چطور بهترین دوره فارکس را شناسایی کنیم؟

یادگیری فارکس می‌تواند آیندۀ مالی شما را تضمین کند؛ منتهی که در بین انبوه محتواهای آموزشی بی‌ارزش، شناسایی بهترین دوره‌ها نیاز به تلاش و کوشش مضاعف دارد.

فارکس چطور بهترین دوره فارکس را شناسایی کنیم؟

تسلط بر فارکس، می‌تواند سطح بالایی از استقلال مالی را به ارمغان بیاورد؛ منتهی یک چالش مهم وجود دارد و آن هم یادگیری کسب سود از این بازار است.

به همین منظور، تصمیم گرفتیم مقالۀ پیش رو را آماده کنیم و از جوانب مختلف، به بهترین دورۀ فارکس (یا بهتر است بگوییم بهترین دوره‌های فارکس) بپردازیم.

در ادامه، اطلاعات ارزنده‌ای پیرامون این بازار مالی بزرگ به دست خواهید آورد. از چیستی فارکس گرفته تا راه‌های تشخیص دوره‌های ارزنده. علاوه‌بر این‌ها، 5 دورۀ بین‌المللی و یک دورۀ فارسی‌زبان کاردرست را هم خدمتتان معرفی خواهیم کرد.

بیایید با نگاهی سریع و کوتاه به تعریف فارکس کار را شروع کنیم.

بررسی مختصر چیستی بازار فارکس

قبلاً در مقالۀ "آموزش گام به گام فارکس (آموزش فارکس از صفر تا صد)"، خیلی کامل و مفصل راجع‌به تمام جوانب این بازار صحبت کرده‌ایم؛ پس اگر دنبال اطلاعات جامع می‌گردید، توصیه می‌کنیم آن مقاله را بخوانید؛ چون در این بخش خیلی کوتاه و گذرا، نگاهی می‌اندازیم به مفهوم این بازار و برای کندوکاو و شیرجه در عمق موضوع فرصت نداریم!

عبارت فارکس یا Forex، مخفف Foreign Exchange است؛ این یعنی بازار مالی مورد بحث، فضایی است که در آن ارزهای رایج کشورها، موسوم به ارزهای فیات، خریدوفروش می‌شوند. از دلار ایالات متحدۀ آمریکا گرفته تا ریال ایران.

بررسی مختصر چیستی بازار فارکس

پیشنهاد خواندن: اگر معنای ارز فیات را نمی‌دانید، مقالۀ "پول فیات چیست و چه خصوصیاتی دارد؟" را بخوانید.

البته که دارایی‌های دیگر مثل طلا و نقره هم با نمادهای به‌خصوصی در این بازار حضور دارند؛ می‌توانید با خواندن مقالات زیر، اطلاعات لازم دربارۀ هرکدام را به‌صورت جداگانه کسب کنید:

فارکس با اختلاف فاحش، بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا است که به‌صورت مستقیم روی اقتصاد جهانی اثر می‌گذارد. علاوه‌بر تریدرها و سرمایه‌گذاران خرد، بانک‌های خصوصی، بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف، شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ، مؤسسات مالی غول‌پیکر و... هم در این بازار فعالیت دارند.

از مهم‌ترین خصوصیات این بازار که وجوه تمایز آن با دیگر بازارهای مالی شناخته می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غیرمتمرکز بودن
  • نقدینگی بسیار زیاد برای جفت‌ارزهای اصلی
  • فعالیت شبانه‌روزی (بازار فارکس فقط دو روز در هفته تعطیل است)
  • امکان استفاده از اهرم برای کسب سودهای چندبرابری (با احتمال ضررهای چندبرابری)
  • امکان کسب سود هم از رشد قیمت و هم از کاهش آن
  • تأثیرگذاری بسیار زیاد روی اقتصاد تمام جهان

همان‌طور که می‌دانید، این مقاله را آماده کرده‌ایم تا راجع‌به بهترین دوره یا دوره‌های آموزشی فارکس صحبت کنیم. صحبت از یک بازار بسیار بزرگ در میان است و کسب تخصص در آن، به یادگیری موضوعات و مهارت‌های گوناگون بستگی دارد.

در نتیجه، دنیای آموزش آن هم می‌تواند بسیار گسترده باشد و واقعاً هم همین‌طور است. اینکه چه مهارت‌ها و توانایی‌هایی را می‌توان در خلال یک دورۀ آموزشی فارکس یاد گرفت، موضوعی است در بخش بعدی راجع‌به آن صحبت خواهیم کرد.

مهارت‌هایی که در دوره‌های فارکس آموزش داده می‌شوند

گفتیم که یک بازار مالی عظیم مثل فارکس، گوشه‌وکنارهای زیادی دارد؛ گوشه‌وکنارهایی که اگر می‌خواهید به متخصصی در این بازار بدل شوید، باید خیلی خوب آن‌ها را یاد بگیرید و به‌قول قدیمی‌ها، مثل کف دست آن‌ها را بشناسید.

مهارت‌هایی که در ادامه بررسی می‌کنیم، دروسی هستند که انتظار می‌رود در دوره‌های آموزشی فارکس تعریف شده باشند.

بررسی اصول اولیه و قواعد پایه‌ای بازار فارکس

منظور مباحثی است مثل چیستی فارکس که کمی بالاتر راجع‌به آن صحبت کردیم؛ علاوه‌بر آن، شناخت جفت‌ارزها یا Currency Pairs (دارایی‌هایی که در فارکس معامله می‌شوند)، انواع جفت‌ارزها (شامل جفت‌ارزهای اصلی یا Major، فرعی یا Minor و نادر یا Exotic)، اصطلاحات پرشمار دنیای فارکس، بازیگران این بازار و اهمیت نقش هرکدام، شاخص‌ها و اتفاقاتی که روی روند حرکتی قیمت جفت‌ارزها اثرگذار هستند، ساعات و روزهای فعالیت بازار و...، دیگر مباحث مرتبط با اصول اولیه به حساب می‌آیند و باید در دوره‌های بازار فارکس آموزش داده شوند.

یادگیری این مسائل به فرد متقاضی کمک می‌کند تا شناخت کامل‌تر و بهتری از فارکس کسب کند و به‌دنبال این موضوع، بتواند تصمیمات بهتری برای کسب سودهای بزرگ‌تر اتخاذ کند.

معرفی انواع تحلیل‌ها

روش اصلی پول درآوردن از بازار فارکس، ترید کردن یا معامله‌گری است. به‌طور کلی، ترید یعنی خرید یک دارایی (در بازار فارکس یک جفت‌ارز) زمانی که قیمت پایینی دارد و فروش آن در قیمت‌های بالاتر.

نکته: همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، در بازار فارکس، امکان کسب سود از ریزش قیمت هم وجود دارد!

با این اوصاف، تجزیه‌وتحلیل روند حرکتی قیمت اهمیت بسیار بالایی خواهد داشت؛ چون اگر بتوانید پیش‌بینی درستی از آیندۀ دور یا نزدیک داشته باشید، امکان کسب‌ سود هم محقق خواهد شد.

به این منظور، باید انواع تحلیل‌هایی که در بازار فارکس کارآمد هستند را یاد بگیرید.

تحلیل‌ها فرمت‌ها و انواع گوناگونی دارند؛ اما اصلی‌ترین‌ها، این دو مورد هستند:

  • تحلیل فاندامنتال
  • تحلیل تکنیکال
مهارت‌هایی که در دوره‌های فارکس آموزش داده می‌شوند

اولی با بررسی اخبار، نظرات متخصصان، کنفرانس‌های خبری افراد تأثیرگذار، نرخ‌ بهره و دیگر داده‌های اقتصادی کشورهای قدرتمند دنیا مثل ایالات متحدۀ آمریکا، سعی می‌کند بالا و پایین شدن قیمت‌ها را پیش از رخ دادن پیش‌بینی کند تا اجازه دهد بهترین تصمیم را در رابطه با معاملات خود بگیرید.

اما تحلیل تکنیکال با آنالیز چارت‌های قیمتی سروکار دارد. در این نوع تحلیل، تریدر سعی دارد تاریخچۀ حرکتی قیمت را بررسی کند و پس از ترکیب آن با الگوها و اندیکاتورهای مختلف، بفهمد حرکت بعدی به چه شکلی خواهد بود.

حرفه‌ای‌ها و آن‌هایی که سابقۀ درخشان‌تری دارند، سراغ ترکیبی از این دو تحلیل می‌روند و سعی می‌کنند از داده‌های یکی برای تأیید اطلاعات دیگری کمک بگیرند!

علاوه‌بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، تحلیل سنتیمنتال را هم داریم که نیازمند تجربۀ بالا در حوزۀ ترید است و به پیش‌بینی وضعیت بازار با توجه به احساسات و عواطف عمومی از شرایط مختلف گفته می‌شود.

معرفی و بررسی انواع بروکرها

خریدوفروش جفت‌ارزها در بازار فارکس، از طریق واسطه‌هایی انجام می‌گیرد که با عنوان بروکر شناخته می‌شوند. هزاران بروکر در دنیا وجود دارند که فعال حرفه‌ای بازار فارکس، باید حداقل برترین‌های آن‌ها را بشناسد.

این موضوع برای ایرانی‌ها اهمیت چندبرابری هم دارد! چون به‌خاطر تحریم‌ها و محدودیت‌ها، همۀ بروکرها به ما خدمات نمی‌دهند و باید سراغ آن‌هایی برویم که به طرق مختلف تحریم‌ها را به هیچ می‌گیرند و اجازۀ استفاده از امکاناتشان را به ما می‌دهند.

پس در مقایسه با فردی که در یکی از کشورهای پیشرفتۀ دنیا زندگی می‌کند، ما با گزینه‌های محدودتری روبه‌رو هستیم و البته که در معرض خطر هم قرار داریم.

لزوماً همۀ آن بروکرهایی که به ما خدمات می‌دهند معتبر نیستند و ممکن است تمام سرمایۀ تریدر را از او بربایند. حالا واضح است که چرا آشنایی با بروکرهای معتبر (که به ایرانی‌ها خدمات می‌دهند)، برای ما ساکنین این سرزمین کهن و آسیب‌دیده خیلی مهم است.

پیشنهاد خواندن: اگر مشتاقید با برترین بروکرهایی که به ایرانی‌ها سرویس می‌دهند آشنا شوید، خواندن مقالۀ "نگاهی به بهترین بروکرهای فارکس؛ بهترین بروکر برای ایرانی‌ها کدام است؟" را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

آموزش استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی و ابزارها

بعد از ثبت‌نام در بروکر و انجام اقدامات تکمیلی مثل احراز هویت و شارژ اکانت، همه‌چیز آماده است تا سرمایۀ خود را وارد معاملات مربوط به جفت‌ارزهای مختلف کنید.

برای این منظور، باید کار با پلتفرم‌های معاملاتی را بلد باشید. این پلتفرم‌ها، فضاهایی هستند که برای باز کردن یا بستن معاملات باید سراغ آن‌ها بروید و Meta Trader 4 و Meta Trader 5، معروف‌ترین‌هایشان به حساب می‌آیند.

اغلب این پلتفرم‌ها، چارت هر جفت‌ارز را هم نشان می‌دهند که می‌توانید از اندیکاتورهای مختلف روی آن‌ها بهره ببرید؛ ولی خب شکی نیست که بهترین ابزار برای بررسی چارت انواع دارایی‌ها در تمام بازارهای مالی دنیا، تریدینگ‌ویو است که یک ابزار کاربردی برای همۀ معامله‌گران محسوب می‌شود! برای آشنایی با این سایت، مقالۀ "بررسی جامع سایت تریدینگ ویو (آموزش 0 تا 100)" را بخوانید.

آشنایی با انواع سفارش‌گذاری‌ها مثل Market Order، Limit Order و Stop Order، دیگر مباحثی هستند که باید انتظار داشته باشید طی یک دورۀ درست‌وحسابی فارکس یاد بگیرید.

همچنین، نحوۀ استفاده از انواع ابزارهای تحلیل تکنیکال، مثل اندیکاتورهای مختلف هم جزو مواردی هستند که باید در خلال دوره آموزش داده شوند.

زیر ذره‌بین بردن مفهوم مدیریت سرمایه و ریسک

یکی از مهم‌ترین قواعد و اصولی که همۀ فعال‌های بازارهای مالی باید خیلی خوب بلد باشند، چگونگی مدیریت ریسک است.

مدیریت ریسک یعنی به‌کارگیری استراتژی‌ها و تکنیک‌های مختلف برای به حداقل رساندن میزان ریسک و حفاظت حداکثری از سرمایۀ اولیه. تریدر حرفه‌ای کسی است که در وهلۀ اول با کمترین ضرر ممکن مواجه شود و بعد از آن، به فکر کسب سود باشد.

بنابراین، دیگر موردی که انتظار می‌رود در دوره‌های فارکس آموزش داده شود، مدیریت ریسک و البته مدیریت سرمایه است.

از اصلی‌ترین اصول مدیریت ریسک، تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری است؛ به‌قول خودمانی، نباید همۀ تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد گذاشت و در عوض، باید با تقسیم سرمایه روی معاملات مختلف، از خطر نابودی کل پول در صورت پیش‌بینی اشتباه، ممانعت به عمل آورد.

همچنین، تسلط بر احساسات هم دیگر قاعدۀ مهم مدیریت ریسک محسوب می‌شود. وقتی احساسات بر منطق قالب شوند (اتفاقی که بیشتر در صورت مواجهه با ضررهای سنگین رخ می‌دهد)، تصمیمات درست جای خود را به تصمیمات نادرست می‌دهند و می‌شود آنچه که نباید بشود!

بررسی انواع استراتژی‌های معاملاتی

منظور از استراتژی‌های معاملاتی، راه‌وروش‌هایی هستند که پیش می‌گیرید تا در معاملات خود به موفقیت دست پیدا کنید. در بازار فارکس، استراتژی‌های معاملاتی متعددی وجود دارند که یک دورۀ معتبر و درست‌وحسابی، باید به آن‌ها بپردازد.

به‌طور معمول، جداسازی این استراتژی‌ها براساس بازۀ زمانی آن‌ها انجام می‌گیرد. برخی از استراتژی‌ها برای کوتاه‌مدت مناسب هستند؛ درحالی‌که برخی دیگر، در میان‌مدت و بلندمدت کارآمد نشان می‌دهند.

از جملۀ معروف‌ترین استراتژی‌ها، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اسکالپینگ
  • دی تریدینگ
  • سوئینگ تریدینگ
  • پوزیشن تریدینگ
  • هج کردن

در رابطه با این موضوع هم مقاله‌ای مفصل و کامل در وبلاگ داریم که می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر سراغ آن بروید؛ عنوان مقالۀ مذکور "آشنایی با استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس" است.

معرفی بهترین منابع خبری مرتبط با فارکس

تمام بازارهای مالی و مخصوصاً بازار فارکس، به‌شدت تحت تأثیر اخبار و تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار دارند؛ به همین خاطر، حتی بعد از اینکه شنل یک متخصص حرفه‌ای را بر دوش انداختید، باید هر روز اخبار را با دقت پیگیری کنید تا ببینید جدیدترین اتفاقاتی که در کرۀ خاکی رخ می‌دهند، هرکدام می‌توانند چه تغییراتی را در روند بازار ایجاد کنند.

پس از یک دورۀ آموزشی خوب انتظار می‌رود تا بخشی را به معرفی و بررسی معتبرترین و جامع‌ترین منابع خبری اختصاص دهد؛ مثلاً یکی از بهترین سایت‌ها در این زمینه، فارکس فکتوری است که در مقالۀ "نگاهی موشکافانه به فارکس فکتوری (بررسی مزایا و معایب آن)" خیلی کامل و جامع راجع‌به آن صحبت کرده‌ایم.

اگر دوست دارید با منابع داخلی و بین‌المللی بیشتری آشنا شوید، بروید سراغ مطالعۀ مقالۀ "معرفی 15 مورد از بهترین سایت‌های اخبار فارکس".

معرفی بهترین منابع خبری مرتبط با فارکس

حالا که می‌دانید باید از یک دورۀ آموزش فارکس، انتظار پرداختن به چه موضوعاتی را داشته باشید، بیایید با راه‌وروش تشخیص دوره‌های درست‌وحسابی از دوره‌های بی‌ارزش آشنا شویم.

چطور بفهمیم یک دورۀ فارکس به‌دردبخور است یا نه!

جلوتر، چند مورد از بهترین دوره‌های فارکس از نظر خودمان را بررسی می‌کنیم و در انتها، دوره‌ای فارسی زبان را هم معرفی خواهیم کرد.

اما قبل از آن، بهتر دیدیم چگونگی تشخیص کیفیت دوره‌ها را یادتان بدهیم؛ با کسب این مهارت، می‌توانید به‌جای پیروی کورکورانه، خودتان تصمیم بگیرید که آیا فلان دوره به کارتان می‌آید یا بهتر است پولتان را پای آن هدر ندهید!

اجازه دهید قبل از اینکه جلوتر برویم، به یک نکتۀ خیلی مهم اشاره کنیم؛ آن هم اینکه اصلی‌ترین شاخصی که خوب یا بد بودن دوره‌ای را مشخص می‌کند، اهداف شخصی شما است؛ ولی با وجود اینکه نمی‌توان برای همۀ افراد نسخه‌ای واحد پیچید، می‌توان به قواعد و اصولی اشاره کرد که کمک می‌کنند در مسیر درست پیش بروید.

سابقه و دانش آموزگار یا تیم آموزشی

دوره‌ها می‌توانند حاصل کار یک شخص یا یک گروه باشند؛ یعنی ممکن است یک نفر که دانش کافی را دارد (این یک شرط خیلی مهم است)، تصمیم بگیرد دوره‌ای آموزشی آماده کند و آن را با مبلغی مشخص به متقاضیان بفروشد.

در نقطۀ مقابل، تیم‌هایی را داریم که متشکل از افراد مختلف (معمولاً با مهارت‌های گوناگون) هستند و در کنار هم، دوره‌ای با هدف آموزش دنیای فارکس آماده و آن را به بازار عرضه می‌کنند.

در بیشتر مواقع (نه همیشه)، آموزش‌هایی که توسط تیم‌ها آماده می‌شوند، چون حرفه‌ای‌تر هستند، هزینۀ بیشتری هم دارند.

درهرصورت، یکی از روش‌های تشخیص میزان ارزشمندی دوره‌های آموزشی، نگاهی عمیق و دقیق به سابقۀ شخص آموزگار یا تیم آموزشی است. طبیعتاً، باید سراغ آن‌هایی بروید که سابقۀ قابل قبولی در دنیای فارکس دارند و مدت‌ها است به معامله‌گری در این فضا مشغول هستند؛ نه صرفاً آن‌هایی که برخی تئوری‌ها را یاد گرفته‌اند و حالا می‌خواهند همان‌ها را با کمی پس‌وپیش کردن، در قالب دورۀ آموزشی بفروشند! این کار مصداق بارز کلاهبرداری در روز روشن است.

داشتن مدارک و گواهی‌های مرتبط از دانشگاه‌ها و مؤسسات معتبر، می‌تواند تا حدی در ارزشیابی دوره اثرگذار باشد؛ اما توصیه می‌کنیم خیلی درگیر آن نشوید؛ تعداد آدم‌هایی که هم خوب آموزش می‌دهند و هم خوب بلدند ولی مدرکی ندارند، بسیار زیاد است!

علاوه‌بر این‌ها، در پلتفرم‌های مختلف بگردید و ببینید نظرات دیگران دربارۀ آن دورۀ آموزشی و آموزگارانش به چه صورتی است. معمولاً تجمیع نظرات می‌تواند دیدگاه درست و شفافی از تسلط آموزگار و تیم آموزشی بر موضوعات دنیای فارکس، در اختیارتان قرار دهد.

محتوای دوره

دو حالت وجود دارد:

  • می‌خواهید از صفر شروع کنید و یک دانش کلی دربارۀ بازار فارکس به دست بیاورید؛
  • قرار است روی حوزه‌ای خاص تمرکز کنید و به عمق آن بروید تا در آن حوزۀ به‌خصوص حرفه‌ای شوید.

طبیعتاً باید سراغ دوره‌ای آموزشی بروید که حاوی اطلاعات و دروس مورد نیاز شما باشد. به‌علاوه، از آنجایی که بازار فارکس فضایی پویا است و دائماً با تحولات جدید مواجه می‌شود، بسیار مهم است که دورۀ انتخابی کاملاً به‌روز باشد و جدیدترین اطلاعات مرتبط با حوزۀ مد نظر شما را پوشش دهد.

برخی دوره‌ها جامع هستند و برخی دیگر تخصصی و متمرکز روی یک حوزۀ خاص. بیایید ببینیم چه تفاوتی بین این دو نوع از انواع دوره‌ها وجود دارد.

تفاوت بین دوره‌های جامع و دوره‌های تخصصی

دوره‌های جامع معمولاً به کار آن‌هایی می‌آیند که هیچ اطلاعاتی از این فضا ندارند و می‌خواهند صفر تا صد فارکس را در قالب یک دورۀ آموزشی یاد بگیرند. در نقطۀ مقابل، دوره‌های تخصصی روی یک حوزۀ به‌خصوص متمرکز هستند و آن حوزه را به‌صورت عمیق و موشکافانه زیر ذره‌بین می‌برند.

توجه داشته باشید که که دوره‌های جامع، عموماً سطحی هستند و از آنجایی که باید طیف وسیعی از مباحث را پوشش دهند، قرار نیست موضوعات را به‌صورت عمقی بررسی کنند؛ اما در دوره‌های تخصصی اوضاع کاملاً متفاوت است.

چطور بفهمیم یک دورۀ فارکس به‌دردبخور است یا نه!

برای مثال، اگر سراغ دوره‌ای رفته باشید که مختص یادگیری تحلیل تکنیکال است، می‌توانید انتظار داشته باشید که تمام موضوعات مربوط به این مهارت را با جزئیات مفصل آموزش ببینید.

نکتۀ مهم دیگر اینکه دوره‌های جامع نمی‌توانند از شما متخصص بسازند! ولی در عوض، کمکتان می‌کنند تا با کسب شناخت اولیۀ لازم از این دنیا، آمادۀ یادگیری مباحث گوناگون به‌صورت حرفه‌ای شوید؛ در واقع، این دوره‌ها زیربنای لازم برای کسب اطلاعات عمیق‌تر را به وجود می‌آورند.

برویم سراغ باقی پارامترهایی که خوب یا بد بودن یک دوره را مشخص می‌کنند.

ساختاربندی دوره

اجازه دهید با توضیحات بیشتر، منظورمان از ساختاربندی دوره را توضیح دهیم.

بعد از فراگیری کرونا و طی آن یکی دو سالی که جهان درگیر این ویروس بود، مقولۀ دورکاری و آموزش آنلاین رواج خیلی بیشتری پیدا کرد؛ بعد از آن زمان، این شکل از آموزش به یک نُرم جهانی تبدیل شد و حالا خیلی‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای حضور در مراکز آموزشی، مباحث و علوم گوناگون را از راه دور و از طریق پلتفرم‌های اینترنتی یاد بگیرند.

بسته به ترجیحاتی که شخص خودتان دارید، باید سراغ دوره‌ای بروید که آموزش را مطابق میل و خواستۀ شما پیش می‌برد. اگر با این شکل نوین آموزشی مشکلی ندارید، شاید بهتر باشد در دوره‌هایی ثبت‌نام کنید که به‌صورت آنلاین برگزار می‌شوند؛ اما اگر شیوۀ سنتی و حضوری بیشتر مورد پسندتان است، دوره‌های حضوری انتخاب مناسب‌تری هستند.

افرادی که کلاس‌های آنلاین را ترجیح می‌دهند هم می‌توانند تفاوت‌های بارزی با یکدیگر داشته باشند. مثلاً برخی ممکن است کلاس‌های لایو را دوست داشته باشند و برخی دیگر، با کلاس‌های از قبل ضبط‌شده (که هروقت بخواهند پای آن‌ها بشینند)، بهتر ارتباط بگیرند.

گزینۀ اول تعامل را ممکن می‌کند و گزینۀ دوم، به دانشجو اجازه می‌دهد فرایند آموزش را با سرعت دلخواه خود پیش ببرد.

در کنار این‌ها، میزان پشتیبانی‌ای که توسط دوره ارائه می‌شود هم جزو ساختاربندی آن به حساب می‌آید. بدون شک، مواقعی پیش خواهند آمد که در آن‌ها به کمک متخصصان نیاز خواهید داشت. اینجا است که یک تیم پشتیبانی حرفه‌ای ارزشمندی خود را نشان می‌دهد! هرچقدر کانال‌های ارتباطی با تیم پشتیبانی بیشتر باشد، بهتر است؛ اگر این خدمت به‌صورت شبانه‌روز و تمام روزهای هفته (به‌قول خارجی‌ها 7/24) باشد که فبها!

در نهایت، ساختار یک دورۀ ایدئال به‌شکلی است که حاوی تمرین‌های عملی هم می‌شود. هرچقدر پای مباحث تئوری بشینید و بهترین آموزگارها آن‌ها را به شما یاد بدهند، تا آستین‌ها را بالا نزنید و شروع به کار نکنید، چیز زیادی یاد نخواهید گرفت!

هزینۀ دوره و ارزش آن نسبت‌به محتویات

طبیعی است که برای یادگیری به‌صورت حرفه‌ای، باید دست‌به جیب شوید؛ نمی‌خواهیم بگوییم همۀ دوره‌های رایگان بی‌ارزش هستند! اما خب شکی نیست که اغلب آن‌ها نمی‌توانند آنچه دنبالش هستید را ارائه کنند.

ولی از طرفی دیگر، همۀ دوره‌های پولی هم لزوماً به‌دردبخور نخواهند بود. نکتۀ طلایی این است که در ازای پولی که می‌پردازید، ارزش قابل توجهی هم دریافت کنید. به بیان ساده‌تر، دوره باید ارزش هزینه‌ای که می‌دهید را داشته باشد.

پس در آخرین مرحله از سنجش مفید یا بی‌فایده بودن دور‌ه‌های مد نظر، هزینۀ آن‌ها را با ارزشی که ارائه می‌کنند، روی ترازوی مقایسه ببرید. آیا پولی که قرار است بپردازید، ارزش تجربۀ تیم آموزشی، محتویات دوره و منابع پشتیبانی را دارد یا نه؟

ضمناً، باید بررسی کنید و ببیند هزینۀ دوره با آورده‌هایش همخوانی دارد یا نه. اینجا مقولۀ ROI یا نرخ بازگشت سرمایه مطرح است؛ یعنی اینکه هزینۀ دوره در چه بازۀ زمانی‌ای برمی‌گردد؟ (با مهارت‌هایی که طی دوره یاد خواهید گرفت)

این پارامترها را با دقت زیر ذره‌بین ببرید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا یک دورۀ آموزشی ارزش هزینه کردن را دارد یا نه.

حالا همان‌طور که وعده داده بودیم، می‌خواهیم چند مورد از بهترین دوره‌های فارکس را معرفی کنیم.

5 دورۀ عالی آموزش فارکس به زبان انگلیسی

یک پیشنهاد دوستانه:

انگلیسی را یاد بگیرید! در هر حوزه‌ای که بخواهید فعالیت کنید، یادگیری زبان انگلیسی درهای بسیاری را باز می‌کند و امکان استفاده از منابع خیلی گسترده‌تری را به وجود می‌آورد.

به‌هرحال، در این بخش، می‌خواهیم 5 دورۀ بین‌المللی را معرفی کنیم که جزو بهترین دوره‌های فارکس به حساب می‌آیند؛ منتهی اگر به این زبان مسلط نباشید، این دوره‌ها به کارتان نمی‌آیند و می‌توانید با صرف نظر از این بخش، بروید سراغ قسمت انتهایی مقاله.

  1. Benzinga Forex 101 Course

آن‌هایی که مشتاق یادگیری فارکس از صفر هستند، این دوره را یک انتخاب خیلی خوب می‌بینند! دوره‌ای که در عین جامع بودن، عمق زیادی دارد و مباحث مختلف را موشکافانه کندوکاو می‌کند. به همین خاطر، دورۀ مذکور هم مناسب تازه‌کارها است و هم به کار آن‌هایی می‌آید که اندک دانشی دربارۀ این فضا دارند.

مهم‌ترین خصیصۀ دورۀ Benzinga، ساده‌سازی پیچیده‌ترین مباحث با زبانی خیلی ساده است.

دوره از اصول پایه‌ای مثل چیستی فارکس و بررسی بازیگران کلیدی این بازار شروع می‌شود و در ادامه، به موضوعات تخصصی‌تری که هر تریدر فعال در این بازار باید بداند می‌پردازد.

نکتۀ جذاب اینکه تیم آموزشی دوره به مباحث تئوری بسنده نمی‌کنند و پای دانشجو را به کارهای عملی باز می‌کنند. این کار با آموزش ساخت اکانت دمو در سایت تریدینگ ویو و بررسی تحلیل تکنیکال و فاندامنتال انجام می‌گیرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های خاص دورۀ Benzinga، تمرکز روی مقولۀ Risk-Reward است که بسیاری از دوره‌ها خیلی به آن نمی‌پردازند. به این ترتیب، آموزگاران اطمینان حاصل می‌کنند که دانشجوها هم استراتژی‌های لازم برای کسب سود را بلد هستند و هم می‌دانند چطور سرمایۀ خود را با میزان ریسک مناسب مدیریت کنند.

باقی نقاط قوت دورۀ مورد بحث، عبارتند از:

  • جامع بودن که هم مباحث پایه‌ای و هم مباحث تخصصی را پوشش می‌دهد؛
  • تأکید بر آموزش عملی در کنار پرداختن به مباحث تئوری؛
  • تمرکز بر مقولۀ Risk-Reward که گفتیم مبحثی بسیار مهم برای تریدرها محسوب می‌شود.

البته ایرداتی هم وجود دارند؛ ایراداتی مثل:

  • نبود تستیمونیال‌ها و بازخوردهای با جزئیات دربارۀ دوره؛
  • با اینکه حرفه‌ای‌ها هم می‌توانند از محتویات دوره بهره ببرند، شکی نیست که مبتدی‌ها بیشتر از آن استفاده خواهند کرد؛
  • وب‌سایت فاقد المان‌های تعاملی کافی است.
  1. ForexSignals.com

این دوره هم جامع است و عمق قابل قبولی دارد! دسترسی به ابزارهای معامله‌گری و پشتیبانی حرفه‌ای مداوم، از دیگر خصوصیات دورۀ ForexSignals به حساب می‌آیند.

سال 2012 این سایت توسط یک تریدر مستقل و آموزگار مباحث مالی، با نام Nick McDonald تأسیس شد و از آن زمان تا به امروز، به‌عنوان مرجعی برای آموزش و یادگیری فارکس شناخته می‌شود. همان‌طور که گفتیم، علاوه‌بر محتوای آموزشی خیلی خوب، ابزارهای ترید، جامعۀ تریدرهایی که با یکدیگر تبادل نظر می‌کنند و البته پشتیبانی و راهنمایی از جانب حرفه‌ای‌ترین تریدرهای دنیا، دورۀ مذکور را به لیست کوچک ما راه داده‌اند.

هدف نهایی ForexSignals آموزش متد اختصاصی آن‌ها برای شناسایی ترندها و دریافت سیگنال‌های معاملاتی است. تعداد زیاد جامعۀ استفاده‌کنندگان خدمات سایت، نشان می‌دهند متد مذکور واقعاً کاربردی است.

تا اواسط سال 2024 میلادی، 400 هزار نفر عضو سایت هستند و کانال یوتیوب این پلتفرم بیشتر از 420 هزار سابسکرایبر دارد.

بیشتر از 350 ویدیو آموزشی در آکادمی ForexSingals آپلود شده‌اند که آموزش را از مباحث اولیه آغاز کرده و در آخر، به قسمت‌های تخصصی و تکنیکی ترید می‌رسند.

مزایای زیر را جزو نقاط قوت دورۀ آموزشی این پلتفرم می‌دانند:

  • جامع و البته عمیق بودن مباحث دوره؛
  • دسترسی به راهنمایی متخصصان کاربلد و ابزارهای حرفه‌ای؛
  • امکان دسترسی به محتویات آموزشی به‌صورت رایگان برای 7 روز؛
  • تخفیف در صورت خرید اشتراک عضویت سالانه.

از جمله معایب هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این دورۀ آموزشی بیشتر مناسب تازه‌کارها است؛
  • اشتراک ماهانه تقریباً دو برابر اشتراک سالانه هزینه‌ برمی‌دارد.
5 دورۀ عالی آموزش فارکس به زبان انگلیسی
  1. Simpler Trading Forex 101

این دوره زیر نظر خانم Raghee Horner (یکی از مدیران ارشد Future Trading) آماده شده است و می‌تواند زیربنای معامله‌گری در بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا را خیلی خوب، در ذهن دانشجوها پی بریزد!

نکتۀ مثبت دوره ساختارمندی بی‌نقص آن است که باعث می‌شود هرکس، فارغ از میزان دانش قبلی خود، تمام اطلاعات مقدماتی برای فعالیت در فارکس را به‌نحو احسن یاد بگیرد.

دورۀ آموزش فارکس Simpler Trading، به‌درستی روی اهمیت ساخت زیربنای مستحکم تأکید می‌کند. تیم آموزشی معتقدند قبل از ورود جدی به دنیای فارکس و آشنایی با استراتژی‌های حرفه‌ای معامله‌گری، باید مقدمات را خیلی خوب یاد بگیرید و ما هم صحت این ادعا را تأیید می‌کنیم.

در تمام طول دورۀ آموزشی، مهارت‌ها و تجربیات خانم Horner به‌وضوح قابل مشاهده هستند و به این ترتیب، خیالتان از بابت محتوای دوره راحت خواهد بود؛ چون می‌دانید پشت آن سال‌ها تجربه و آزمون‌وخطا قرار دارد.

این دوره هم روی راهکارهای عملی تمرکز دارد و نمی‌خواهد صرفاً با پرداختن به تئوری‌ها، ساعت‌های دانشجو را پر کند! به بیان دیگر، تیم آموزشی دورۀ جامع Simpler Trading طی آموزش مطمئن می‌شوند که دانشجوها می‌توانند آموخته‌های خود را در این بازار به کار بگیرند و سعی می‌کنند پلی بزنند بین دانسته‌ها و کار عملی.

مزایای دورۀ مذکور موارد زیر هستند:

  • پیش بردن فرایند آموزش زیر نظر یکی از بهترین و حرفه‌ای‌ترین تریدرهای بازار فارکس؛
  • تأکید روی ساخت زیربنایی مستحکم از دانش پایه‌ای برای مبتدی‌های متقاضی ورود به فارکس؛
  • تمرکز روی کاربرد عملی آموزش.

در رابطه با معایب هم باید بگوییم:

  • عدم ارائۀ جزئیات راجع‌به دروس داخل وب‌سایت مجموعه؛
  • بالاتر بودن قیمت دوره در مقایسه با دوره‌های آموزشی مشابه؛
  • نبود تستیمونیال‌ها و بازخوردهای دانشجوهای قبلی دوره.
  1. Six Figure Capital

اگر هیچ‌چیزی از دنیای فارکس نمی‌دانید، یا اگر اطلاعات کمی دارید و همچنان مبتدی به حساب می‌آید، دورۀ 14 روزۀ Six Figure Capital یک انتخاب خیلی خوب برای شما به حساب می‌آید.

حجم اطلاعات این دوره به معنای واقعی کلمه زیاد است و نکتۀ مهم اینکه دانشجو احساس نمی‌کند توسط حجم زیادی از داده‌ها محاصره شده!

مؤسس Six Figure Capital، آقای Lewis Glasgow، سابقۀ خیلی زیادی در این دنیا ندارد و معامله‌گری فارکس را از سال 2013 شروع کرده است؛ منتهی طی همین زمان نسبتاً کوتاه (دوره تنها 3 سال بعد، یعنی در سال 2016 منتشر شد)، او توانسته تجربیات و مهارت‌های ارزنده‌ای به دست بیاورد.

موفقیت در زمان کوتاه (که قرار نیست نصیب همه بشود!)، لوئیس را به فکر آموزش انداخت. او می‌خواست دانسته‌های خود را به دیگران هم یاد بدهد و به همین خاطر، دورۀ 14 روزۀ مذکور را طراحی کرد. دوره‌ای که از تجربیات او الهام گرفته شده است.

با توجه به اینکه دورۀ مذکور توانسته است تازه‌کارهای زیادی را به تریدرهای کاربلد و حرفه‌ای تبدیل کند، می‌توانیم بگوییم دورۀ Six Figure Capital با شایستگی تمام راه خود را به لیست ما باز کرده است.

اگر عجله دارید و می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان ممکن پیچیده‌ترین مباحث را یاد بگیرید، این دوره یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود. 19 ویدیو در کنار جلسات لایو تریدینگ، برای درک بهتر سازوکار بازار فارکس در فضایی کاملاً واقع‌گرایانه، یادگیری را جذاب و کاربردی پیش خواهند برد.

آن مبتدی‌ها و تازه‌کارهایی که دورۀ 14 روزۀ مقدماتی را با موفقیت پشت‌سر می‌گذارند، می‌توانند در دورۀ پیشرفتۀ Six Figure Capital ثبت‌نام کنند. آن دوره هم طی مدت‌زمانی مشابه به پایان خواهد رسید؛ یعنی دو هفته!

مزایای زیر جزو نقاط قوت دورۀ مذکور هستند:

  • دورۀ آموزشی فشرده و سریع؛
  • جلسات لایو تریدینگ؛
  • جامعۀ استفاده‌کنندگان فعال؛
  • امکان پرداخت مبلغی بیشتر برای دسترسی مادام‌العمر به خدمات و امکانات پلتفرم.

تنها نکتۀ منفی در رابطه با دور‌ۀ آموزشی Six Figure Capital این است که امکان استفاده از آن به‌صورت رایگان، حتی برای مدت‌زمانی محدود، وجود ندارد!

  1. The Home Trader Club

این دوره محصول یک مؤسسه آموزشی حرفه‌ای است که به‌صورت تخصصی، روی ارائۀ محتوای آموزشی دربارۀ بازار فارکس فعالیت دارد؛ نام پیشین این مجموعه، TradersAcademyClub.com بود.

این پلتفرم، مجموعه‌ای از آموزش‌ها را ارائه می‌کند و حجم زیاد محتوای آموزشی، آن را به یکی از بهترین‌ها در این حوزه بدل می‌کند.

تعداد بالای بازخوردهای مثبت و تستیمونیال‌های قبلی، همگی گویای تعهد تیم The Home Trader Club در پرورش یک جامعۀ حامی از تریدرهای حرفه‌ای است که مشتاقانه به یکدیگر کمک می‌کنند.

ساختار دورۀ این مجموعه هم مثال‌زدنی است. مشترکین این دوره بعد از آشنایی با مباحث اولیه و پایه‌ای، موضوعات پیچیده‌تر و حرفه‌ای‌تر را یاد خواهند گرفت؛ در نتیجه، خروجی کار متخصصانی هستند که تسلط کاملی به همۀ جوانب بازار دارند.

قابلیت‌های دیگر پلتفرم، مثل اسنپ‌شات‌های لحظه‌ای که از وضعیت بازار ارائه می‌کند، ایده‌های خیلی خوبی برای اتخاد بهترین تصمیمات ممکن، هنگام معامله‌گری در اختیار دانشجوها قرار می‌دهند. با توجه به ذات دائماً در حال تغییر و پیشرفت بازار فارکس، چنین اطلاعاتی بسیار کاربردی هستند و خیلی از نیازهای کاربران را برطرف می‌کنند.

گفتیم جامعۀ وسیع دانشجوهای The Home Trader Club یکی از دیگر نقاط قوت آن است و باز هم روی این حقیقت پافشاری می‌کنیم. مشترکین می‌توانند با یکدیگر در تعامل باشند و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. به‌دنبال این موضوع، کل فرایند یادگیری به‌شکلی بی‌نقص پیش می‌رود و همه می‌توانند در کنار هم رشد کنند.

موارد زیر، جزو مهم‌ترین مزایای این پلتفرم آموزشی فارکس هستند:

  • دوره‌های آموزشی جامع که هم به کار تازه‌کارها می‌آیند و هم به‌درد حرفه‌ای‌ها می‌خورند؛
  • جامعۀ استفاده‌کنندگان فعالی که مشتاقانه به یکدیگر راهنمایی می‌دهند؛
  • ارائۀ امکانات و اطلاعات مفید از وضعیت لحظه‌ای بازار.

از جملۀ آزاردهنده‌ترین ایرادات هم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برخی گزارش‌ها نشان می‌دهند که ممکن است بعد از پرداخت، برای دسترسی به بخش اعضا با مشکل مواجه شوید؛
  • گزارش‌هایی مبنی‌بر عدم رضایت از خدمات مشتریان و سازوکارهای بازگشت وجه وجود دارد؛
  • برخی‌ها شفافیت و صحت تریدهایی که روی پلتفرم منتشر می‌شوند را زیر سؤال می‌برند.

این هم از 5 دورۀ بین‌المللی که گفتیم جزو بهترین‌ها هستند. در بخش پایانی مقاله یا همان جمع‌بندی، می‌خواهیم یک دورۀ فارکس فارسی‌زبان را معرفی کنیم. دوره‌ای که آنچه همه خوبان دارند، یکجا دارد!

دوره آموزش فارکس آکادمی بیتکورس: کامل، جامع و کاربردی

در بخشی از این مقاله، گفتیم که باید یادگیری چه موضوعاتی را از یک دورۀ فارکس انتظار داشته باشید؛ همچنین، در بخشی دیگر، به پارامترهایی پرداختیم که کمکتان می‌کنند یک دورۀ خوب را از بین انبوه دوره‌های زرد و بی‌فایده شناسایی کنید.

حالا می‌خواهیم یک دورۀ فارسی‌زبان درست‌وحسابی را معرفی کنیم. دورۀ آموزش فارکس بیتکورس که توسط آرش کهنگی تدریس می‌شود. آقای کهنگی جزو 10 مدرس برتر بازارهالی مالی هستند و طی بیشتر از 8 ساعت، تمام آنچه لازم است دربارۀ این بازار بدانید را یادتان می‌دهد.

می‌توانید کیفیت بالای دوره را با نکاتی که راجع‌به آن‌ها صحبت کردیم چک کنید و با خیال راحت تصمیم خود را نهایی کنید.

علاوه‌بر این‌ها، طی این مقاله 5 دورۀ بین‌المللی فارکس را هم معرفی کردیم که اگر زبان انگلیسی بلد باشید، می‌توانید سراغ آن‌ها بروید و مطمئن باشید قرار است محتوای آموزشی ارزنده‌ای را مصرف کنید.

امیدواریم توانسته باشیم با این مقاله، دانش شما پیرامون شناسایی بهترین دوره‌های آموزشی فارکس را بیشتر کنیم و علاوه‌بر آن، دوره‌هایی که معرفی کردیم را مناسب ببینید.

لطفاً لینک این مطلب را برای آن دسته از دوستانتان که مشتاق یادگیری و آشنایی با بازار فارکس هستند بفرستید و در اشتراک دانش ما را همراهی کنید.