارزشمندی بین تمام مردم کرۀ زمین شناخته شده و با توجه به کاربردهای آن، می‌توانیم بگوییم این دیدگاه نسبت به آن قرار نیست تغییر کند.

در نقطۀ مقابل، مزیت اصلی ترید این است که امکان فراهم آوردن سودهای کلان را دارد. مخصوصاً اگر کارتان را بلد باشید از اهرم استفاده کنید! ولی در عوض، تریدری که در بازار فارکس طلا می‌خرد، باید دائماً وضعیت را زیر نظر داشته باشد تا بتواند بهترین تصمیم را در زمان مناسب بگیرد. برای این کار هم باید از مهارت‌هایی مثل تحلیل تکنیکال، فاندامنتال، مدیریت ریسک و سرمایه و... برخوردار باشید.

در آن‌یکی کفۀ ترازو، ایراد وارد به سرمایه‌گذاری این است که نمی‌توانید انتظار سودهای عجیب‌غریب داشته باشید. ضمن اینکه نگهداری از طلا به‌صورت فیزیکی هم مشکلاتی را به‌همراه می‌آورد که همه از آن‌ها آگاهیم.

پس در نهایت، باید خودتان را به‌خوبی بشناسید تا بتوانید تصمیم بگیرید سرمایه‌گذاری روی طلا بیشتر به کارتان می‌آید یا معامله کردن آن در فارکس!

معاملۀ طلا در فارکس، راحت مثل خریدوفروش جفت‌ارزها

همان‌طور که در ابتدای مقاله وعده داده بودیم، سعی کردیم تمام آنچه لازم است راجع‌به معاملات طلا در بازار فارکس بدانید را یادتان بدهیم.

فهمیدیم امکان معاملۀ این فلز ارزشمند از طریق نماد XAU و به‌صورت غیرمستقیم وجود دارد. روال ترید آن هم مثل روال ترید هر جفت‌ارز دیگری است و تمام قوانین معامله‌گری روی آن صدق می‌کند.

به‌علاوه، استراتژی‌های مناسب برای ترید طلا در فارکس را هم بررسی کردیم و به‌شکلی کلی گفتیم چطور می‌توان نقاط ورود و خروج از معاملات را پیدا کرد.

امیدواریم بعد از خواندن این مقاله، اطلاعاتی مفید به دست آورده باشید. اطلاعاتی که با به‌کارگیری آن‌ها بتوانید معاملاتی سودآور انجام دهید و به اهداف مالی خود برسید.